Zaterdag 7 maart

Steenweg Sport - SK Ham

4-1 (ruststand 3-0)

 

Spelers: Christian Chody, Jesse Van Rompaey Luc Vandenweyer (Stijn Lommelen), Hans Zwinnen, Dave Van Gorp, Hans Huysmans, Roeland Kortleven, Georges Helsen, Nick Vos, Wim Eysermans (Rob Lievens), Gert Monsieurs (Tjeu Vandenweyer)

 

Doelpunten:

1-0  Nick Vos

2-0  Nick Vos

3-0  Nick Vos

4-0  Rob Lievens

4-1  speler SK Ham

 

Steenweg moest op de laatste speeldag (inhaalwedstrijd van 10 januari) de wei in tegen SK Ham, deze ploeg stond één plaats hoger geklasseerd en had 3 punten meer dan Steenweg Sport. Trainer Peeters kon het zich permitteren om naast de geschorste Jan Geerts nog een viertal anderen (Gunther, Davy, Stef en Stijn) te laten rusten. Steenweg met aanvallende driehoek Monsieurs-Eysermans-Vos begon scherp en het was Nick die met enkele mooie acties kon dreigen. Nick slaagde er dan ook in om als eerste te scoren. Maar daar bleef het niet bij want even later trapte hij met een volley de 2-0 op het bord. Nog voor de rust kon uitblinker Vos met een Dembele-dribbel heel de verdediging oprollen en mooi binnen leggen. Een zuivere hattrick!! SK Ham had ook enkele vaardige jongens in hun rangen maar dit was niet voldoende om te scoren. In de tweede helft ging doelman Chody & invaller Lievens in de aanval posteren. En na een een kwartier was het Rob die met een prachtig schot buitenkant voet de bal in de winkelhaak deponeerde. Steenweg kreeg nog kansen maar de 5-0 kwam er net niet! In de slotminuten moest de Steenweg-verdediging onder deskundige leiding van Jesse zich toch gewonnen geven. 5-1 was ook meteen de knappe eindstand.

 

Zaterdag 28 februari

Steenweg Sport - Stort Sport

2-3 (ruststand 1-3)

 

Spelers: Christian Chody, Gunther Hick, Luc Vandenweyer, Davy Geerinckx, Hans Zwinnen, Dave Van Gorp, Stijn Lommelen, Georges Helsen, Stef Thys, Wim Eysermans (Jan Huysmans), Jesse Van Rompaey

 

Doelpunten:

0-1  speler Stort Sport

0-2  speler Stort Sport

0-3  speler Stort Sport

1-3  Wim Eysermans

2-3  Davy Geerinckx

 

Steenweg moest voor de tweede keer dit seizoen met een beperkte kern strijden tegen topploeg Stort Sport. Steenweg begon stevig en won het merendeel van de duels. Toch was het opletten voor het gevaarlijke spitsenduo. Steenweg kreeg enkele kleine kansjes maar na 20 minuten waren twee onoplettendheden voldoende voor een 0-2 achterstand. Tot overmaat van ramp dwarrelde een afgeweken schot onder de lat binnen. Gelukkig zag onze scherpschutter Wim een opportunistisch schot van afstand eveneens knap binnenvallen. 1-3 ruststand. In de tweede helft probeerde Steenweg druk te zetten maar het was steeds opletten voor de dodelijke counter! Een kwartier voor tijd moest de bezoekende doelman een strakke voorzet lossen en Davy was er als de kippen bij om de 2-3 te scoren... Good-old Janneke Huysmans kwam een moegestreden Wim E vervangen en de Lommelaars begonnen te twijfelen. Stef was er met een knap afstandschot nog dichtbij maar spijtig genoeg lukte scoren niet meer! Een extra pluim voor het verdedigende trio Gunther, Hans Z en Luc die achteraan de deur mooi dicht hielden!

 

Zaterdag 21 februari

Toek. Geneberg - Steenweg Sport

1-1 (ruststand 1-0)

 

Spelers: Christian Chody, Gunther Hick, Luc Vandenweyer (Davy Geerinckx), Hans Zwinnen, Dave Van Gorp, Hans Huysmans, Georges Helsen,  Gert Monsieurs (Wim Eysermans), Sam Dillen, Jesse Van Rompaey, Stef Thys

 

Niet ingevallen: Jan Huysmans

 

Doelpunten:

1-0  speler Toek. Geneberg

1-1  Wim Eysermans

 

Het initiatief was in de beginfase van de match volledig aan Steenweg. We kregen veel ruimte en tijd en konden aardig combineren. We dwongen een aantal kansen af, maar de efficiëntie was er net niet. Tegen het verloop in kon de thuisploeg net voor rust op voorsprong komen. In de tweede helft begon de scheidsrechter zich te manifesteren, waarschijnlijk bij gebrek aan animo, de ene omstreden beslissing volgde de andere op. Dit zorgde aan beide kanten voor wat frustratie; na een opstootje met Davy mocht één van de thuisspelers gaan douchen, na een stevige doch correcte ingreep moest ook Sam Dillen vroegtijdig naar de kleedkamer. Hij had eerder nog een doelpunt afgekeurd zien worden. Een kwartier voor tijd keken we nog tegen een 1-0 aan, maar dat was buiten Wim Eysermans gerekend, die binnen de 3 minuten na te zijn ingevallen de 1-1 binnenknalde. Een rentree een echte topspits waardig, en Wim helemaal terug na z'n lange afwezigheid! (GH)

 

Zaterdag 14 februari

Welkom Boys A - Steenweg Sport

2-2 (ruststand 0-1)

 

Spelers: Christian Chody, Gunther Hick, Luc Vandenweyer (Jan Huysmans), Hans Zwinnen, Davy Geerinckx, Dave Van Gorp, Georges Helsen,  Stijn Lommelen (Gert Monsieurs), Roeland Kortleven, Jesse Van Rompaey, Stef Thys

 

Doelpunten:

0-1  Roeland Kortleven

1-1  speler Welkom Boys

2-1  speler Welkom Boys

2-2  Roeland Kortleven

 

In de beginfase was het Steenweg dat het intitatief nam en Welkom Boys deed terugplooien. De thuispleog herstelde echter snel, en begon ook op te rukken in een gelijkopgaande eerste helft. Roel kon 0-1 scoren met een voorzet die mooi over het pak waaide en aan de verste paal binnenviel. Stijn moest met de rust binnen blijven met een gekloven wenkbrauw, waardoor Gert Monsieurs vooraan ging postvatten. De thuisploeg begon goed te draaien, en vooral de centrale tandem pocketspelers maakten het ons behoorlijk moeilijk. Uiteindelijk kon Welkom de aansluitingstreffer scoren en nadien via een strak schot van een van die twee op voorsprong komen. Steenweg kampeerden noodgedwongen nogal veel voor eigen doel, maar na wat geharrewar bij een corner kon Roel nogmaals zeer alert de gelijkmaker binnenleggen. Hier bleef het bij, gezien het aantal kansen van de thuisploeg komen we met een punt goed weg. (GH)

 

Zaterdag 7 februari

Steenweg Sport -  SK Vanbroekhoven

4-4 (ruststand 1-1)

 

Spelers: Tjeu Vandenweyer, Gunther Hick, Davy Geerinckx, Dave Van Gorp, Hans Huysmans, Stijn Lommelen (Tom Ooms), Roeland Kortleven, Jesse Van Rompaey, Stef Thys, Georges Helsen, Jan Geerts (Christian Chody)

(niet ingevallen: Luc Vandenweyer)

 

Doelpunten:

0-1  speler SK Vanbroekhoven

1-1  Jesse Van Rompaey

2-1  Stef Thys

2-2  speler SK Vanbroekhoven

2-3  speler SK Vanbroekhoven

3-3  Stef Thys

3-4  speler SK Vanbroekhoven

4-4  Stef Thys

 

Gele kaarten: Stef Thys

 

Steenweg, momenteel op de achtste plaats nam het op tegen SK Vanbroekhoven die op de voorlaatste plaats stonden op 4 punten van Steenweg Sport. Een lange feestnacht van de trainer lag aan de basis van een truitjeswissel voor de wedstrijd maar gelukkig had dit geen invloed op het geleverde spel. Steenweg begon gretig en de spitsen Thys en Geerts waren enkele keren gevaarlijk. Ook de flanken Georges en Roel konden enkele keren mooi oprukken. Toch was het Vanbroekhoven dat op voorsprong kwam nadat Tjeu een hard schot moest lossen en een bezoeker er als de kippen bij was om binnen te tikken. Steenweg bleef voetballen en het was na knap voorbereidend werk van Jan dat Jesse die zijn 9e van het seizoen tegen de netten kon trappen. Trainer Peeters bracht na de rust met Tom en Christian een fris aanvalsduo in het veld. Stef die een rij achteruit schoof kon met een streep vanop 20m prachtig scoren. Maar lang kon Steenweg niet genieten van deze 2-1 voorsprong want Vanbroekhoven stak enkele keren het neus aan het venster en twee keer was het raak! Enkele Balenaars vonden het nodig om Steenweg te provoceren met vuil en ruw spel. Maar Stef liet zich niet uit zijn lood slaan en bracht met een magistrale lob/trap Steenweg terug langszij. Maar tot overmaat van ramp was het opnieuw Vanbroekhoven dat te gemakkelijk kon scoren, 3-4. In het slotoffensief was het opnieuw Stef die na mooi doorkoppen van Hans Huysmans met een knappe deviatie de doelman kon vloeren. Eindstand 4-4.

 

Zaterdag 31 januari

Warande Sport A - Steenweg Sport

8-2 (ruststand 5-1)

 

Spelers: Christian Chody, Stijn Lommelen, Gert Monsieurs (Hans Zwinnen), Dave Van Gorp, Hans Huysmans, Luc Vandenweyer, Roeland Kortleven, Davy Geerinckx, Jesse Van Rompaey, Stef Thys, Jan Geerts (Georges Helsen)

 

Doelpunten:

1-0  speler Warande Sport

1-1  Stef Thys

2-1  speler Warande Sport

3-1  speler Warande Sport

4-1  speler Warande Sport

5-1  speler Warande Sport

6-1  speler Warande Sport

7-1  speler Warande Sport

7-2  Jesse Van Rompaey

8-2  speler Warande Sport

 

Steenweg had veel moeilijkheden om zich aan te passen aan het hard bevroren veld en tot overmaat van ramp was de eerste kans voor de thuisploeg meteen raak. Gelukkig kon Stef na een gemeten corner van Jesse de stand terug in evenwicht brengen. De verdediging onder leiding van gelegenheidslibero Stijn, bij afwezigheid van Gunther, stond te bibberen (letterlijk en figuurlijk) op hun benen en gedurende 20 minuten was iedere kans raak... De ballen vlogen er langs alle mogelijke hoeken in! In een mum van tijd Steenweg op 1-5 achterstand. Steenweg combineerde aardig mee maar scoren lukte niet op het gevaarlijk gladde veld. Steenweg probeerde nog het één en ander recht te zetten maar kort in de tweede helft was het van hetzelfde laken een broek. Het meeste balbezit en beste combinatievoetbal was van Steenweg maar toch liep Warande verder uit. In de eindfase van de wedstrijd kon Jesse de 8-2 scoren na een mooie combinatie.

 

Zaterdag 24 januari

Steenweg Sport - FC Motorclub A

2-1 (ruststand )

 

Spelers: Tjeu Vandenweyer, Gunther Hick, Hans Zwinnen, Dave Van Gorp, Hans Huysmans (Christian Chody), Gert Monsieurs, Roeland Kortleven (Davy Geerinckx), Jesse Van Rompaey, Stef Thys, Jan Geerts

 

Doelpunten:

1-0  Jesse Van Rompaey (penalty)

1-1  speler FC Motorclub A

2-1  Jesse Van Rompaey

 

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, en dat resulteerde in kansen aan beide kanten. Na een handsfout van Motorclub kon Jesse via strafschop beheerst 1-0 maken, meteen ook de ruststand. Wat we op het einde van de eerste helft al voelden aankomen, gebeurde ook in de 2e helft: Motorclub kwam sterk opzetten en dwong ons stevig in het defensief. Een aantal mooie safes van debuterende Tjeu en doortastend optreden van de verdediging konden niet voorkomen dat de bezoekers konden gelijkmaken, nadat ze eerst ook nog een penalty hadden gemist. Steenweg bleef redelijk onder druk staan, maar kon op de counter toch nog kansen creëren, en na een mooie solo-actie van Jesse kon die ook besluiten en de punten thuis houden: eindstand 2-1.

 

Zaterdag 17 januari

Steenweg Sport -SK Zilverzand

2-7 (ruststand 1-3)

 

Spelers: Christian Chody, Gunther Hick, Hans Zwinnen, Hans Huysmans, Dave Van Gorp (Stef Thys) Gert Monsieurs (Tjeu Vandenweyer), Roeland Kortleven, Jesse Van Rompaey, Dirk Nuyts, Stijn Lommelen, Jan Geerts

(niet ingevallen: Luc Vandenweyer)

 

Doelpunten:

0-1  speler SK Zilverzand

0-2  speler SK Zilverzand

1-2  Jan Geerts

1-3  speler SK Zilverzand

1-4  speler SK Zilverzand

1-5  speler SK Zilverzand

1-6  speler SK Zilverzand

2-6  Roeland Kortleven

2-7  speler SK Zilverzand

 

Steenweg is er niet in geslaagd om de goede start van 2009 door te trekken. SK Zilverzand kwam met een ervaren ploeg naar Achterbos en ze bleken over de ganse wedstrijd bekeken sterker maar vooral veel sluwer! Steenweg had in de beginfase het betere spel en verdiende eigenlijk op voorsprong te komen. Toen Zilverzand een eerste keer kwam dreigen kreeg het op de rond van het strafschopgebied een vrije trap en die werd netjes binnen gelepeld.  Even later verdubbelde ze de voorsprong. Gelukkig voor Steenweg kon Jan met een mooie lob Steenweg terug in de wedstrijd brengen. Maar nog voor de rust was het opnieuw Zilverzand dat een derde keer kon scoren. 1-3 ruststand. De tweede helft was amper op gang gefloten of Zilverzand kon na een mooi opgezette aanval over links de bal strak voor doel brengen en de Zilverzand-spits was er alweer als de kippen bij. Steenweg herpakte zich en kon een ruim kwartier de Zilverzand-boys wegdrukken maar verder dan een goal van Roeland kwamen ze niet. Toen Jan Geerts in de slotfase zwaar werd aangepakt en de irritante libero hem bleef uitdagen sloeg het noodlot toe, op niet-Steenweg wijze revancheerde Jan zich en liep zo tegen een rode kaart aan! Zilverzand bracht de eindstand nog op 2-7.

 

Zaterdag 3 januari

Steenweg Sport - FC Canada A

4-0  na eerste helft (5-0 ff)

 

Spelers: Christian Chody, Gunther Hick, Hans Zwinnen, Hans Huysmans, Dirk Goelen, Georges Helsen, Roeland Kortleven, Jesse Van Rompaey, Stef Thys, Stijn Lommelen, Jan Geerts

(niet gespeeld: Luc Vandenweyer, Stig Van Baelen en Gert Monsieurs

 

Doelpunten:

1-0  Stijn Lommelen

2-0  Jan Geerts

3-0  Jan Geerts

4-0  Jesse Van Rompaey

 

Steenweg kon in tegenstelling tot de laatste wedstrijd een beroep doen op een ruime kern, maar liefst 14 spelers stonden paraat om FC Canada naar de slachtbank te leiden.  De mannen uit Rauw waren erg verzwakt en konden slechts beroep doen op 9 spelers. Steenweg speelde de twee man meer goed uit en Stijn kon na een mooie infiltratie de 1-0 op het bord zetten. Canada probeerde wel maar tevergeefs. De verdediging stond sterk en de middenvelders konden de Steenweg-aanval meermaals in stelling brengen. Na een foutje van de doelman kon Jan Geerts met een fraaie lob Steenweg op 2-0 zetten. Even later werd het 3-0 toen opnieuw Jan Geerts vanop afstand kon aanleggen. Nog voor de rust kreeg Canada het genadeschot toen Jesse de 4e tegen de touwen trapte. Onder de rust besliste FC Canada om niet meer verder te spelen (waarschijnlijk om erger te voorkomen)! Toch wel een onsportieve daad waar menige aanwezigen hun wenkbrauwen voor fronste!

 

Zaterdag 14 december

Stort Sport - Steenweg Sport

9-0

 

Spelers: Dave Van Gorp, Gunther Hick, Hans Zwinnen, Luc Vandenweyer, Georges Helsen, Davy Geerinckx, Roeland Kortleven, Stig Van Baelen,  Stef Thys, Stijn Lommelen, Jan Geerts

 

Doelpunten:

1-0  speler Stort Sport

2-0  speler Stort Sport

3-0   speler Stort Sport

4-0   speler Stort Sport

5-0   speler Stort Sport

6-0   speler Stort Sport

7-0   speler Stort Sport

8-0   speler Stort Sport

9-0   speler Stort Sport

 

Trainer Peeters kon voor deze loodzware wedstrijd slechts beroep doen op 11 spelers. Verschillende blessures en afzeggingen gooiden roet in het tactische plannetje van de coach... Met Dave als gelegenheidsdoelman startte Steenweg 20 minuten sterk. Stort moest vooral het spel ondergaan en Steenweg deed het niet onaardig op het stilaan hard bevroren veld. Stig en Stef konden dit overwicht jammer genoeg niet omzetten in een doelpunt en de snelle Lommelse spits kwam als een duiveltje uit een doosje om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Het lukte Stort in de eerste helft nog vier keer om te scoren. Toen Roeland met een spierblessure en Gunther (andere verplichtingen) in de kleedkamer bleven moest Steenweg met z’n negen de tweede helft afwerken. Dit was uiteraard onbegonnen werk. Stort zocht rustig de vrijstaande man(nen) en Steenweg kreeg er nog vijf in het mandje. Vermeldenswaardig was zeker de positieve inzet die de 9 overgebleven spelers toonden en de aanwezigheid naast de zijlijn van coach Kurt en de geblesseerde Wim E (ondanks het koude weer). De spelers kunnen nu 3 weken rusten of de (fysieke) basis leggen voor de hopelijk betere terugronde.

 

Zaterdag 6 december

Steenweg Sport - Toek. Geneberg

3-3

 

Spelers: Christian Chody, Gunther Hick, Hans Zwinnen, Luc Vandenweyer, Gert Monsieurs (Jan Huysmans) Georges Helsen, Davy Geerinckx (Roeland Kortleven), Stig Van Baelen,  Stef Thys, Stijn Lommelen (Dave Van Gorp), Jan Geerts

 

Doelpunten:

0-1  speler Toek. Geneberg

1-1  Roeland Kortleven

2-1  Stig Van Baelen

2-2  speler Toek. Geneberg

3-2  Roeland Kortleven

3-3  speler Toek. Geneberg

 

Steenweg Sport is er niet in geslaagd om de goede lijn (na de winst tegen Welkom Boys) door te trekken. Steenweg begon sterk en Geneberg moest vooral verdedigen. Maar een klasseflits van de snelle spits bracht Steenweg weer (te makkelijk) op achterstand. Bij de thuisploeg moest Roeland al snel Davy komen vervangen die hinder ondervond van zijn rug. Het was invaller Roeland die na enkele grote kansen Steenweg toch op gelijke hoogte kon brengen. Het kreeg nog enkele mooie kansen maar scoren lukte steeds net niet! In de tweede helft was Steenweg minder dominant en het was steeds opletten voor de snelle counter. Toen de libero van Geneberg een diepe bal bewust met de arm tegen hield bleef de (donker)gele of rode kaart onbegrijpelijk op zak! De vrije trap werd nipt over het doel getrapt door spelmaker Stef.  Aanvallers Stig en Jan konden nadien enkele keren mooi gebruik maken van hun snelheid en Stig werd hier een kwartier voor tijd voor beloond. Meteen zijn vijfde treffer in 4 wedstrijden! Lang kon Steenweg niet genieten want na een afstandschot hingen de bordjes terug gelijk. Na een schot van de mee oprukkende Gunther kon Roeland in de rebount zijn tweede van de namiddag scoren en met nog een 5-tal minuten te spelen zag het er goed uit. Jammer genoeg ging Steenweg in het slotoffensief kopje onder,  Geneberg op 3-3 waar vooral de bezoekers erg blij om waren.

 

Zaterdag 29 november

Steenweg Sport - Welkom Boys

6-1

 

Spelers: Christian Chody, Gunther Hick, Dave Van Gorp (Dirk Heleu), Hans Zwinnen, Luc Vandenweyer (Jan Huysmans), Georges Helsen, Davy Geerinckx, Jesse Van Rompaey, Stig Van Baelen,  Stef Thys (Stijn Lommelen), Jan Geerts

 

Doelpunten:

0-1  speler Welkom Boys

1-1  Stig Van Baelen

2-1  Stig Van Baelen

3-1  Stef Thys

4-1  Stig Van Baelen

5-1  Stef Thys

6-1  Jesse Van Rompaey

 

Steenweg heeft voor de stunt van de 8ste speeldag gezorgd door leider Welkom Boys uit Koersel te verslaan met ruime 6-1. Het begon nochtans miserabel want enkele seconden na de aftrap was het al doelpunt voor de bezoekers. Slecht ontzetten stond aan de basis waardoor Christian meteen geklopt was!! Welkom Boys, in de beginfase met slechts 10 spelers moest vooral het spel ondergaan. De aanvalsdriehoek Geerts-Thys-Van Baelen draaide op volle toeren en Stig (2) en Stef (1) bracht Steenweg op 3-1 ruststand. In de tweede helft kon Stig alleen op de doelman afgaan en er met zijn derde van de namiddag 4-1 van maken. Even later verraste Stef vriend en vijand met een vrije trap vanop geruime afstand rechtstreeks in doel te trappen. Uiteindelijk kon Jesse na een mooie doorsteekpass de 6-1 eindstand op het bord zetten. Een erg mooie overwinning van de rode lantaarn die meteen over het trio Toek. Geneberg, SK Ham en FC Motorclub wipt naar de 7e plaats (op slechts zes punten van de 3e plaats)

 

Zaterdag 22 november

SK Vanbroekhoven - Steenweg Sport

5-4

 

Spelers: Christian Chody, Gunther Hick (Dave Van Gorp), Hans Zwinnen, Roeland Kortleven,  Gert Monsieurs (Hans Huysmans), Luc Vandenweyer (Jan Geerts), Georges Helsen, Davy Geerinckx, Jesse Van Rompaey, Stig Van Baelen,  Stef Thys

 

Doelpunten:

1-0  speler SK Vanbroekhoven

1-1  Stef Thys

2-1  speler SK Vanbroekhoven

3-1  speler SK Vanbroekhoven

3-2  Jesse Van Rompaey

4-2  speler SK Vanbroekhoven

5-2  speler SK Vanbroekhoven

5-3  Davy Geerinckx

5-4  Stef Thys

 

Steenweg nam het op een nagenoeg wit tapijt op tegen de Balenaars, die op de laatste plaatst stonden. Bij winst sprongen ze wel over Steenweg. Binnen het kwartier konden beiden ploegen scoren maar in het tweede kwartier kon SK Vanbroekhoven er nog twee tegen de netten prikken.  Nog voor de rust kon Steenweg de aansluitingstreffer scoren via topschutter Jesse. Het was alles behalve makkelijk spelen op het slechte terrein en om het tij te doen keren voerde coach Peeters tijdens de rust een driedubbele wissel door. Onder hen Jan Geerts die na zijn schorsing terug inzetbaar was. Steenweg speelde beter maar enkele keren was de doelman (een veldspeler overigens) bij de pinken om de Steenweg-aanval te stoppen. Tot overmaat van ramp was het Vanbroekhoven dat nog twee keer kon scoren. In de slotfase werd Steenweg toch beloond na twee mooie doelpunten vanop afstand van Davy Geerinckx en Stef Thys. De bedrijvige Stig Vanbaelen, die meermaals pech had bij de afwerking werd in de slotfase wel onterecht teruggefloten na vermeend buitenspel

 

Zaterdag 15 november 2008

Steenweg Sport - Warande Sport A

2-6

 

Spelers: Christian Chody, Gunther Hick, Dave Van Gorp, Hans Zwinnen, Roeland Kortleven,  Gert Monsieurs, Luc Vandenweyer, Dirk Nuyts (Dirk Heleu), Jesse Van Rompaey, Stig Van Baelen, Stef Thys

 

Doelpunten:

1-0  Gert Monsieurs

1-1  speler Warande Sport

1-2  speler Warande Sport

1-3  speler Warande Sport

1-4  speler Warande Sport

1-5  speler Warande Sport

1-6  speler Warande Sport

2-6  Stig Van Baelen

 

Gele kaart:

Gert Monsieurs

 

Steenweg begon heel sterk tegen de ploeg uit Ham en greep hen meteen bij de keel. Enkele mooie kansen waren het logische gevolg. Na tien minuten kwam het dan ook verdiend op voorsprong na een deviatie van Gert Monsieurs. Steenweg ging door op hun elan en een ruimere voorsprong kwam er enkele keren net niet!! Na 20 minuten nam Warande het commando over en op minder dan tien minuten scoorde het drie keer. 1-3 was dan ook meteen de ruststand. In de tweede helft kon Steenweg geen vuist meer maken en Warande scoorde een tweede keer vanop vrije trap. Onhoudbaar binnen geschoten door een bezoekende speler. Na een solo-slim vanuit het middenveld werd het zelfs 1-6. In de slotfase kon nieuwkomer Stig Van Balen, na een knappe wedstrijd in de aanvalslinie, de 2-6 op het bord prikken.

 

Dinsdag 11 november 2008

FC Motorclub A- Steenweg Sport

0-1

 

Spelers: Stijn Lommelen, Gunther Hick, Dave Van Gorp, Roeland Kortleven (Georges Helsen),  Davy Geerinckx, Luc Vandenweyer (Dirk Goelen), Hans Zwinnen, Hans Huysmans, Jesse Van Rompaey, Dirk Nuyts (Jan Huysmans), Stef Thys

 

Doelpunten:

0-1  Davy Geerinckx

 

Op “wapenstilstand” moest Steenweg de degens kruisen met FC Motorclub A. Steenweg kon hier traditiegetrouw niet veel punten rapen en met de afwezigen doelman Chody, Van Camp, Monsieurs, Eysermans (knieblessure) en Geerts (schorsing) moest trainer Kurt puzzelen. Gelukkig kwamen de twee Dirkskes de ploeg versterken. Steenweg hield Motorclub in de eerste helft stevig in de tang en kon dreigen via het aanvalstrio Nuyts-Van Rompaey-Thys. De tweede helft verliep hetzelfde als de eerste en een kwartier voor affluiten zag Davy Geerinckx zijn vrije trap mooi naast de paal in doel verdwijnen. Steenweg op voorsprong!!. De stereotiepe aanvalsgolven in de slotfase werden door de stugge Steenweg-verdediging onder leiding van libero Hick en gelegenheidsdoelman Lommelen teniet gedaan. Steenweg hield stand en schreef dus een klein beetje geschiedenis. Eindstand 0-1. Trainer Peeters heeft het signaal van het bestuur duidelijk begrepen en “de man met de lange jas” naast de zijlijn zorgde duidelijk voor de nodige extra motivatie... (grapje)

 

Zaterdag 8 november 2008

SK Zilverzand- Steenweg Sport

3-1

 

Spelers: Christian Chody, Gunther Hick, Dave Van Gorp, Roeland Kortleven, Georges Helsen,  Davy Geerinckx, Gert Monsieurs, Luc Vandenweyer (Hans Zwinnen), Jesse Van Rompaey, Stijn Lommelen (Jan Huysmans), Stef Thys

 

Doelpunten:

1-0  speler SK Zilverzand

2-0  speler SK Zilverzand

3-0  speler SK Zilverzand

3-1  Jesse Van Rompaey

 

Rode kaart:

Gert Monsieurs

 

De spelers uit Achterbos werden door de kalendermakers verplicht twee keer aan te treden op vier dagen. Zaterdag ging Steenweg stevig uit de startblokken tegen Zilverzand en meteen kregen ze enkele mooie kansen maar het ontbrak aan geluk bij de afwerking. Aan de overkant was de eerste kans wel raak. In plaats van op gelijke hoogte te komen viel er opnieuw een doelpunt aan de overkant. 2-0 ruststand. In de tweede helft trachtte Steenweg de scheve situatie recht te zetten maar tevergeefs.In de slotfase werd eerst Gert Monsieurs uitgesloten en even later kon Jesse de eerredder scoren. Eindstand 3-1.

 

Zaterdag 25 oktober 2008

SK Ham - Steenweg Sport

5-0

 

Spelers: Christian Chody, Gunther Hick, Hans Zwinnen, Dave Van Gorp, Roeland Kortleven, Georges Helsen,  Davy Geerinckx, Gert Monsieurs, Stef Thys, Luc Vandenweyer (Jesse Van Rompaey), Wim Eysermans (Jan Huysmans)

 

Doelpunten:

0-1  speler SK Ham

0-2  speler SK Ham

0-3  speler SK Ham

0-4  speler SK Ham

0-5  speler SK Ham

 

De eerste helft verliep erg evenwichtig met kansen aan beide kanten . Bij het begin van de 2e helft moesten we een zeer licht strafschop ondergaan, die ook werd omgezet. Even later mocht Stef aan de andere kant vanop de stip proberen, maar de thuiskeeper stond paraat. Vanaf dan kwam de nr 6 van de thuisploeg in actie, hij wist onze defensie nog een aantal keren op te rollen en daarnaast ook nog telkens te scoren, wat hij zo 4 keer deed. De veer was bij Steenweg redelijk gebroken, en het bleef 5-0.

 

Zaterdag 18 oktober 2008

FC Canada A - Steenweg Sport

3-3 (rust 1-2)

 

Spelers: Christian Chody, Gunther Hick, Hans Zwinnen, Dave Van Gorp, Roeland Kortleven, Georges Helsen, Davy Geerinckx (Gert Monsieurs), Stef Thys, Stijn Lommelen (Luc Vandenweyer), Wim Eysermans, Jesse Van Rompaey

 

Doelpunten:

1-0  speler FC Canada A

1-1  Hans Zwinnen

1-2  Roeland Kortleven

2-2  speler FC Canada A

3-2  speler FC Canada A

3-3  Jesse Van Rompaey

 

Steenweg moest de competitie openen op het veld van Canada... Traditiegetrouw  een erg moeilijke wedstrijd maar Steenweg begon sterk en creëerde enkele mooie kansen maar scoren lukte niet. Zoals zo vaak kreeg Steenweg op een snedige counter het deksel op de neus. Gelukkig kon Hans Zwinnen met een Sonck-kopbal Steenweg op gelijke hoogte brengen. Nog geen vijf minuten later kon Roeland na een mooie actie over de linkerflank eveneens met het hoofd scoren. 1-2 ruststand. Toen Canada in de tweede helft een extra veldspeler gevonden had en dus zo ook met z’n elf was werd het veel moeilijker. Stijn viel uit met een spierblessure en FC Canada kwam langszij. De spelers uit Rauw voelden dat er nog meer in zat en Joris Vos kon met een prachtig afstandschot in de kruising de thuisploeg opnieuw op voorsprong brengen. Maar dat was buiten Jesse gerekend want die kon in de slotminuut Steenweg alsnog het verdiende punt schenken... Al bij al een goede start al zat er op basis van de eerste helft toch meer in!!

Datum
Aftrap
Thuisploeg
Bezoekers
Uitslag
Zat 18 okt 08
15:15
FC Canada A
Steenweg Sport
3-3
Zat 25 okt 08
14:00
SK Ham
Steenweg Sport
5-0
Zat 8 nov 08
15:00
SK Zilverzand
Steenweg Sport
3-1
Din 11 nov 08
15:15
FC Motorclub A
Steenweg Sport
0-1
Zat 15 nov 08
15:00
Steenweg Sport
Warande Sport A
2-6
Zat 22 nov 08
15:00
SK Vanbroekhoven
Steenweg Sport
5-4
Zat 29 nov 08
15:00
Steenweg Sport
Welkom Boys A
6-1
Zat 6 dec 08
15:00
Steenweg Sport
Toek. Geneberg
3-3
Zat 13 dec 08
15:00
Stort Sport
Steenweg Sport
9-0
Zat 3 jan 09
15:00
Steenweg Sport
FC Canada A
5-0 ff
Zat 10 jan 09
15:00
Steenweg Sport
SK Ham
Afg.
Zat 17 jan 09
15:00
Steenweg Sport
SK Zilverzand
2-7
Zat 24 jan 09
15:00
Steenweg Sport
FC Motorclub A
2-1
Zat 31 jan 09
14:45
Warande Sport A
Steenweg Sport
8-2
Zat 7 feb 09
15:00
Steenweg Sport
SK Vanbroekhoven
4-4
Zat 14 feb 09
15:00
Welkom Boys A
Steenweg Sport
2-2
Zat 21 feb 09
15:00
Toek. Geneberg
Steenweg Sport
1-1
Zat 28 feb 09
15:00
Steenweg Sport
Stort Sport
2-3
Zat 7 mrt 09
15:00
Steenweg Sport
SK Ham
4-1

9    Jesse Van  Rompaey

 

 

 

 

 

 

 

 

8    Stef Thys

6    Roeland Kortleven

5    Stig Van Baelen

3    Nick Vos

3    Jan Geerts

3    Davy Geerinckx

2    Wim Eysermans

1    Hans Zwinnen

1    Gert Monsieurs

1    Stijn Lommelen

1    Rob Lievens

 

Archief - veldvoetbal: Wintercompetitie 2008-2009 (1e afdeling)

Eindklassement Wintercompetitie 2008-2009 (1e afdeling)

 

Gesp.

Gew.

Verl.

Gelijk

Doelpunten voor-tegen

Punten

1. STORT SPORT

18

12

3

3

69 - 22

39

2. SK ZILVERZAND

18

12

4

2

58 - 36

38

3. WELKOM BOYS A

18

10

5

3

47 - 43

33

4. WARANDE SPORT A

17

9

5

3

66 - 39

30

5. FC CANADA A

17

7

7

3

41 - 56

24

6. FC MOTORCLUB A

18

6

8

4

48 - 40

22

7. SK HAM

18

5

8

5

35 - 41

20

8. STEENWEG SPORT

18

5

8

5

43 - 62

20

9. SK VANBROEKHOVEN

18

5

11

2

37 - 58

17

10. TOEK. GENEBERG

18

1

13

4

25 - 72

7

Topschutters Wintercompetitie 2008-2009 (1e afdeling)

Uitslagen Wintercompetitie 2008-2009 (1e afdeling)

Wedstrijdgegevens & verslagen Wintercompetitie 2008-2009 (1e afdeling)