Geschiedenis

1. Ontstaan Steenweg Sport

Met een zotte of zatte kop daagden in 1961 enkele jonge mensen van de wijk Steenweg elkaar uit om het op sportief vlak eens tegen elkaar op te nemen. De meest voor de hand liggende sportieve strijd was een voetbalwedstrijd.

Er werden twee ploegen gevormd; één van mannen boven de 25 jaar, één van de jongeren tussen 16 en 25j. De wedstrijd werd gespeeld als inzet van de jaarlijkse kermis en werd door de ouderen gewonnen met 5-4. Het was allemaal meegevallen en er werd besloten door te gaan.

Een bestuur werd gekozen en een ploeg gevormd.

In 1962 werd regelmatig gespeeld. Van de 26 gespeelde wedstrijden werden er 13 gewonnen, 6 gelijkgespeeld en 7 verloren. Dus een positief saldo en een reden te meer om verder te gaan.

2. Steenweg & Antwerpse Vereniging van Vriendenclubs (A.V.V.V.)

In deze tijd werden er regelmatig wedstrijden en tornooien gespeeld, maar zeer weinig competitie. Het arbeidersvoetbal begon zich hier volop in te werken, maar het bestuur van Steenweg dacht dat die federatie nogal politiek getint was en wou geen politieke bindingen hebben. Er werd dan ook uitgekeken naar andere liefhebbersfederaties.


Marcel Meynen volgde via kranten en tijdschriften het liefhebbersvoetbal op de voet en zo kwam Marcel het adres te weten van de Heer Breyne en hij schreef hem een brief. Er werd een vergadering belegd met een paar clubs uit Mol, Balen, Leopoldsburg, samen met de toenmalige voorzitter van de A.V.V.V. de Heer Willems en de Heer Breyne. De aanwezige clubs waren: Steenweg, Vennen, Congo Boys, Weyerken, Harris, Sportvrienden en Boskant. Er werd een competitie gestart met 8 ploegen. Het is dus Marcel Meynen die aan de grondslag heeft gelegen van het ontstaan van de A.V.V.V.-Kempen. Dat was in 1965.

3. A-ploeg, B-ploeg en Veteranen (uit de oude doos)

Als liefhebbersclub twee ploegen draaiende houden is niet altijd gemakkelijk. Toch slaagde Steenweg Sport er reeds meer dan 20 jaar in met twee ploegen in competitie uit te komen.

Steenweg was trouwens de eerste ploeg in de A.V.V.V.-Kempen die met twee ploegen in competitie speelde.

4. Voorzitters

1961 – 1991      Jan Van Campfort

1991 – 2006      Carlo Verreyt

2007 – 2011      Gunther Hick

2012 – heden    Dirk Goelen

5. Hoogtepunten uit de geschiedenis

1965  Starten in competitie A.V.V.V.-Kempen met 8 ploegen

1966  Start B-ploeg

1970  Eerste wedstrijd op eigen terrein met kantine aan de Rollekens

1976  In gebruik name B-terrein

1977  Winst Beker van Mol (zie foto)

1981  Kampioen – 1e afdeling (zie foto)

1983  Renovatie B-terrein

1986  Viering 25-jarig bestaan

1993  Finale Beker van Mol (A-ploeg tegen Veteranen)

2007  Winst Beker van Mol (zie foto)

2007  Kampioen – 2e afdeling

2011  Viering 50-jarig bestaan (zie foto)

Geschiedenis K.a.v.v. – Kempen

Gesticht in 1964. Op 27 september 1964 ontving dhr. Gaston Willems een brief vanwege dhr. Marcel Meynen omtrend de aansluitingsvoorwaarden van Kempische clubs in onze A.V.V.V..
Onmiddellijk startte Gaston Willems zijn Citroën met bestemming Kempen en in een “mum” van tijd was een nieuwe voetbalafdeling geboren : A.V.V.V. – Kempen.

De eerste voorzitter v-was dhr. Beenaerts, die met 8 ploegen van leer trok (Boskant VV, Germinal FC, Congo Boys, Real Harris, Steenweg Sport, Vennen Sport, Sportvrienden en Weyerken FC).
Met de medewerking van Jan Campfort en hogergenoemde Meynen groeide het aantal ploegen met de regelmaat van de klok.
In 1986 nam Fé Smets de voorzitterstaak over van stichter Beenaerts en ook in die periode draaide de Kempische voetbalmolen flink verder.

Toen in 1990 Jean Willekens de taak va Fé Smets overnam, ging de werking van het bestuur nog in stijgende lijn, temeer daar buiten de drukke organisatie voor de competities reeds enkele clubs op de drempel stonden van de viering voor 25jarig bestaan zoals Steenweg Sport, de enige club die nog overblijft van bij de stichting. Laat ons het aldus een “tweede Bestaanszekerheid” noemen.

De huidige bestuursleden met voorzitter Jean Willekens aan het hoofd en met routinerijke partners als Staf Hannes en Guido Rutten aan zijn zijde, verdienen lof voor hun constante werking. Kunt U zich voorstellen, in hoeverre hun organisatie reikt? Voetbal Kempen heeft met zowel een wintercompetitie als een zomercompetitie een viertal volwaardige reeksen. De molen draait immers een gans jaar door.