Sparta – Steenweg Sport 1-2 (08/02/2020)

Match : Sparta vs Steenweg Sport
Datum: 08/02/2020

Opstelling : Tjeu – Jesse – Meeus – Rik – Seb – Jappe – Lippe – Wim – Ven – Marino – Jakke
Bank: Sjapie, Jappe, Hans H
Goals : Wim, Seb
Assists : Wim
Gele kaarten : Rik

Verslag:
1-14′ Slechte start van de wedstrijd, mede door het kleine en slechte veld.
14’ Steenweg komt opnieuw vroeg op achterstand.
Een schot van een speler van Sparta wijkt af en komt bij een andere speler van Sparta terecht, deze staat al dan niet buitenspel, scheids vindt van niet en laat doorspelen, speler van Sparta schiet de bal van dichtbij voorbij Tjeu. 1-0.
25′ Voorzet van Steenweg, Wim kopt aan de 2de paal de bal ruim voorbij de doellijn, keeper bokst weg, de scheidsrechter is de enige man op (en naast) het veld die er geen goal in ziet. Onbegrijpelijke beslissing, Steenweg wordt de gelijkmaker ontnomen. Het blijft 1-0.
26′-45′ Veel inzet bij onze jongens maar de bal valt vaak net niet goed of de laatste pass is niet goed.

RUST
Sjapie IN, Jesse OUT

50′ Wissel: Jakke wordt vervangen door Jappe.
55′ Wissel: Marino vervangen door Hans H.
60′ Op het uur stuurt Jappe met een sublieme doorsteekbal Sjapie diep, deze gaat alleen op de doelman af maar wordt achterna getrapt en zo neergehaald door de laatste man. De verdediger van Sparta moet hier altijd rood krijgen, maar dat gebeurt helaas niet! Veel protest bij Steenweg maar bijna incasseren we hierdoor zelf nog een aantal gele (en zelfs rode!) kaarten. De scheids zat er in deze hele fase volledig naast.
65′ Knappe actie van Wim aan de zijlijn, zet zijn verdediger in de wind, komt naar binnen en trapt de bal mooi over de doelman in doel. 1-1
68′ Mallants gaat diep en wordt onder het gras gestopt, foutief, penalty voor Steenweg. Deze wordt helaas door Wim gemist.
78′ Steenweg is duidelijk de betere de 2de helft en maakt aanspraak op de overwinning.
Een hele reeks corners en halve kansen worden niet benut, maar op een voorzet van Wim is het wel raak, Seb komt aan de 2de paal in gelopen en buffelt de bal met de kop in doel. Steenweg verdiend op 1-2!
Hierbij blijft het ook.

Geef een antwoord