Steenweg Sport – ACWilan 1-1 (30/11/2019)

Opstelling: Tjeu // Rik – Jesse – Meeus – Hans H // Seb – Lippe – Wim – Ven // Duzze – Sjapie
Goals : Sjapie
Assists : Wim
Gele kaarten : Lippe, Rik & Ven
Rode kaarten : Lippe

2’ Actie via Ven, komt naar binnen en trapt. Schot wordt geblokt en keeper kan makkelijk klemmen.
5’ Wedstrijd wordt stilgelegd, men ziet nu pas dat shirt van de Wilan doelman dezelfde kleur heeft als deze van de Steenwegspelers. Een shirtwissel bij de doelman dringt zich op.
9’ 0-1 AC WILAN, onze jongens starten naar goede gewoonte iets te slap waardoor de tegenstander gevaarlijk kan zijn. Een voorzet kan iets te makkelijk worden gegeven en aan de 2de paal kan een speler van AC Wilan de bal vrij inkoppen.
12’ We zijn wakker geschud en gaan iets feller in de duels. Lippe alsook een speler van AC Wilan worden bestraft voor hun potig spel met geel.
17’ Geel Wilan
18’ Lippe wordt stevig onderuit getrapt door speler van Wilan. Lippe wenst zich te revancheren, maar voor één keer is Rik sneller dan zijn tegenstander en duwt hij de Wilan speler hardhandig tegen de grond. De scheids laat niet met zich sollen en trekt rood voor speler AC Wilan en … Lippe. Moedige doch twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter.
20’ – 30’ Beide teams moeten de pionnen herschikken met veel middenveldspel tot gevolg
32’ Corner Steenweg wordt niet goed weggewerkt, Hans H kan trappen. Bal vliegt over en naast.
40’ Counter Wilan, speler trapt hoog over. Rik krijgt tijdens deze actie geel vanwege duwfout.

RUST

46’ Start 2de helft met een wissel bij Steenweg Sport. Duzze OUT, Mallants IN
47’ 1ste corner Steenweg, Mallants kopt aan 2de paal, keeper kan knap redding brengen 48’ 2de corner Steenweg, opnieuw kans Steenweg maar wederom pakt de doelman 49’ 3de corner Steenweg, zoals het cliché wil, is het deze keer wel raak. Een tot dan toe onzichtbare Sjapie kopt de bal fraai in doel. Steenweg domineert nu volledig.
52’ Opnieuw een salvo aan hoekschoppen voor Steenweg, deze keer ook gevaarlijk maar zonder doelpunt
55’ De verzengende Steenwegse druk blijft aanhouden en na een knappe aanval komt de bal in de 2de zone bij Seb. Deze twijfelt een beetje tussen doorgaan en inhouden. Uiteindelijk tikt hij de bal via de doelman van Wilan naast.
58’ Ei zo na het deksel op de neus voor onze jongens. Na een vrije trap loopt menig speler van AC Wilan vrij voor doel. Een van hen kan koppen maar kopt onbegrijpelijk naast.
60’ Gert Huysmans start zijn opwarming
62’ Geel Wilan, even later ook geel voor Ven. Volgens Ven onterecht, echter dacht de arbiter hier anders over (net zoals uw reporter).
65’ na 1,5 sprint en enkele rekoefeningen is het moment aangebroken: Gert Huysmans IN , Wim Eysermans OUT
70’ Laatste wissel Steenweg: Hoskens IN, Hans Huysmans OUT
74’ Speler AC Wilan blijft liggen na een contact. Een verkeerde beweging die leidt tot een hachelijke blessure waarbij de knieschijf niet op de correcte plaats lijkt te zitten. Gezien de speler niet verplaatst kan worden, dient een ambulance te komen. Hierdoor ligt de wedstrijd lang stil en besluit de scheidsrechter een einde te maken aan deze boeiende topper. Dringt een replay zich op en acht de bond de wedstrijd voldoende ver gevorderd om de uitslag te behouden? Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Volgende week bekampen we Broekkant V,W of X (of een mix der ploegen). Supporters op post in het verre Arendonk!