FC De Kroon – Steenweg Sport 2-2 (01/02/2020)

Opstelling : Tjeu // Jesse – Jasper VDB – Rik – Seb // Jappe – Lippe – Wim – Ven // Duzze – Sjapie
Goals : Ven, Sjapie
Assists : Jesse
Gele kaarten : Jasper ‘McGregor’ VDB

Verslag:
6’ Interceptie Rik, knalt uit 2e lijn. Hard maar niet binnen het kader.
8’ 1-0 De Kroon, wekelijkse afspraak met de vroege achterstand. De tegenstander met een mooie combinatie, niemand grijpt echt in en oog in oog met Tjeu kan de spits scoren.
11’ Actie Rik, gevolgd door een zwiepende voorzet à la KDB. Ven staat op de juiste plaats maar trapt op de lat. In herneming trapt Sjapie naast.
14’ Penaltyfout op Sjapie, men hoort de inslag van de Kroonse voet op de scheenlap tot op de bank. Iedereen stopt met spelen, wachtend op het fluitje. Dit volgt echter niet. De man in het groen slaapt rustig door.
16’ Goede combinatie Steenweg, De Kroon lijkt fysiek al volledig op zijn limiet te zitten. Controle van Ven iets te ver van de voet waardoor keeper kan oprapen.
30’ 1-1 : goede 1-2 tussen Lippe en Seb. Seb z’n schot wordt afgeblokt maar komt bij Ven. Twijfelt niet en neemt de bal vol op de pantoffel. Loeihard centraal in doel.
33’ Direct erna volgt de 1-2 van Duzze. Na een reuzekans voor Ven, die enkele malen op doelman besluit komt de bal bij Duzze. Hij tikt met zijn grote teen binnen. Echter is de man in het groen zonet ontwaakt en hij meent duidelijk buitenspel waargenomen te hebben. Dubieus aangezien er heel veel spelers van De Kroon in de eigen baklijn lagen te verdedigen.
37’ schot van bedrijvige Rik. Te centraal en keeper kan klemmen.
39’ 2-1 De Kroon: voor het eerst in 31 minuten zijn onze Geelse vrienden nog eens gevaarlijk op vrije trap. Deze wordt hard richting 2de paal getrapt waar spelers komen ingelopen. Niemand raakt de bal en via de bots verdwijnt de bal in de linkerhoek. Een koude en zeer onverdiende douche gezien de resem kansen voor Steenweg.

RUST : Duzze en Jappe OUT, Marino en Jakke IN

50’ Druk van Steenweg met enkele corners
55’ 2-2 : goeie dieptepass van Jesse naar Sjapie. Kapt voorbij zijn man en vindt dan de keeper in niemandsland. Trapt hem er rustig voorbij en de gelijkmaker hangt tegen de netten.
60’ Grote kans voor Sjapie met een kopbal aan de 2de paal. Iets te zacht gekopt waardoor de doelman nog een kans heeft de bal uit zijn netten te ranselen.
70’ Megakans voor Steenweg na mooie combinatie. Voorzet komt aan 2de paal bij Rik. Legt beheerst af met het hoofd waar Sjapie moet binnen lopen. Dit gebeurt echter niet, bal komt alsnog bij Ven. Besluit vanop een meter van het doel maar de bal gaat over.
70’-90’ : veel goede wil maar echte kansen worden niet meer gecreëerd. De Kroon probeert af en toe te counteren maar ook bij hen ontbreekt het aan kunde.

EINDE. Duur puntenverlies voor Steenweg Sport tegen een matige tegenstander. De voorsprong op de naaste concurrenten neemt af.

Het grootste werkpunt voor onze jongens: vanaf de 1ste minuut de concentratie bij balverlies verhogen. Te vaak komen we heel makkelijk op een achterstand waarna het werken en wroeten is om stugge ploegen op slechte velden te verslaan. Kop op en volgende week een nieuwe driepunter!