Archief 2009

ARCHIEF 2009 (nieuwsberichten)

26-december 09: Prettige feestdagen...
Steenweg Sport wenst iedereen een zalig kerstfeest en gelukkig nieuwjaar!  

22-december 09:
Update inschrijvingen - “Steenweg goes Futsal II” (België - Rusland) op dinsdag 29 december 2009
Volgende 15 leden hebben reeds ingeschreven voor onze futsal uitstap: Georges, Gunther, Jan G, Stijn, Stef, Wouter, Jan(neke) H, Hans H, Jesse, Wim E, Maarten M, Hans Z, Kurt, Dieter en Davy G. We komen samen aan de terreinen van Steenweg Sport om 18u30!   
In navolging van de (geslaagde) editie 2008...onze Nationale futsal-ploeg speelt (vriendschappelijk) tegen Rusland in Hasselt (sporthal Alverberg) als voorbereiding op de eindronde van het Europees Kampioenschap in Hongarije... Klik hier voor de flyer...

18-december 09:  ZVC Steenweg wint competitiewedstrijd tegen ZVC Brouwers (3-8) en blijft in subtop...
Wedstrijdgegevens...

18-december 09:
Algemene afgelasting - zaterdag 19 december!!
Op zaterdag 19 december zullen er geen wedstrijden gespeeld worden, Steenweg kan dus de winterstop in en de batterijen opnieuw opladen voor het vervolg van de competitie op zaterdag 9 januari 2010.

14-december 09:
 ZVC Steenweg stunt tegen ZVC Giel (3-8) en stoot door naar volgende ronde “Beker van de Kempen”
We stootten in Lille op een ervaren ploeg die rustig speelde en aanvankelijk de bal goed in eigen rangen kon houden. Giel kon dan ook de score openen. Steenweg klampte echter goed aan en de match verliep gelijkopgaand  tot aan de rust : 3-3. In de 2e helft leek Steenweg het fysiek beter te redden dan Giel, zo konden we ons spel opleggen en de bal beter laten circuleren. Met een achterstand van een paar goals en het uitvallen van 1 van de spelers leek bij de thuisploeg de veer uiteindelijk  gebroken. Steenweg duwde door en liep zo nog uit tot 3-8. Door deze overwinning gaat Steenweg knap naar de volgende ronde, hierin zullen ze op bezoek moeten bij ZVC Everclean uit Turnhout, een ploeg die dit seizoen in de 3e afdeling speelt. Wedstrijd zal gespeeld worden op woensdag 6 januari 2010 te Turnhout!  Wedstrijdgegevens...

12-december 09:
 Uitslagen 10e speeldag (2e afdeling)
SK Vanbroekhoven  - Warande Sport B  0-5
Real Roth - FC Germeer A  2-4
Welkom Boys A - Steenweg Sport  3-4
SK Kiebergen - FC Canada  2-0
Toek. Geneberg - FC Plat Dak  0-7

12-december 09:  Steenweg doet wat het moet doen en wint traditioneel moeilijke verplaatsing tegen Welkom Boys A (3-4)
Steenweg begon ietwat gehavend aan de wedstrijd want kon geen beroep doen op Jan en Hans Huysmans, Wouter, geblesseerden Roeland (peesontsteking  voetzool) en Stijn, die al snel herviel met een contractuur in de dij. Toch begon Steenweg vrij gretig aan de wedstrijd maar na tien minuten waren het de bezoekers die via een licht afgeweken schot op voorsprong kwamen. Maar amper vijf minuten later kon een alerte Jan Geerts met een mooie lob een foutje van de thuisverdediging knap afstraffen. En Steenweg ging erop en erover want al snel werd een heerlijke collectieve aanval via Wim en Georges door opnieuw Jan mooi afgewerkt. Net voor rust kon Hans Zwinnen profiteren van een aarzeling na een corner en via een carambole (met zijn neus) ging de bal tegen de netten! De tweede helft ging Steenweg minder nauwkeurig spelen en het middenveld van Welkom kreeg meer greep op de match. Ze konden ook opnieuw de aansluitingstreffer scoren na geharrewar voor doel. Gelukkig kon Stef met een heerlijke volley aan de tweede paal (na knap doorkoppen van Wim) de verlossing brengen. Kort voor tijd kon Christian de bal onvoldoende klemmen en de Koerselse aanvaller kon simpel binnen tikken. Gelukkig viel de gelijkmaker in het duister niet meer en kon Steenweg met de drie punten huiswaarts keren. Met nog één wedstrijd voor de winterstop is Steenweg nog steeds in de running voor de hoofdprijzen! Wedstrijdgegevens... Jan Geerts werd na afloop verdiend verkozen tot Man van de Match en ziet zo zijn sterke prestaties van de laatste weken bekroond. Proficiat...
11-december 09:  Zaalvoetbaploeg van Steenweg moet noodgedwongen forfait geven...
Vermits Steenweg slechts aan vier fitte spelers geraakte op vrijdagavond moest het jammer genoeg forfait geven voor de bekerpartij tegen Boca Tielen A. Onze welgemeende excuses aan het adres van de tegenpartij!

06-december 09:
 Uitslagen 9e speeldag (2e afdeling)
Real Roth - Warande Sport B  0-1
SK Kiebergen - SK Vanbroekhoven  3-1
Welkom Boys A - FC Germeer A  2-3
Steenweg Sport - FC Plat Dak  1-4
Toek. Geneberg - FC Canada  2-2


05-december 09:
 Steenweg onderuit in topper tegen FC Plat Dak (1-4)
Al van bij het begin werd duidelijk dat de ganse FC Plat Dak-delegatie met een enorme portie motivatie naar Achterbos getrokken was. Ze wonnen het merendeel van de duels en waren veel gretiger. En ook na 5 minuten kregen ze een eerste mooie kans maar deze ging tegen de dwarslat. Spits Mues van Plat Dak kon zich na tien minuten mooi vrij kappen en zijn zwieper verraste doelman Chody. Even later mocht een bezoeker toch verder spelen nadat de bal duidelijk over de zijlijn ging en zijn voorzet werd aan de tweede paal mooi binnen getrapt. Jammer dat de sportiviteit van de bezoekers het (even)  liet afweten! De scheidsrechter kon dit uiteraard alleen niet zien maar naar Steenweg-normen verwacht je dan toch enige fairplay van de 22 acteurs tussen de lijnen... Niet dus! Tot overmaat van ramp werd nog voor de rust een misverstand tussen Jesse en doelman Christian afgestraft. Het was aanvaller Mues die zijn derde goal simpel kon binnen leggen. In de tweede helft nam Plat Dak gas terug en Steenweg kwam meer in het spel voor. Maar Plat Dak loerde met hun stevig middenveld en razend snelle aanval op de counter.  En zo konden ze ook hun vierde treffer scoren. Ditmaal was het Yoeri Berckmans die aan de tweede paal kon binnen pegelen. Het beter aanvalsspel van Steenweg werd uiteindelijk beloond wanneer Maarten met een afstandsschot de doelman kon verschalken. Eindstand 1-4 en meteen het eerste verlies van Steenweg in de huidige competitie.
Wedstrijdgegevens... Stef Thys won de prijs van Man van de Match al was het natuurlijk erg moeilijk omdat vooral Steenweg collectief onderuit ging. Maar zoals het gezegde luidt: “Het eerste gewin is kattegespin”, één veldslag is misschien verloren maar de oorlog zeker nog niet!! Frappant is ook dat we mochten vaststellen dat een ploeg tijdens de wintercompetitie KBVB-speler(s) gaat opstellen om een overwinning te behalen in een topmatch!!

04-december 09:
Zaalvoetbalploeg brengt ongeslagen leider Spinpedes D aan het wankelen maar kan niet stunten (6-3)
Spinpedes D, een ploeg die vorig jaar nog in 2e provinciale van de VZVB/BZVB uitkwam, stond als ongeslagen ploeg autoritair aan de leiding in 4e afdeling C. En al snel bleek dat ze tactisch en technisch erg geslepen waren. Ze lieten Steenweg het initiatief en wachten geduldig hun kans af. Steenweg kwam enkele keren dicht bij de openingstreffer maar toch viel de goal aan de overzijde. Wanneer een schot via de deklat achter de rug van Gunther botste (al dan niet over de lijn) keurde de scheidsrechter het doelpunt resoluut goed. Tot grote ontstentenis van de bezoekers. Maar Steenweg liet de oren niet hangen en kon met enkele mooie aanvallen Spinpedes zichtbaar in de problemen brengen. Maar de creativiteit van de gebroeders Van Loy en een onoplettendheid achterin zette de 2-0 ruststand (ietwat gevleid) op het bord. Steenweg met slechts één wisselspeler, na het uitvallen van Stijn met een lichte spierblessure, ging er opnieuw vol tegenaan en Stef kon na een heerlijke individuele actie scoren. Maar geen minuut later deed Tom Van Loy hetzelfde en zo werd de kloof opnieuw 2 goals. Maar het was opnieuw uitblinker Stef die Steenweg voor de tweede maal terug in de wedstrijd bracht. Maar net toen Steenweg op zoek ging naar de gelijkmaker kon een uitgekookt Spinpedes toeslaan. Tien minuten voor het einde bracht Georges opnieuw even hoop maar uiteindelijk kon Spinpedes op de counter nog tweemaal scoren. Met wat meer geluk in de afwerking was er zeker een puntje te rapen in de prachtige Desselse arena!! Wedstrijdgegevens...

01-december 09:
Bezoekers website www.steenwegsport.be & nieuwe rubriek...
Uit statistieken kunnen we afleiden dat we de afgelopen 3.5 maanden ruim 3.700 bezoekers op onze website mochten verwelkomen. De maand november was de drukste maand met bijna 1.100 bezoekers! 75% van de bezoekers zijn terugkerende bezoekers (waarvan 962 unieke bezoekers), de verschillende bezoekers komen zelfs uit 8 verschillende landen (top 3: België, Frankrijk en Duitsland).  Op maandag 16 november werd het record van 43 (unieke) bezoekers gevestigd!! We konden ook zien dat 70% van de mensen direct de weg naar onze site vonden, 25% via een zoekmachine (google) en 5% via een link op een andere website! De homepagina is het populairst (40%), daarna volgen de kalenders van onze veld- en zaalvoetbalploeg (9%) en de verslagen (5%).  Hopelijk mogen we ook in de komende maanden de bezoekers even talrijk ontvangen...  Vanaf januari 2010 zullen we ook een nieuwe rubriek lanceren op onze website... Steenweg “binnenstebuiten”, hierin zullen verschillende personen die bij de club betrokken zijn (spelers, trainers, bestuursleden, medewerkers en supporters) kort geïnterviewd worden over het rijlen en zeilen in de club.

28-november 09:
Uitslagen 8e speeldag (2e afdeling)
FC Canada - Welkom Boys A   2-2
FC Germeer A - Steenweg Sport  0-1
Warande Sport B - Toek. Geneberg 3-1
SK Vanbroekhoven - Real Roth  1-3
FC Plat Dak - SK Kiebergen  5-2
De eerste achtervolgers Plat Dak en Warande hebben net zoals leider Steenweg Sport hun wedstrijden gewonnen en blijven dus ook in de running voor de prijzen! Welkom  Boys uit Koersel hebben wel twee punten laten liggen op het terrein van Canada. Hierdoor staan ze op een gedeelde derde plaats. Real Roth heeft de Balense derby gewonnen op het veld van Vanbroekhoven en klimt naar de zesde plaats.


28-november 09:
 Steenweg op karakter voorbij stug en stevig FC Germeer (0-1)
Voor Steenweg was het wel even wennen aan het kunstlicht van Germeer want meteen  werd duidelijk dat mooi combinatievoetbal niet aan de orde was. Germeer vocht traditie getrouw voor iedere bal en vooraan lag good-old Carl Perkins 70 minuten lang op de loer. Steenweg moest het vooral hebben van de lange bal op het spitsenduo Eysermans-Geerts. Ze konden ook enkele keren dreigen maar de bal viel niet voor de juiste voet. Toen Wouter Douwen een corner mocht nemen en de bal via een bos van benen in het doel belande kwam Steenweg op voorsprong maar de scheidsrechter zag de bal achter de doellijn, iets wat natuurlijk bij een indraaiende bal onmogelijk is... Maar nog geen vijf minuten later kon Jan Geerts een lange bal mooi verlengen met het hoofd en Wim Eysermans nam de bal pal op de slof en liet keeper Geys van Germeer vanaf ruim 20m kansloos!! Een wereldgoal zoals we ze zelfs in de Jupiler-leage zelden zien!! In de tweede helft nam Steenweg geen onnodige risico’s en het bleef achteraan goed gesloten met het viertal Jesse, Dave, Hans Huysmans en Davy! Wim Eysermans kreeg zijn tweede van de avond op een presenteerblaadje maar besloot te zwak in de handen van de doelman. Georges kon ook nog tweemaal aanleggen maar zijn schot werd knap gepareerd. Net voor affluiten zette Wim Eysermans in het strafschopgebied een Maradonna-dribbel in, zette drie man in de wind maar zijn schot ging net voorlangs. En zo bleef de 0-1 op het bord. Meteen ook de vierde overwinning op rij zonder tegendoelpunt!!  Dat Wim opnieuw de prijs van “Man van de Match” wint was natuurlijk geen verassing maar toch ook een dikke pluim aan de sublieme  verdediging...ze gaven in de hele wedstrijd geen enkele kans weg!
Wedstrijdgegevens...

26-november 09:  FC Germeer - Steenweg Sport: voorbeschouwing
Steenweg moet het voor de tweede week op rij op verplaatsing gaan doen. Ditmaal spelen ze een avondwedstrijd op FC Germeer!  Hopelijk zullen de spelers uit Achterbos niet te fel onder de indruk zijn van de (kunst)verlichting en kunnen ze de goede lijn van de laatste weken verder trekken. Het is ondertussen al even geleden dat Steenweg Germeer moest bekampen maar iedereen herinnerd zich nog de “charge” die Hans Zwinnen moest ondergaan met de zware schouderblessure als gevolg! Hij zal er wegens een enkelblessure jammer genoeg niet bij zijn! Hopelijk kan trainer Peeters Jesse, die afgelopen zaterdag uitviel met een oogblessure wel kunnen recupereren.  Germeer heeft thuis nog niet verloren en wil hier uiteraard ook liefst geen verandering in brengen!! Maar om de twee toppers tegen Plat Dak en Welkom vol vertrouwen aan te vatten zal Steenweg best de 3 punten mee naar huis brengen. Supporters op post...   


26-november 09:
Spelregels en nuttige weetjes van de KZVB zaalvoetbalcompetitie
Onderaan de zaalvoetbalpagina kan je vanaf nu een samenvatting van de spelregels en leuke weetjes terugvinden...klik hier...

24-november 09:
Steenweg wacht loodzware opdracht in Beker “Jos de Kuyker”...
Na de knappe overwinning tegen ZVC Lierseweg C moet Steenweg op bezoek bij Boca Tielen A!! Een erg sterke ploeg die in eerste afdeling momenteel op de vierde plaats staat!! De wedstrijd zal gespeeld worden op vrijdag 11 december om 21u in Lichtaart (Hoge Rielen). Hopelijk kan Niko(laas) nog eens ontploffen...en  voor een nieuwe stunt zorgen in de Steenweg-geschiedenis!

23-november 09:
Uitslagen 7e speeldag (2e afdeling)
Real Roth - Welkom Boys A   2-4
Toek. Geneberg - Steenweg Sport  0-6
SK Kiebergen - Warande Sport B  0-2
SK Vanbroekhoven - FC Germeer A  4-3
FC Plat Dak - FC Canada  3-1
De top-4 wonnen allemaal hun wedstrijd dus aan de kop van het klassement komt geen verandering. Welkom won op het veld van Real Roth, FC Plat Dak kende geen moeilijkheden met FC Canada en Warande B won op SK Kiebergen. SK Vanbroekhoven doet wel een uitstekende zaak, ze wonnen thuis knap tegen FC Germeer, verdubbelden zo hun punten aantal en springen zo van de 10de naar de 6e plaats! Voor Steenweg komen er drie heel belangrijke weken aan, de traditionele moeilijke verplaatsing/avondwedstrijd op FC Germeer (remember het 2-0 verlies mei 2008)  en wedstrijden tegen twee andere toppers  FC Plat Dak en  Welkom Boys A.  

21-november 09:
 Steenweg Sport wint opnieuw (vrij makkelijk) tegen Toekomst Geneberg (0-6)!
Steenweg moest het in de verdediging stellen zonder de afwezigen Hans Zwinnen (enkelblessure), Luc Vandeweyer en Davy Geerinckx. Daarom schoof Roeland een rij achteruit. Al vrij snel werd het duidelijk dat de gemiddelde leeftijd van Geneberg een stuk hoger lag dan deze van de Mollenaren. En ook in het spelbeeld was dit duidelijk merkbaar. Steenweg incasseerde na 5 minuten wel een mentale uppercut want Jesse viel tijdens een aanvallende actie geblesseerd uit aan het oog. Gunther nam meteen terug zijn vertrouwde positie in. Aanvaller Wim  Eysermans liet het niet aan zijn hart komen want hij kon in een mum van tijd 3 keer scoren. De mee opgerukte Roel(and) kon een verre voorzet knap in één tijd binnen knallen en zo stond de 0-4 ruststand op het bord. De tweede helft was een maat voor niets. Steenweg ging slordiger spelen, spelers liepen meer uit positie, te weinig collectief spel,... Toch kon de andere uitblinker Jan Geerts nog twee knappe goals scoren. Steenweg nam  zo vrij eenvoudig de drie punten mee naar huis en blijft zo op kop van de rangschikking! Wim Eysermans  won voor de derde keer de titel van Man van de Match en daar zat zijn loepzuivere hattrick in de eerste helft voor veel tussen...
Wedstrijdgegevens...

20-november 09:
 Toek. Geneberg - Steenweg Sport: voorbeschouwing
Steenweg moet zaterdag op bezoek bij Toekomst Geneberg, de ploeg uit Ham heeft het moeilijk om uit de onderste regionen weg te raken. Het heeft momenteel 4 punten, een gelijkspel tegen Real Roth en een overwinning tegen SK Kiebergen (5-0)! Daarnaast leed het recent ook enkele forse nederlagen: 4-0 tegen FC Plat Dak, 7-0 tegen Welkom Boys A, 5-0 tegen FC Germeer maar thuis doen ze veel beter dus Steenweg zal zeker moeten opletten en vooral beter voetballen dan afgelopen weekend!  Supporters op post...


16-november 09:
 Rode lantaarn La Baracca geeft noodgedwongen forfait in Molse derby!
Jammer genoeg konden de mannen van La Baracca geen vijf (fitte) spelers bij mekaar krijgen. Onze zaalvoetballers, die nochtans erg gemotiveerd waren  hebben er noodgedwongen een onderlinge oefenwedstrijd van gemaakt. Vooral om extra automatismen in te oefenen met het oog op de topper tegen Spinpedes D, de onbetwiste en ongeslagen leider in 4e afdeling C! Een weekje rust en dan gaan we trachten te stunten in Dessel... Supporters op post


14-november 09:
 Steenweg Sport kan pas in slotfase afstand nemen van SK Kiebergen (2-0)!
Slecht spelen en toch winnen. Zo speel je kampioen, luidt het vaak. Of spreken we daar best nog niet over? Match per match bekijken, zo leert een nog slimmere voetbalwijsheid. Enfin, laten we het maar over de match hebben. Kort evenwel. Steenweg Sport speelde een groot deel van de match op de helft van de tegenstander, maar deed bitter weinig met het vele balbezit. Na enkele gemiste kansen in de eerste helft, steeg de zenuwachtigheid in eigen rangen waardoor het niveau nog dieper wegzakte. In de tweede helft liep het niet echt vlotter. Gelukkig slaagde Wim enkele minuten voor tijd er alsnog in om – met een welgeplaatste kopbal – de beresterk spelende bezoekersdoelman te verschalken. De veer van de tegenstander was gebroken. Niet toevallig enkele minuten later mocht Jesse - na een mooie combinatie in het strafschopgebied - de eindstand op het bord plaatsen. Hopelijk valt de enkelblessure van verdediger Hans Zwinnen mee zodat we deze wedstrijd snel kunnen vergeten. Wim Eysermans werd unaniem verkozen tot Man van de Match, vermoedelijk omdat hij de verlossende treffer kon scoren waardoor Steenweg op kop van het klassement blijft!  
Wedstrijdgegevens...

14-november 09:
Uitslagen 6e speeldag (2e afdeling)
Welkom Boys A  - SK Vanbroekhoven   6-0
Steenweg Sport - SK Kiebergen 2-0
FC Canada - Real Roth  2-3
Warande Sport B - FC Plat Dak  0-0
FC Germeer A - Toek. Geneberg (11/11)  5-0

13-november 09:  Steenweg Sport haalt knappe bekerwinst op veld van ZVC Lierseweg (4-10)!
Steenweg heeft voor de Beker van Jos de Kuyker (competitie met rechtstreekse uitschakeling) kunnen stunten tegen ZVC Lierseweg, een ploeg die  in 3e afdeling C een stevige reputatie heeft. Absolute uitblinker bij Steenweg was Nico(laas) Kortleven, hij zorgde in iedere helft voor een loepzuivere hattrick!! In de volgende ronde moet Steenweg op bezoek bij Boca Tielen A, een ploeg die op een gedeelde tweede plaats staat in de hoogste afdeling... Een erg zware klus dus...  
Wedstrijdgegevens...

12-november 09:
 Tussenstand Gouden Schoen (na 6 gespeelde wedstrijden)
Nu Steenweg zes wedstrijden afgewerkt heeft (en het niet onaardig gedaan heeft) is het tijd om een algemene tussenstand te publiceren...
Om de spanning te bewaren zullen er geen scores vermeld worden maar enkel de top-10. Deze kan je
hier terugvinden... We willen wel vragen aan alle stemmers dat er 3 namen op het stemformulier ingevuld worden, dus niet meer of minder!! Anders is dit stemformulier ongeldig en zal dit niet meegeteld worden. En vermits de stemming zich richt op de sportieve prestaties op het terrein willen we ook vriendelijk vragen aan de supporters om de match aandachtig te volgen alvorens te stemmen! Alvast bedankt en succes jongens...

11-november 09:
 Steenweg Sport peuzelt FC Canada voor tweede keer in amper drie weken op (0-6)!
Steenweg ging in de midweekmatch opnieuw gretig van start maar Canada, in een licht gewijzigde samenstelling, was niet van plan om zich opnieuw naar de slachtbank te laten leiden! Het duurde dan ook redelijk lang voor Steenweg kon scoren. Maar wanneer Maarten een corner op het kruintje van Stef schilderde, en deze de bal netjes naar onder kopte had de keeper geen kans! Even later ging de thuisgoalie in de fout na een terugspeelbal en opnieuw was Stef alert. Nog voor de rust werd het 0-3 toen Dieter een rebound netjes kon binnen trappen. Hans Zwinnen had achteraan de handen meer dan vol aan de “zwarte parel” van Canada maar doelman Gunther en zijn verdediging waren erop gebrand om de nul te houden. In de tweede helft, met drie frisse krachten trachtte Steenweg vooral op de voetballende manier openingen te creëren. Nick dribbelde alles en iedereen voorbij maar vergat te scoren. Stijn kon een mooie aanval en ditto voorzet van Wim Eysermans (uitgeweken naar de flank) afronden en zo werd het 0-4. Nick kon zijn foutje even later rechtzetten wanneer hij met een heerlijke lob de keeper verschalkte. Maar de mooiste goal kwam van Stef die met een heerlijk geplaatst schot en bijgevolg een knappe hattrick de eindstand op een droge 0-6 bracht. Door zijn prima wedstrijd en zijn “Tor-instinct” won hij dan ook met lengtes voorsprong (en een monsterscore) de verkiezing van “Man van de Match”  Proficiat Stefke...  
Wedstrijdgegevens...

07-november 09:
Uitslagen 5e speeldag (2e afdeling)
FC Plat Dak - Welkom Boys A  2-2
SK Vanbroekhoven - Steenweg Sport 1-8
Toek. Geneberg A - Real Roth 0-0
SK Kiebergen - FC Germeer A  3-2
Warande Sport B - FC Canada  4-1


07-november 09:
 Steenweg Sport als een wervelwind voorbij SK Vanbroekhoven (1-8)!
Wat traditie getrouw een moeilijke verplaatsing is bleek al snel een vrij eenvoudige klus voor Steenweg. Vanaf de aftrap nam Steenweg de tegenstander spreekwoordelijk bij de keel en het liet hen gedurende 70 minuten niet meer los. Nadat Wim foutief gestopt werd in het strafschopgebied kon Stijn vanop de stip de score openen. De thuisploeg kwam even dreigen maar goalie Gunther kon een vrije trap knap deviëren tegen de dwarslat! Even later was het Jan Geerts die een aanval mooi kon afronden. Scherpschutter Eysermans deed zijn reputatie alweer alle eer aan en scoorde twee keer achter mekaar. Maarten kon voor het rustsignaal al de 0-5 ff score op het bord trappen.  In de tweede helft bleef het vooral éénrichtingsvoetbal met zeer sterk collectief spel van Steenweg. Het was Jan Geerts die net voor zijn vervanging 0-6 kon maken. Georges schoof  een rij vooruit maar had enkele keren pech bij de afwerking. Nadat Stef met een loeihard schot 0-7 had gemaakt kon SK Vanbroekhoven via Joachim Geysen een snelle tegenaanval knap afronden. De eerredder voor de thuisploeg. In de slotfase kon Jesse na een knappe infiltratie en ditto schot de eindstand op 1-8 brengen. Stijn Lommelen werd door de medespelers en talrijk opgekomen supporters verkozen tot Man van de Match... Proficiat!
Wedstrijdgegevens...

06-november 09:
Voorbeschouwing 5e speeldag
Steenweg moet op de vijfde speeldag op bezoek bij SK Vanbroekhoven. Ondanks het feit dat de Balenaars dit seizoen nog maar 3 punten konden sprokkelen (tegen Toek. Geneberg) zal Steenweg het traditie getrouw niet makkelijk hebben! Afgelopen zomer kon Steenweg hen wel twee keer verslaan maar in de winter behaalde het een magere 1 op 6! Al moeten we er wel bij vertellen dat Steenweg  in de heenwedstrijd letterlijk onderuit ging op het fel besneeuwde veld. De ogen zullen vooral gericht zijn op Stef Thys die vorige wintercampagne maar liefst 5 keer kon scoren uit de twee confrontaties!  Welkom Boys A, die erg goed op dreef zijn moeten op bezoek bij FC Plat Dak, een topper die mee kan bepalen wie aan de leiding komt of blijft in de tweede afdeling...

02-november 09:
Zaalvoetballers moeten erg diep gaan tegen Het Kafeeke om winst af te dwingen (1-4)!
Al snel bleek dat Het Kafeeke een sterke selectie had opgeroepen om het Steenweg lastig te gaan maken. Met doelman Heuvelmans, libero Swolfs en de balvaste spits Geens gingen ze heftig van start. Steenweg probeerde ruimte te creëren voor een doelpoging maar Het Kafeeke (dat nog steeds puntenloos stond) hield het perfect gesloten. Tot Stijn na een mooie dribbel de bal strak voor doel kon brengen en Jan Geerts mooi gevolgd was. Het Kafeeke bleef niet bij de pakken zitten en kreeg ook enkele mooie kansen. Gunther stond enkele keren op de juiste plaats en wanneer hij toch verslagen was bracht het doelhout redding. Stef kon nog voor de rust de voorsprong verdubbelen maar ook Het Kafeeke kon scoren. Steenweg met een kleine 1-2 voorsprong de rust in. Steenweg hield de bal in de tweede helft meer in de ploeg en probeerde via snelle uitbraken te scoren. Toch was het opletten want Het Kafeeke kwam steeds meer opzetten. Gelukkig voor Steenweg strandde de bal tot tweemaal toe opnieuw op het kader! Steenweg door het oog van de naald. Jesse kon met een verrassend schot wel scoren en zo kreeg Steenweg terug meer ademruimte. In de slotminuten kon Nikolaas nog een knappe collectieve aanval afronden en zo de 1-4 eindstand  op het bord zetten. Belangrijke zege al kostte dit bloed zweet en tranen! Een dikke pluim voor de mannen van Het Kafeeke die streden tot de laatste snik!
Wedstrijdgegevens...

31-oktober 09:
 Uitslagen 4e speeldag (2e afdeling)
Welkom Boys A - Toek Geneberg A  7-0
Steenweg Sport - Warande Sport B  1-1
FC Canada - SK Vanbroekhoven  3-2
Real Roth - SK Kiebegen  1-2
FC Germeer A - FC Plat Dak  1-1

Op de vierde speeldag kon Welkom Boys A voor de tweede week op rij 7-0 winnen, ditmaal moest Toek. Geneberg eraan geloven! Met deze overwinning, en dankzij het gelijkspel van Steenweg Sport, staan ze momenteel aan de leiding. De eerste achtervolger FC Plat Dak bleef ook op een 1-1 gelijkspel steken, op het veld van FC Germeer A. FC Canada, die vorige week stevig onderuit gingen tegen Steenweg konden zich herpakken en wonnen thuis tegen SK Vanbroekhoven met 3-2. In het degradatieduel tussen Real Roth en SK Kiebergen gingen de bezoekers uit Beringen met de 3 punten lopen na een 1-2 overwinning.

31-oktober 09:
 Steenweg Sport komt niet verder dan gelijkspel tegen Warande Sport B (1-1)!
Steenweg Sport nam tegen Warande op het grote B-veld meteen het initiatief. Na amper een minuutje tikte de bezoekende doelman een schot van Roeland tegen de paal. Steenweg hield het heft in eigen handen en dwong, vaak via draaischijf Stef, verschillende kansen af. Op voorzet van Wim hield Jan de opzettende verdediger af en kon hij van dichtbij beheerst binnenleggen. 1 – 0. Warande prikte zeldzaam terug, vooral met enkele gevaarlijke vrije trappen. Vaak na uitgelokte en licht gefloten duwfouten. Toen de rust naderde zette Warande wat meer op. Hetzelfde spelbeeld na de rust. Steenweg Sport had overwegend balbezit, maar verzuimde om de voorsprong uit te bouwen. Een hoog ver schot van een bezoekende voet verraste doelman Christian. Nadien lukte Steenweg er niet meer in om de bakens te verzetten. Warande deelde op de counter zelfs nog enkele nijdige prikken uit. Het bleef 1 – 1,
 een resultaat waar beide ploegen zich konden bij neerleggen. Hans Huysmans werd tot Man van de Match gekozen door de spelers en supporters! Proficiat Hans.  Wedstrijdgegevens...

26-oktober 09:
 Uitslagen 3e speeldag (2e afdeling)
SK Kiebergen - Welkom Boys A  0-7
Toek. Geneberg A - SK Vanbroekhoven  1-5
FC Plat Dak - Real Roth  3-1
Steenweg Sport - FC Canada 7-1
Warande Sport B - FC Germeer A  2-2

Op de derde speeldag heeft Welkom Boys de derby tegen SK Kiebergen met duidelijke 0-7 cijfers gewonnen, dit was de eerste overwinning van de mannen uit Koersel. Kiebergen blijft door dit verlies puntenloos op de laatste plaats staan! SK Vanbroekhoven kende ook geen problemen op het veld van Toek. Geneberg, ze wonnen met 1-5 en namen zo de drie punten mee naar Balen. FC Plat Dak won thuis tegen Real Roth en blijft met het maximum van de punten bovenaan meedraaien. Door de ruime zegen tegen Canada staat Steenweg voorlopig op de eerste plaats maar indien FC Plat Dak de inhaalwedstrijd op het veld van SK Vanbroekhoven kan winnen springen ze over Steenweg naar de kop van het klassement!  Warande B en FC Germeer hielden mekaar perfect in evenwicht, Ze wonnen beiden éénmaal en speelden nu voor de tweede maal gelijk. Zo staan ze samen met Welkom A gedeeld op de derde plaats met vijf punten uit 3 wedstrijden.

24-oktober 09:
 Steenweg Sport kent geen problemen met FC Canada en kan terugblikken op goede competitiestart (7-1)!
Op de derde speeldag nam Steenweg het thuis op tegen FC Canada, de ploeg die voor het eerst sinds jaren slechts met één team in de wintercompetitie aan zal treden. Steenweg, dat in de gloednieuwe Azuro-blauwe uitrusting speelde (met dank aan sponsor Roosen uit Arendonk) en noodgedwongen ook op het B-terrein (bijna 5 jaar na de afscheidsmatch van “onze” Veteranenploeg) moest spelen. Maar dit belette Steenweg niet om opnieuw erg gretig aan de wedstrijd te beginnen. Het won het merendeel van de duels en het was slechts wachten op de openingsgoal. En net zoals vorige week was het Jesse die met knappe infiltraties de match kon open breken. Zo kon hij twee keer knap collectief spel afronden. Wanneer Dave vanuit het middenveld mee in de aanval trok en vanop afstand op de paal schoot was de wedstrijd al bijna gespeeld. Even later kwam de derde goal er dan toch via Roeland die perfect door Stef bediend werd. Even later zocht Stef aan de tweede paal opnieuw Roeland en deze keer nam hij de bal knap in één tijd op de slof! 4-0. FC Canada had het met een mengelmoes van A en B spelers erg lastig maar kon toch tegen scoren via een knappe schuiver vanop afstand. In de tweede helft met 3 verse krachten ging Steenweg door op hun elan. En het was ditmaal Wim Eysermans die de bal knap achteruit kon leggen bij Stijn die zijn eerste van de competitie tegen de netten prikte. Toen Jan Geerts even later in de kleine rechthoek neergelegd werd ging de bal op de stip. Stijn klaarde de klus en zo werd het 6-1. Tien minuten voor tijd kon Stijn, na een individuele actie de bal bij Jan Geerts brengen en deze bracht de 7-1 (op luttele meters van zijn voordeur en onder het goedkeurend oog van Katrien, duidelijk zichtbaar in “de loges”) eindstand op het bord. Een knappe collectieve prestatie van Steenweg en voor het eerst in de prille Gouden Schoen competitie verkozen de 20 stemmers twee Man(nen) van de Match. Jesse en Dave behaalden net evenveel punten en gaan dus beiden met de eer lopen. Proficiat jongens…
Wedstrijdgegevens...

20-oktober 09:
 Zaalvoetbalploeg kan knappe voorsprong tegen Real Noorderwijk C in slotfase niet vasthouden (4-4)
Op maandag kregen we de ex-leiders (intussen voorbijgestoken door Spindpedes) op bezoek. Noorderwijk begon eerder afwachtend aan de wedstrijd, waardoor het initatief bij Steenweg kwam te liggen. Tegen de gang van het spel en het balbezit in kwamen de bezoekers toch op voorsprong, een voorsprong die Wim met twee klasseflitsen kon ombuigen tot een ruststand van 2-1. Via Jesse en nog eens Wim liep Steenweg met nog een kwartier te gaan uit tot 4-2. De kloof bleek echter niet groot genoeg, want in een wip en na enkele onachtzaamheden stond het 4-4. Het ging er intussen (van beide kanten) redelijk potig aan toe, een wonder dat er geen kaart(en) werden getrokken. Beide teams waren elkaar dus waard, maar gezien de 4-2 voorsprong had er voor Steenweg meer in gezeten... Wedstrijdgegevens...

19-oktober 09:
 Uitslagen 2e speeldag (2e afdeling)
Welkom Boys A - Warande Sport B  1-1
Real Roth - Steenweg Sport 0-3
Toek. Geneberg A - SK Kiebergen  5-0
FC Canada  - FC Germeer A  1-2
SK Vanbroekhoven - FC Plat Dak  (uitgesteld tot 11/november 2009)

18-oktober 09:  Steenweg Sport wint vrij makkelijk op het veld van Real Roth (0-3)
Steenweg moest na het gelijkspel tegen Welkom absoluut voor de drie punten gaan op het veld van Real Roth. Steenweg nam dan ook vanaf de aftrap het heft in handen. De verdediging van de thuisploeg moest dan ook alle middelen gebruiken om de Steenweg aanvalsgolven af te stoppen. Na een knap aangesneden center van Roeland was het Stef die de score kon openen. Toen Stef even later foutief afgestopt werd, kon Hans Huysmans de vrije trap aan de tweede paal binnen koppen. Toen de Balenaars opnieuw aan de noodrem moesten trekken ging de bal terecht op stip. Maar jammer genoeg ging de penaly van Jesse tegen de “staak”. Uitstel maar geen afstel want nog voor de rust kon Stef een 1-2 opzetten met Jesse en deze werd door Stef met zijn tweede van de namiddag afgerond. 0-3 was dan ook de knappe ruststand. Steenweg controleerde de wedstrijd en bracht bij momenten mooi en verzorgd voetbal. Scoren lukte niet meer al waren een aantal Mollenaars er erg dicht bij. Dave speelde achteraan een dijk van een wedstrijd (op de gele kaart voor “brutaal spel” na) en dat ontging de stemmers (van de Man van de Match-verkiezing) dan ook niet. Maar ook Jesse speelde een erg sterke wedstrijd en bracht van achteruit menig aanval op gang. Zijn inzet en sterk infiltratie vermogen werd dan ook terecht bekroond met de titel Man van de Match. Proficiat Jesse! Wedstrijdgegevens...

12-oktober 09:  Calypso A uit Vosselaar geeft Steenweg lesje in efficiëntie (9-6) in Beker van Geel!
Voor de eerste wedstrijd van de Beker van de Kempen moest Steenweg naar Vosselaar om het op te nemen tegen Calypso A. Al redelijk snel werd het duidelijk dat dit ander bier was dan 4e afdeling! In een mum van tijd werden ze met de neus op de feiten gedrukt en bijna iedere aanvallende actie van de thuisploeg leverde een doelpunt op. Er stond dan ook al snel een duidelijk 3-0 op het scorebord. Steenweg werd door deze stand alleen maar onzekerder en bleef de kleine foutjes opstapelen. Toen Steenweg het neus aan het venster stak, kon het ook scoren via Stijn. Maar een erg vinnig Calypso nam het commando terug over en opnieuw vielen de goals kort na mekaar!! Bij een 6-2 kon Stijn zijn tweede van de avond scoren na  een mooie uitgespeelde aanval. Calypso nam duidelijk gas terug en liet Steenweg meer in de wedstrijd komen. Steenweg kreeg dan ook enkele mooie kansen maar steeds stond de sterk keepende doelman in de weg!! In de slotfase ging Steenweg meer druk zetten en zo kon Georges, Wim E en Jan nog scoren. Zo werd het uiteindelijk 6-9 maar opvallend was vooral de efficiëntie van de  Calypso-binken!! De zaalvoetbalploeg moet zich nu opnieuw focussen op de competitie want er wacht hen een zware wedstrijd tegen Real Noorderwijk C, ploeg die met 10 punten uit 5 wedstrijden momenteel aan de leiding staat in 4e afdeling C! Wedstrijdgegevens...

10-oktober 09:  Steenweg begint met gelijkspel (tegen Welkom Boys A) aan wintercompetitie 2009-2010...
In de eerste wedstrijd van de wintercompetitie ontving Steenweg de jongens van de Welkom uit Koersel. Steenweg greep meteen de tegenstander bij de keel maar het visier stond nog niet op scherp. Zo werden enkele mooie aanvallen net niet gericht genoeg afgewerkt. Welkom kon sporadisch dreigen maar werd op het halfuur een handje geholpen door de scheidsrechter. Een duidelijke buitenspel werd niet gefloten en  een nogtans alerte goalie Gunther werd kansloos gelaten!! Steenweg probeerde nog vanuit alle hoeken maar de scherpte ontbrak. In de tweede helft ging het door op hun elan en de kansen volgde. Jammer genoeg kende de bezoekende doelman een ongenadigde dag en hij hield zijn ploeg meermaals recht. Zo was Roeland met een knap schot er heel dicht bij. Steenweg moest noodgedwongen meer risico nemen en Kurt stuurde zijn troepen volop in de aanval. Vijf minuten voor tijd viel de gelijkmaker toen scherpschutter Eysermans een verre inworp van dichtbij kon binnen pegelen in het dak van het doel. Eindstand 1-1 en hier waren vooral de bezoekers uit Koersel erg blij mee. Wim Eysermans werd na afloop van de wedstrijd unaniem verkozen tot man van de match. Proficiat Wim... Wedstrijdgegevens...

08-oktober 09:
 Foto albums uitstap Veteranen naar Eifel en A-ploeg naar Durbuy online...
Recent werden twee nieuwe foto albums online geplaatst, neem snel een kijkje...via de Foto’s pagina!
 

06-oktober 09:
 United Brands Geel stelt voor… Steenweg Sport “Gouden Schoen”
Om de komende winterscompetitie nog wat aantrekkelijker te maken zal Steenweg Sport een “Gouden Schoen-wedstrijd” in het leven roepen voor de beste speler. Na iedere wedstrijd kunnen maximaal 20 personen (spelers, trainer, afgevaardigde en supporters) een stemformulier invullen met hun top 3! De stemming gebeurt anoniem en per wedstrijd zal enkel de speler kenbaar gemaakt worden met de hoogste score. Dit is dan ook meteen de “Man van de Match”. Na zes en twaalf speeldagen zal een tussenstand gegeven worden in het referendum “Gouden Schoen”. Na afloop van de competitie zullen de drie spelers met de hoogste scores gehuldigd worden en een aankoopcheque van onze “Gouden Schoen” sponsor United Brands Geel (Nieuwstraat 7) ontvangen. Spelregels klik hier of vraag info bij Stijn of Hans Z!

05-oktober 09:  ZVC Steenweg gaat kopje onder in tweede helft tegen ZVC Fanatix (5-9)
Steenweg moest het in hun tweede thuismatch opnemen tegen ZVC Fanatix, die hun eerste seizoen in de KZVB spelen. Al snel bleek dat dit een jonge en talentvolle ploeg was met een aantal ex Real-spelers in hun rangen! Beiden ploegen starten vrij rustig en namen achteraan weinig risico. Toch was het Fanatix die op voorsprong kwamen via Van Aerschot. Steenweg kon terug op gelijke hoogte komen via Jesse. Maar opnieuw was het Fanatix dat kon scoren. Lang konden ze hier niet van genieten want Stijn kon met links de bal in het mandje leggen. Dit was dan ook de ruststand. Fanatix ging door drukken en Steenweg kreeg het steeds moeilijker. De bezoekers kwamen voor de derde keer op voorsprong maar Stef kon vanuit een scherpe hoek alweer gelijkstellen. Maar toen ging het licht figuurlijk uit voor Steenweg en gedurende 10 minuten werden ze volledig weggespeeld. Gevolg: in een mum van tijd 3-7 achter en game over. Deze slag kwamen ze niet meer te boven al bleven ze wel zoeken naar openingen in de stugge verdediging! Jesse en Georges konden nog tegenscoren maar ook Fanatix scoorde nog twee keer. Eindstand 5-9 tegen een zeer sterke tegenstander die in deze formatie vermoedelijk zullen strijden voor de (hoofd)prijzen! Steenweg speelt aanstaande maandag voor de Beker van de Kempen tegen Calypso A uit Vosselaar, ploeg die in 3e afdeling actief is.  Wedstrijdgegevens…

29-september 09:  Zaalvoetbalploeg deelt de punten na spannende wedstrijd tegen ZVC Roma (2-2)
Blijkbaar had de blitsstart van Steenweg (6 op 6 en 17 goals in twee wedstrijden) enige angst bezorgd bij onze tegenstander want vanaf de aftrap vormden ze een verdedigende waaier voor het eigen doelgebied! Af en toe probeerde ze via dribbelwonder Fraquelli te dreigen maar libero Stef stak hem in zijn achterzak! Steenweg speelde geduldig en zocht constant naar een opening. Dit bleek al snel geen makkelijk opdracht en wanneer ze toch konden besluiten stond Roma goalie Luyten steeds op de goede plaats! Toch was het Steenweg dat verdiend op voorsprong kwam. Stijn kon vriend en vijand verrassen met een schot dat tussen een resem spelers hoog in doel belande. Iedereen zou dan verwachten dat Roma meer zou komen maar tevergeefs. In de tweede helft kwam Roma na een aarzeling in de defensie op gelijke hoogte na een geplaatst schot binnenkant paal. Steenweg toch even de kluts kwijt want dit hadden ze niet verwacht. Gelukkig kon Stijn met een tweede doelpunt Steenweg opnieuw verdiend op voorsprong brengen. Even later kon hij net niet bij de bal om deze van erg dichtbij in het lege doel te deponeren!! Roma kwam meer dreigen maar de defensie gaf geen krimp. Tot ex Steenweg-speler Thomas met een mooi hakje (en een portie geluk) een strakke voorzet in doel kon deviëren. Steenweg trachtte nog te scoren maar moest genoegen nemen met één punt(je)! Eerste puntenverlies voor de zaalvoetbalploeg die volgende week ZVC Fanatix ontvangen. Wedstrijdgegevens…  
 
28-september 09:  “het Ardennenoffensief van Steenweg Sport”
Van vrijdag tot zondag trok een Steenweg selectie (jammer genoeg zonder de geblesseerde Dave en zieke coach Kurt) naar de Ardennen. In het kleine dorpje Somme-Leuze, waar amper 839 mensen wonen waren ze verwittigd! Het  vakantieverblijf lag midden tussen de Ourthe en het bos van Favereau, telde 5 slaapkamers, 2 badkamers (met zelfs een mini jacuzzi), ruime keuken en ook een prachtig openlucht terras… waar we dankzij het schitterende weer veel tijd hebben doorgebracht! Jan Geerts en voorzitter Gunther vertrokken vrijdagmiddag en zorgde dat alles tot in de puntjes verzorgd en voorbereid was! Klaar om er eens een goei lap op te geven! Zaterdagnamiddag stond een mountainbike tocht op het programma, een leuke en vooral ook fysieke tocht van afwisselend bospaadjes, stevige en zeer stevige beklimmingen (vooral de nu al befaamde ”Col de Warre”)  en gelukkig slechts één platte band! Hans Zwinnen kon geen genoegen nemen met de afstand van de tocht en ging zijn eigen weg… volgens hem met op en af, heen en weer, kilometers lang stoempen op de pedalen!! Al hebben we hier natuurlijk geen getuige(n) van!! Gelukkig was de basisconditie bij iedereen van dermate  hoog niveau dat de vermoeidheid amper af te lezen was op de gezichten... getuige de ploegfoto na afloop! De aansluitende BBQ was overheerlijk en het goudgeel gerstenat werd door de 12-koppige voetballers lekker gesmaakt. Zondagochtend (bijna) allemaal vroeg uit de veren voor een bord “spek met eieren”, de ideale voorbereiding voor een 8-km lange wandeltocht door het bos van Maffe onder leiding van good old Janneke! Altijd en overal in de vuurlinie… Na een stevige portie koolhydraten (spaghetti à la Achterbos) trokken we terug naar Durbuy voor een spelletje paintball. De witte ploeg (met Jan H, Stijn, Stef, Davy, Georges en Maarten) nam het op tegen de blauwe ploeg (met Jan G, Gunther, Hans H, Hans Z, Roeland en Wim E) en de 3000 kogels vlogen heen en weer! Sommige waren hierdoor een vogel voor de kat... Maar het werd een spannende strijd die uiteindelijk onbeslist eindigde!! Met een frisse pint op het marktplein van Durbuy werd het weekend afgesloten, een zeer geslaagd initiatief dat ongetwijfeld vervolg zal (lees: moet) krijgen! Een extra woordje van dank aan Jan Geerts en “Balthazar” Hick alias Balleke (voor het vlekkeloze huishouden/organisatie) en Janneke (voor z’n inzet/enthousiasme van start tot aankomst, chapeau, hier hebben de jaren blijkbaar geen vat op) En uiteraard al de andere spelers die allemaal hun steentje hebben bijgedragen tot het leuke weekend! Foto album bekijken...klik hier!

22-september 09: Zaalvoetbalploeg op kruissnelheid en klaar voor Molse derby tegen ZVC Roma...
Steenweg heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Artik gewonnen met 3-9. Vooral het eerste kwartier had Steenweg het lastig met een stug verdedigend Artik. Steenweg kwam tot twee maal toe op achterstand maar het bleef vlot combineren en zoeken naar openingen! Het was Hans en Jan die Steenweg twee keer op gelijke hoogte brachten. Toen kon Stijn en opnieuw Jan twee keer scoren en zo werd de kloof gemaakt! In de tweede helft liet Steenweg vooral de bal het werk doen zo kon het de voorsprong stelselmatig uitbouwen tot 3-9! Volgende week volgt de Molse derby tegen ZVC Roma, die recent een knap gelijkspel behaalden tegen Real Noorderwijk C! Hopelijk kunnen de mannen van Jan(neke) Huysmans de goede lijn doortrekken! Aftrap om 21u30 in de sporthal van Veerle-Laakdal Wedstrijdgegevens...

21-september 09: Nabeschouwing zomercompetitie 2009
Steenweg kan terugblikken op een geslaagde zomercompetitie... 36 punten en een knappe vijfde plaats, dat hadden ze enkel durven dromen voor aanvang, 57 gemaakte doelpunten waarvan topschutter Eysermans er 17 voor zijn rekening nam! Wim speelde ook de meeste wedstrijden, namelijk 20! Het viertal Dave, Hans Zwinnen, Jan Geerts en Gunther traden 19 keer aan, Stijn 18 en Stef 17 keer! Alle andere gegevens van de afgelopen competitie kan je hier terugvinden! Een dikke proficiat aan de trainer en zijn ruime selectie van 27 spelers voor de inzet het ganse seizoen lang!

21-september 09: Warande Sport A kampioen in eerste afdeling, Steenweg knap vijfde!
Warande Sport A heeft na de zege op het veld van Welkom  Boys A de titel gegrepen! Na het onderling duel met FC Motorclub A midden augustus die ze met 3-2 wonnen hebben ze geen punten meer laten liggen en werden ze dan ook de verdiende kampioen!  Achter deze twee ploegen lag er toch een kleine kloof. Sparta Blauw-Wit op de derde en Stort Sport op de vierde plaats!  En dan sluit Steenweg de top5 af met 36 punten! Dat zijn er 5 meer dan vorige zomercompetitie, toen behaalde Steenweg de zesde plaats. Als we deze lijn kunnen doortrekken zijn we in jaargang 2013 kampioen!!!

20-september 09: Uitslagen 22e speeldag
Welkom Boys A - Warande Sport A  1-3
VV Heuvel - Stort Sport 5-0 ff
Warande Sport B - SK Vanbroekhoven  2-1
SK Ham - FC Motorclub B  3-5
Steenweg Sport - FC Motorclub A 1-10
Sparta Blauw-Wit - FC Canada 5-0 ff

19-september 09: Steenweg Sport met billen bloot op slotspeeldag tegen FC Motorclub A (1-10)
Ondanks het feit dat het voor FC Motorclub A bijna onmogelijk zou zijn om alsnog de titel te grijpen in de hoogste afdeling kwamen ze erg gemotiveerd naar de Rollekens. Dat bleek ook al snel want binnen de korste keren stond het 0-1! Steenweg dwong  ook enkele kansen af maar scoren lukte net niet!  Aan de overzijde stond de deur meermaals open en zo liep de score geleidelijk aan op tot de 0-5 ruststand! Ook in de tweede helft kon Steenweg geen vuist maken en werd het meermaals met de neus op de feiten gedrukt! Zowel fysisch als technisch moest het hun meerdere erkennen. In de slotminuten kon Hans Zwinnen met een knap kopbaldoelpunt op hoekschop de eer enigszins redden! Na de wedstrijd werd afgesproken om dit zwaar verlies op het trainingsweekend door te spreken en vooral door te spoelen!!  Wedstrijdgegevens...

18-september 09: Duo Eysermans-Niko Kortleven tonen trefzekerheid tegen Sefa Sport (3-9)
Steenweg moest het in hun tweede competitiewedstrijd opnemen tegen Sefa Sport, die net zoals Steenweg hun eerste wedstrijd gewonnen hadden. Indien Steenweg dus kon winnen in Voortkapel zouden ze ongeslagen blijven!! Steenweg liep vrij vlot uit en het werd 1-3 bij de rust. In de tweede helft ging Steenweg doordrukken en het duo Eysermans-Kortleven scoorden aan de lopende band. Scherpschutter Wim kon zelfs in het totaal vijfmaal scoren! Zo werd het uiteindelijk 3-9 na een goede wedstrijd van Steenweg! De volgende competitiematch, de Molse derby trouwens is binnen twee weken tegen de vrienden van ZVC Roma. Tussendoor zal Steenweg hun samenspel trachten verder aan te scherpen tegen Artik. Wedstrijdgegevens...

16-september 09: Update trainingsweekend Durbuy
Ondertussen zijn ook al wat meer details bekend omtrent het “Ardennenoffensief” van vrijdag 25 tem zondag 27 september! Op vrijdagavond staat er een conditietraining op het programma onder leiding van coach Kurt. Op zaterdagnamiddag een leuke MTB-toch langs de oevers van de Ourthe onder aanvoering van biker Georges en op zondagnamiddag een “paintball” game in het adventure parc van Durbuy! En tussendoor een lekkere BBQ en een frisse pint... Info omtrent het verblijf in het dorpje Somme-Leuze ...klik hier

14-september 09: Eerste twee competitiewedstrijden - Wintercompetitie 2009-2010
Steenweg Sport mag op zaterdag 10 oktober de competitie in 2e afdeling op eigen veld openen tegen Welkom Boys A. Meteen één van de vier teams uit de hoogste afdeling van de zomercompetitie!  Een week later mag het op bezoek bij Real Roth.

14-september 09: Uitslagen 21e speeldag
Warande Sport A - Warande Sport B  14-3
SK Vanbroekhoven - VV Heuvel 8-2
FC Motorclub A - Sparta Blauw-Wit 5-0 ff
SK Ham - FC Canada A  5-0 ff
FC Motorclub B - Steenweg Sport 3-3
Stort Sport - Welkom Boys A 0-5 ff

De voorlaatste speeldag van de zomercompetitie werd vooral gekenmerkt door drie forfaits...van Sparta Blauw-Wit & Stort Sport (geven de voorkeur aan het spelen/organiseren van Pastercup) en FC Canada A (sinds enkele weken uit de competitie gestapt wegens gebrek aan spelers)!! Jammer want dit geeft toch een vertekend beeld van de competitie en het ruikt natuurlijk ook naar competitievervalsing! Hopelijk kan de KAVVV Kempen-bond hier in de toekomst toch iets aan doen! De twee ploegen van Warande speelden onderling en de “toekomstige kampioenen van de A” hebben stevig uitgehaald, ze scoorden maar liefst 14 keer!! SK Vanbroekhoven was sterker dan VV Heuvel en wip door deze winst over VV Heuvel naar de 9e plaats.

12-september 09: Steenweg Sport laat 4e plaats in slot seconden uit handen glippen op FC Motorclub B (3-3)
Steenweg kon door winst op het veld van FC Motorclub B, de laatste in het klassement overigens, de vierde plaats grijpen! Het begon sterk en drukte Motorclub volledig weg. Eerst strande een poging van Stijn op de benen van de keeper maar even later was het wel raak. Debutant Maarten (Motmans) kon met een mooi schot Steenweg op voorsprong brengen.  De Mollenaars gingen op hun elan verder en even later kon Maarten opnieuw scoren, ditmaal met een knap afstandschot in de bovenhoek! De thuisploeg, met enkele frisse krachten (van de A-ploeg) werd in de tweede helft veel gevaarlijker. Steenweg kon vooraan niet meer dreigen en Christian moest alert zijn op enkele pogingen van de Lommelaars. Met nog een kwartier te spelen kon Stef met een afgeweken trap toch Steenweg verder doen uitlopen. Geen vuiltje aan de lucht denk je dan maar niets was minder waar...enkele snedige rushes van invaller “Poets” deden Steenweg twijfelen! Toen ook de scheids een handje ging helpen begon de malaise! Hij legde na een onschuldig duel in de zestien de bal op de stip. Meteen goed voor de aansluitingstreffer. Nog geen 5 minuten later was het “Poetske” die een mooie solo-actie kon afronden! Steenweg was een zinkend schip en in de slotseconden kreeg Motorclub een vrije trap. En deze werd enig mooi en onhoudbaar voorbij doelman Chody getrapt!  Op basis van de ganse wedstrijd een verdiende puntendeling voor beiden ploegen!  Wedstrijdgegevens…

08-september 09: ZVC Steenweg peuzelt Balenaars op in eerste halfuur (8-3)
Steenweg begon aan de competitie tegen ZVK Balen, door het veranderen van reeks een nieuwe en onbekende opponent. Steenweg, met drie reservespelers op de bank begon behoudend maar kwam gaandeweg beter in de wedstrijd. Achteraan hielden ze het goed gesloten en wanneer de Balenaars er toch eens door kwamen stond Gunther steeds op de goede plaats. Steenweg kwam op voorsprong via Niko(laas) Kortleven, die achteraf kon terugblikken op een sterk competitiedebuut. Zijn enthousiasme, werklust en kracht zullen ons zeker nog van pas komen…  ZVK Balen even van slag want ze kregen er meteen nog enkele rond de oren! Bij de rust stond de zware 5-0 op het scorebord. In de tweede helft ging Steenweg meer op balbezit spelen maar enkele kleine foutjes lagen aan de basis van enkele tegendoelpunten. Af en toe kwam Steenweg er opnieuw combinerend uit en zo kon het nog enkele mooie doelpunten scoren. Eindstand 8-3 en meteen een zeer goede start van het seizoen! Extra woordje van dank aan de talrijk opgekomen supporters. Wedstrijdgegevens…
07-september 09: Start zaalvoetbalcompetitie (KZVB_4e afdeling reeks C)
Vanavond zal het startschot gegeven worden voor het tweede seizoen in de KZVB-zaalvoetbalcompetitie. Na een sterke terugronde (19 punten uit 11 wedstrijden) en 9e plaats moet Steenweg iets hoger durven mikken. Vanavond staan ze oog in oog met ZVC Balen, een ploeg samengesteld uit een aantal spelers van SK Vanbroekhoven. Aftrap om 19u in zaal Rozenberg, supporters op post...

07-september 09: Uitslagen 20e speeldag
Welkom Boys A - Warande Sport B  6-4
VV Heuvel - Warande Sport A  3-8
SK Ham - Stort Sport A  5-0
Sparta Blauw-Wit - SK Vanbroekhoven  5-1
FC Motorclub B - FC Motorclub A  0-6
Steenweg Sport - FC Canada A  5-0 (ff)
De top 3 van de huidige competitie wonnen allemaal met ruime cijfers dus in de rangschikking blijft alles zoals het was. Als Warande Sport A hun resterende twee wedstrijden (tegen Warande Sport B en Welkom Boys A) winnend kan afsluiten zijn zij de nieuwe kampioen!! Steenweg is na de 5-0 ff overwinning tot op twee punten gekomen van de vierde plaats. Steenweg moet in hun hun laatste twee wedstrijden opnemen tegen FC Motorclub A en B!!

30-augustus 09: Trainingsweekend Ardennen (Durbuy)
Steenweg Sport organiseert voor de eerste keer een trainingsweekend in de Ardennen. Dit zal doorgaan van vrijdag 25 tem zondag 27 september in de regio van Durbuy. Naast een strak trainingsschema (onder leiding van T1 Kurt) en een uitgebalanceerd sportmenu (onder leiding van kooknonkel Jan) zal er voldoende tijd zijn voor een leuke groepsactiviteit en babbel!! Info omtrent de villa...klik hier... Meer info: Jan Geerts (jangets@hotmail.com)
 
30-augustus 09: Reeksindeling Wintercompetitie 2009-2010
Steenweg zal de komende winter in 2e afdeling spelen tegen de volgende teams: Warande Sport B (Ham), FC Plat Dak (Leopoldsburg), SK Kiebergen, (Beringen), Toek. Geneberg (Ham), Welkom Boys A (Koersel), FC Germeer A (Olmen), SK Vanbroekhoven (Balen), Real Roth (Balen) en  FC Canada (Mol-Rauw). De eerste speeldag zal plaatsvinden op zaterdag 10 oktober.

29-augustus 09: Sluw Steenweg wint voor tweede keer tegen Stort Sport en stelt 5e plaats veilig!
Dat Stort Sport niet langer de kampioenenploeg is van de afgelopen 3 seizoenen wisten we al maar dat hun verdediging het Steenweg zo makkelijk zou maken was wel een verrassing! Het was bij momenten precies opendeurdag in Lommel... Toch duurde het even voor het eerste doelpunt viel. Uiteindelijk was het Roeland die een verre hoekschop aan de tweede paal kon binnen koppen. Niet veel later kon Jan Geerts een snelle counter knap afronden vanuit een scherpe hoek. Vijf minuten later kon Wim Eysermans aan de buitenspelval ontsnappen en hij ronde de aanval netjes af. Zijn 17e van het seizoen trouwens!! En nog was het niet afgelopen, Stijn kon met z’n linker de stand zelfs op 0-4 brengen. Steenweg begon even de zweven en na een voorzet-deviatie van een thuisspeler werd het 1-4. Meteen ook de ruststand. In de tweede helft ging Steenweg te veel aanvallen en zo kreeg Stort ruimte om te voetballen. Korneel Hendriks, het gevaarlijke heerschap van Stort Sport kon met twee doelpunten de thuisploeg (met nog een kwartier te spelen) terug in de wedstrijd brengen... De gemoederen geraakten ook even oververhit maar gelukkig liet Steenweg zich niet uit zijn lood slaan en won het verdiend de wedstrijd met 3-4!! Wedstrijdgegevens...     

22-augustus 09: Steenweg Sport knoopt in moeilijke omstandigheden toch opnieuw aan met overwinning!
Een voetbalmatch duurt, in onze bond althans, tachtig minuten. Het moet al lang geleden zijn dat de wedstrijdduur in het voordeel van Steenweg Sport speelde. En dat met onze twee oudere krijgers Jan Huysmans en Dirk Heleu in de basis op de moeilijke verplaatsing naar Welkom Sport. Trainer Kurt legde heel wat spitsvondigheid aan de dag om met de elf beschikbare spelers het tactisch plaatje te doen kloppen. Gelegenheidslibero Davy Geerinckx coachte zijn verdedigende manschappen goed. Toch deed het trio van kleine maar zeer behendige voorspelers onze achterhoede regelmatig pijn. Zelfs een beresterk keepende Gunther Hick kon niet verhinderen dat Steenweg Sport de hele match achter de feiten aanliep: 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3. Toen in de laatste tien minuten Steenweg Sport na een fraai uitgespeelde counter voor het eerst zelf op voorsprong kwam, was dit meteen goed voor de eindoverwinning. Met grote dank aan spits Wim Eysermans die – ondanks een stevige buikgriep – drie keer raak trof. Het fluitsignaal kwam net op tijd: vele van onze spelers zaten op het randje van krampen. Misschien eens een trainingsweekendje in de Ardennen inlassen?  Wedstrijdgegevens...     

16-augustus 09: ZVC GYM2000 wint voor tweede keer Steenweg Soccer Cup!
Maar liefst 14 ploegen streden voor de felbegeerde beker. De acht sterkste ploegen (Jeux De Boules, De Flandriens, Donk Sport, ZVC De Ottomanen, ZVC Gym2000, FC De Veteranen, De Scheve Ronny’s en Partizan*Allstars) gingen door naar de kwartfinales. Het jonge enthousiasme van FC De Veteranen haalde het verrassend van Jeux de Boules (2e plaats in 2007 en 3e plaats in 2008), De Scheve Ronny’s wonnen tegen ZVC De Ottomanen, Donk Sport won makkelijk tegen Partizan en Gym2000 (winnaar in 2007 en  4e plaats in 2008) kende geen probleem met de winnaar van vorig jaar, De Flandriens.  De halve finales verliepen erg spannend en De Veteranen gingen nipt onderuit (1-2) tegen de ervaren Scheve Ronny’s en Gym2000 won met 2-3 tegen Donk Sport. In de finale werd al snel duidelijk dat Gym2000 sterker en vooral frisser voor de dag kwam. Het beperkt aantal spelers bij de Scheve Ronny’s brak hen zuur op. Naarmate de wedstrijd vorderde liep de score dan ook verder op. Uiteindelijk konden De Scheve Ronny’s via kapiteit Sam Dillen nog tegenscoren maar toen was het spreekwoordelijke kalf al lang verdronken. Gym2000 werd (net zoals in 2007) de over verdiende winnaar! Proficiat aan alle deelnemende teams.... Foto’s en volledige uitslag...
De prijs van beste doelman ging naar de jonge Bregt Raus van FC de Veteranen en de Kerim Hangisi werd verkozen tot speler van het tornooi!!

Treden aan voor ZVC Gym2000
(links naar rechts, Boven: Niels Vanhoof, Tom Populaire, Roel Boons en Toon Essers.
Onder: Nick Janssen, Roel Geysen, Tom Vanhoof (niet op foto: Kristof Ooms)

15-augustus 09: Steenweg gaat voor tweede week op rij fysiek ten onder in de slotfase!!
Tussen de vele voorbereiding van het minivoetbaltornooi door moest er ook nog een competitiewedstrijd afgewerkt worden tegen Sparta Blauw-Wit!! Door de afwezigheid van de kersverse papa Roel, en zonder vakantiegangers Georges en Stef was het weer puzzelen om een ploeg op de been te brengen. Gelukkig kon de aansluitingskaart van Wouter in spoedprocedure gevalideerd worden zodat hij zijn debuut kon maken. En voorzitter Gunther, nog te veel hander van zijn enkelblessure, nam plaats tussen de palen. Sparta begon gretig maar Steenweg bleef in de organisatie. Toen Steenweg een keer kon prikken was het raak, topschutter Eysermans kon een verre inworp binnen knikken. Sparta kwam opnieuw opzetten maar het was Stijn die in de rebound van dichtbij de score kon verdubbelen. Lang kon men van deze voorsprong niet genieten want Blauw-Wit scoorde snel tegen. 2-1 was dan ook de ruststand. In de tweede helft en in tropische temperaturen kon Steenweg verder uitdiepen via een mooi uitgespeelde aanval, afgerond door Wim Eysermans, zijn 13e van het seizoen! Maar opnieuw scoorde Blauw-Wit snel tegen na een misser in de verdediging. Even later werd het nog erger toen Blauw-Wit vanop de stip op gelijke hoogte kwamen. En tot overmaat van ramp ging een schot via een valse stuit ook binnen, in een dol kwartier ging Steenweg kopje onder en de 3-1 voorsprong werd omgezet in een 3-5 verlies!! Met een bredere selectie en een portie meer fysiek en geluk zat er veel meer in... Wedstrijdgegevens...

14-augustus 09: Flankspeler Roeland voor tweede keer vader...
Op vrijdag 14 augustus werden Roeland en Nathalie de fiere ouders van “Lena Kortleven”, 2.480kg en 51cm. De papa en mama stellen het prima! Maarten en peter Niko zijn uiteraard erg fiere nonkels... Dikke proficiat vanwege gans Steenweg Sport!!

12-augustus 09: Kalender zaalvoetbalcompetitie (KZVB) 2009-2010 staat online...

09-augustus 09: Loting verdeling poules (voorronde) - Steenweg Soccer Cup 2009
Aanstaande zondag zullen 14 ploegen strijden voor de felbegeerde Steenweg Soccer Cup (de beker met de grote oren). Er zal in de voormiddag gespeeld worden in vier poules. De beste twee teams van iedere poule spelen in de namiddag de kwartfinales. De andere strijden voor de plaatsen 9 tem 14.
Poule A:  Groot-Kapellen (vervanger ZVC Real), Flandriens, Res B Mol Sport en Jeux de Boules
Poule B: Donk Sport, ZVC De Ottomanen, FC De Perto’s en FC Heidehuizen
Poule C: High Energy FC, Gym2000 en FC de Veteranen
Poule D: Partizan*All Stars, De Kameradskies en De Scheve Ronny’s
Volledige wedstrijdschema hier te downloaden...

08-augustus 09: Steenweg Sport ten onder tegen SK Ham na fysieke uitputtingsslag (4-1)
Steenweg Sport kon de eerste wedstrijd na de zomerstop wegens verschillende redenen slechts beroep doen op 11 veldspelers. Dave moest noodgedwongen tussen de palen plaatsnemen (iets wat hij trouwens voortreffelijk deed) en Davy Geerinckx maakte na een inactiviteit van 11 weken zijn weder optreden. Steenweg kreeg in de beginfase enkele verwittigingen maar scoren lukte niet voor de thuisploeg. Steenweg begon ook steeds beter te voetballen maar in de zone van de waarheid had het geen geluk. Wim, Stef en Jan Geerts kregen enkele mooie kansen maar het was SK Ham dat de score kon openen na een knappe infiltratie. Ondanks de vele kansen voor beiden ploegen bleef het 1-0 tot de rust. In de tweede helft begon Steenweg opnieuw vrij goed maar echte grote kansen kreeg het niet. Toen een thuisspeler erg licht geraakt werd in het strafschopgebied floot de scheids voor penalty. Goalie Dave koos de goede hoek maar de bal ging via de vingertoppen van Dave in doel. Steenweg liet de kopjes niet hangen en Roel kon enkele minuten later met het hoofd de aansluitingstreffer scoren.  Steenweg nam meer risico en Ham profiteerde hiervan door nog twee keer te scoren. Steenweg bleek met de kleine wedstrijdkern vooral fysiek onmondig. Aanstaande zaterdag volgt reeds de volgende zware klip tegen Sparta Blauw-Wit uit Lommel. Wedstrijdgegevens...

04-augustus 09: Steenweg Soccer Cup - Inschrijven nog steeds mogelijk (tot aanstaande zondag)!!
Door de afzeggingen van SV Flurky en Opudeus is het nog steeds mogelijk om in te schrijven voor het minivoetbaltornooi van Steenweg Sport. Momenteel hebben we 14 deelnemende ploegen en dit kunnen er maximaal 16 worden. Ploegen die nog wensen in te schrijven, niet twijfelen want aanstaande zondag zal  na de loting (van de reeksindelingen) het definitieve wedstrijdschema kenbaar gemaakt worden. Dan weten de ploegen tegen welke teams ze het zullen opnemen in de voorronde.  Geïnteresseerde kunnen best snel contact opnemen met Roeland (roeland.kortleven@telenet.be).

01-augustus 09: Aanvangsuur competitiewedstrijd SK Ham-Steenweg Sport op zaterdag 8 augustus gewijzigd!!
Steenweg Sport zal na enkele weken inactiviteit (zomerrust) de competitie hervatten op het veld van SK Ham. De aftrap zal op vraag van de thuisploeg om 15u gegeven worden. Steenweg zal trachten de goede lijn van het eerste gedeelte van de competitie verder te zetten maar uiteraard zonder onze “versterkingen” Dieter, Jeroen, Sam, Tjeu, David en Rob!! De vaste kern zal zich dubbel moeten plooien om de knappe vijfde plaats vast te houden!!

28-juli 09: Nog slechts plaats voor één ploeg om in te schrijven voor de Steenweg Soccer Cup 2009!
Vermits we op dit moment 15 deelnemende ploegen hebben is het slechts mogelijk voor één ploeg om in te schijven! En onder het motto “de laatste zullen de eerste zijn” is dit absoluut geen nadeel!! Wie wil inschrijven kan dit best snel doen per mail (roeland.kortleven@telenet.be) of telefoon (Roeland, 014/32.26.86; na kantooruren). Op deze manier zullen we net zoals in de grote kampioenschappen (bijv; Europees Kampioenschap) een tornooi afwerken met 16 teams (op 4 terreintjes)...   Affiche Steenweg Soccer Cup 2009...

27-juli 09: Update deelnemende ploegen Steenweg Soccer Cup 2009!
Op de valreep hebben we de inschrijving mogen ontvangen van de Geelse topploeg “High Energy F.C.” onder leiding van Koen Mertens. Deze ploeg komt uit in de competitie van de Geelse Vriendenclubs en ziet dit tornooi als voorbereiding op hun volgend seizoen. Vorig jaar eindigde ze op de derde plaats in de hoogste afdeling dus dit zal een vette kluif zijn voor de andere deelnemende ploegen op ons tornooi...

23-juli 09: Nieuwe inschrijving Steenweg Soccer Cup
Op zondag 16 augustus zal ook “FC de Perto’s” onder leiding van Bert Belmans deelnemen aan het minivoetbaltornooi van Steenweg Sport. Ploegen die zich nog wensen in te schrijven, neem snel contact op met Roeland Kortleven  (roeland.kortleven@telenet.be) want het aantal plaatsen is beperkt!!  Affiche Steenweg Soccer Cup 2009...

23-juli 09: Warande wint topper tegen Stort Sport en komt samen met FC Motorclub A aan de leiding!!
Op zaterdag 11 juli stond de inhaalwedstrijd Stort-Warande A op de agenda...Bij winst kon Warande A zich naast Motorclub A op de eerste plaats nestelen. Maar bij winst kon Stort nog kans maken op de derde plaats. Maar Warande trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 2-4. Hierdoor blijft Stort op slechts 2 punten van Steenweg op de vierde plaats!  Vermoedelijk zal de titelstrijd op zaterdag 15 augustus in de onderlinge confrontatie beslegt worden. Dan moet Motorclub A op bezoek bij Warande Sport A.

19-juli 09: Update inschrijvingen Steenweg Soccer Cup...
Na een jaar afwezigheid hebben de jonge “Veteranen” uit Mol (zie foto) onder aanvoering van Piet Goossens zich opnieuw ingeschreven voor de Steenweg Soccer Cup. In 2007 deden de jonge talenten het voortreffelijk en ze streden zelfs in de namiddag voor de hoofdprijzen. Toen bleken ze nog iets te jong en onervaren maar nu willen ze uiteraard het tegendeel bewijzen!!

17-juli 09: Reeksindeling zaalvoetbalcompetite (Kempische Zaalvoetbalbond)
De KZVB heeft de reeksen bekend gemaakt voor het volgend seizoen (dat in september van start gaat). Steenweg zal het in de 4e afdeling reeks C opnemen tegen: ZVC Balen (Bleukens), Het Kafeeke (Lissenvijver), Sefa Sport (Ars Valendi Voortkapel), ZVK Brouwers (Het Vlietje Kwaadmechelen), ZVC Roma (Kwade Plas Veerle), ZVC Lierseweg (Ars Valendi), La Baracca (Rozenberg), Spinpedes D (Spinhal) en ZVC Fanatix (Kwade Plas). Vermits we nu in een andere reeks zitten (met minder verre verplaatsingen) zijn dit allemaal nieuwe namen voor ons...

11-juli 09: Update inschrijvingen Steenweg Soccer Cup...
Ondertussen lopen de inschrijvingen binnen... De winnaars van de vorige editie “de Flandriens” (zie foto) onder aanvoering van Rob alias “Nol” Lievens zullen op zondag 16 augustus trachten hun titel te verlengen... En voor het eerst zullen de “Reserven B van Mol Sport” deelnemen aan het outdoor minivoetbaltornooi. Op dit moment hebben 12 teams hun aanwezigheid bevestigd maar uiteraard is inschrijven nog steeds mogelijk (per mail: roeland.kortleven@telenet.be)... Affiche Steenweg Soccer Cup 2009...

07-juli 09: Update inschrijvingen Steenweg Soccer Cup...
Odupeus onder leiding van Gert Vaes, zaalvoetbalploeg “De Ottomanen” onder leiding van Emre Hangisi en “de Scheve Ronny’s” uit Mol onder leiding van Sam Dillen hebben zich eveneens  ingeschreven voor de Steenweg Soccer Cup 2009. Ploegen die nog wensen in te schrijven dienen contact op te nemen met Roeland (roeland.kortleven@telenet.be of 014/32.26.86)  Meer informatie...

05-juli 09: Update inschrijvingen Steenweg Soccer Cup...
“De Kameradskies” uit Balen onder leiding van ex Steenweg Sport speler Jelle Lodewijckx zullen ook dit jaar van de partij zijn!  Naast de Steenweg Soccer Cup voor volwassenen zal Steenweg voor het eerste een mini Jeugdcup organiseren. Hierin zullen jeugdspelers van Racing Mol-Wezel het in een voetbalkooi opnemen tegen mekaar. Dit minitornooi start om 13u (U13 miniemen), 14u15 (U15 knapen) en 15u30 (U16 scholieren) en duurt telkens 60 minuten. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen...

Ploegen die nog wensen deel te nemen aan de Steenweg Soccer Cup 2009 kunnen contact opnemen met Roeland Kortleven (roeland.kortleven@telenet.be of 014/32.26.86)  

04-juli 09: Efficiënt Steenweg Sport verslaat SK Vanbroekhoven in laatste wedstrijd voor de zomerstop.. (4-1)
SK Vanbroekhoven uit Balen wou uiteraard graag revanche nemen voor de nipt verloren thuiswedstrijd en begon stevig aan de match.  Maar Steenweg kreeg de betere kansen. Eerst werd nog twee keer gemist voor doel maar derde keer goede keer wanneer David Beckers de bal knap op de slof nam en de doelman kansloos liet. Vanbroekhoven kwam opzetten maar de gelijkmaker strandde op het doelhout. Toen David een corner bij de vrijstaande Dieter bracht, duwde deze de bal mooi in één tijd binnen.  Zijn derde van het seizoen!  De balenaars hadden ook een speler met Achterbos-roots in hun rangen...Nico Nys maar deze werd zeer kort afgestopt door Hans Huysmans. Hij kon zich één keer vrij kappen maar zijn pegel werd door doeman Tjeu goed gestopt! Wanneer Nick Vos de doelman  passeerde en zijn voorzet/schot door topschutter Wim Eysermans in doel getrapt werd was het 3-0. Meteen ook de ruststand. In de tweede helft en onder de brandende zon ging Steenweg op zoek naar zijn vierde treffer en toen David voor de tweede keer in evenveel minuten foutief werd afgestopt in de 16-meter ging de bal wel op de stip! Wim Eysermans zette deze feilloos om, 4-0. SK Vanbroekhoven scoorde nog de eerredder en kreeg in de slotminuten nog (te) veel ruimte maar de stand bleef 4-1.   Wedstrijdgegevens...

04-juli 09: Uitslagen 15e speeldag (1e afdeling)
Welkom Boys A - Sparta Blauw-Wit  4-5
Steenweg Sport  - SK Vanbroekhoven  4-1
Warande Sport B  - SK Ham  4-4
VV Heuvel -  FC Motorclub B  3-0
Stort Sport A - FC Motorclub A  4-1
Warande Sport A - FC Canada A  3-2

Stort Sport is na hun  festiviteiten omtrent het 40-jarig bestaan terug op dreef, het versloeg de leiders FC Motorclub A met droge 4-1! Warande A, Sparta Blauw-Wit en Steenweg Sport lieten geen steek vallen en blijven in de top 5. Indien Warande Sport A hun inhaalwedstrijd tegen Stort Sport eveneens kan winnen staat het samen met Motorclub A op kop! De twee ploegen die Steenweg nog van de vijfde plaats kunnen verdringen, SK Ham en Warande Sport B deelde de punten na een 4-4 gelijkspel. Zo blijft de comfortabele kloof 9 punten.  Op zaterdag 8 augustus herneemt Steenweg de competitie met een uitwedstrijd tegen SK Ham. Supporters op post...

29-juni 09: Inschrijving Steenweg Soccer Cup 2009
Zaalvoetbalploeg GYM2000 uit Mol, die de eerste editie van de Steenweg Soccer Cup in 2007 op hun naam schreven zullen dit jaar opnieuw deelnemen. Na een mindere uitslag in 2008 (verloren troosting en bijhorende  vierde plaats) willen ze opnieuw een gooi doen naar de beker met de grote oren!! Ploegen die nog wensen in te schrijven, gelieve snel contact op te nemen met Roeland Kortleven  (roeland.kortleven@telenet.be of 014/32.26.86 -na kantooruren-). Meer info...

27-juni 09: Ongenaakbaar Warande Sport A slaat Steenweg KO in vijf minuten... (3-10)
Steenweg begon zonder doelman aan de topper en al na twintig seconden glipte bezoekende aanvaller Hens door de verdediging en liet gelegenheidsdoelman Gunther geen kans. In enkele minuten werd de Steenweg-verdediging nog twee keer koud gepakt en zo was de wedstrijd na goed vijf minuten al gespeeld! Bij een 0-5 kon Dieter na een knappe center van een bedrijvige Sam milderen. Maar nog voor de rust kreeg Gunther er nog twee binnen. Rusten bij 1-6! Na rust liet een geblesseerde Gunther zich in doel vervangen door Stijn en Stef nam de plaats in van Roeland. Steenweg begon dan ook terug vol goede moed aan de tweede helft. Jan Geerts kon de doelman vloeren en zo werd het 2-6. Steenweg begon beter te combineren en ook Wim Eysermans kon na een snelle counter nog scoren maar Warande duwde de laatste 10 minuten nog eens op het gaspedaal en scoorde nog drie maal. Aanvallers Hens en Sterckx rolde meermaals de verdediging op en nadien waren de Steenweg spelers het dan ook allemaal eens dat dit de kampioen 2009-2010 moet worden!!   Wedstrijdgegevens...

27-juni 09: Uitslagen 14e speeldag (1e afdeling)
FC Motorclub B - Welkom Boys A  3-3
Steenweg Sport  - Warande Sport A  3-10
Sparta Blauw-Wit - Warande Sport B  2-1
SK Ham - VV Heuvel  4-1
SK Vanbroekhoven - Stort Sport A  1-3
FC Motorclub A - FC Canada A  5-0

Door het (grote) verlies van Steenweg en de winst van Stort Sport (op het veld van SK Vanbroekhoven) zakt Steenweg naar de vijfde plaats. De leider Motorclub hakte FC Canada in de pan met 5-0.  Sparta Blauw-Wit had meer moeite maar won thuis wel met 2-1 tegen Warande Sport B.  De twee staartploegen Motorclub B en Welkom Boys A namen het tegen mekaar op, maar een winnaar kwam er niet uit de bus, het bleef 3-3. SK Ham won tegen VV Heuvel.

25-juni 09: Voorbeschouwing 14e speeldag
Aanstaande zaterdag zal Steenweg  Sport de vice-leider (Warande Sport A) uit Ham ontvangen... Na de knappe overwinning op het veld van VV Heuvel zal Steenweg vol vertrouwen deze wedstrijd aanvatten. Warande kan zich met het oog op de titel geen misstap veroorloven. In de heenwedstrijd werd Steenweg vooral geconfronteerd met de efficiëntie in de voorste linie. Het spel was toen vrij evenwichtig maar het aanvallende trio Sterckx-Bussels-Hens was toen onhoudbaar!! Steenweg zal dus vooral achteraan alert moeten zijn als ze een punt(je) willen afsnoepen... Supporters op post!! Aftrap om 15u

21-juni 09: Uitslagen 13e speeldag (1e afdeling)
Warande Sport B - Stort Sport A  2-3
VV Heuvel - Steenweg Sport  0-5
Warande Sport A - SK Vanbroekhoven  8-1
Sparta Blauw-Wit - SK Ham  4-1
FC Canada A - FC Motorclub B  2-2
Welkom Boys A - FC Motorclub A  3-7

De top 5 van het klassement heeft geen punten laten liggen, de leider Motorclub A won ruim op het veld van Welkom. Eerste achervolger Warande A bleek erg trefzeker want ze wonnen met 8-1 tegen SK Vanbroekhoven, die nochtans sterk bezig waren de laatste weken!  Sparta Blauw-Wit versloeg thuis SK Ham en Steenweg zette dus VV Heuvel makkelijk opzij. Stort Sport moest twee keer in 4 dagen tegen Warande Sport B spelen. Woensdag bleef het op een scoreloos gelijkspel steken maar zaterdag wonnen ze wel al was dit volgens het verslag op de KAVVV-website ietwat gevleid!  

20-juni 09: Steenweg Sport knoopt terug aan met overwinning... (0-5)
Een droge 0 – 5 én een match uit het boekje. Na de 1 op 6 van de afgelopen twee weken stapte trainer Kurt Peeters opnieuw breed glimlachend richting coulissen. Met metronoom Dieter Vandeweyer als verdedigende middenvelder liet Steenweg Sport de thuisploeg geen moment in de match komen. Steenweg Sport nam meteen het initiatief wat al snel resulteerde in een reeks kansjes. Terwijl VV Heuvel het vooral probeerde met lange ballen, speelde Steenweg Sport verzorgd voetbal over de grond. Achterin hielden mandekkers Hans Zwinnen en Dave Van Gorp het zaakje netjes onder controle. Wim Eysermans opende in de eerste helft de score met een welgemikte lage vrije trap. Na een mooie counteraanval over verschillende stations (Dieter Vandeweyer – Roeland Kortleven – Wim Eysermans) rondde rechterflank Georges Helsen de voorzet in één keer mooi af. In de tweede helft tikte Steenweg Sport de thuisploeg volledig weg. Twee keer Stef Thys en nogmaals Wim Eysermans legden de eindscore vast.  Wedstrijdgegevens...

17-juni 09: Voorbeschouwing 13e speeldag
Steenweg zakt zaterdag af naar Lommel waar ze het zullen opnemen tegen VV Heuvel. Deze ploeg staat momenteel op de tiende plaats maar heeft afgelopen zaterdag een knap resultaat behaald op het veld van FC Motorclub A! En uiteraard zijn we nog niet vergeten dat ze Steenweg thuis op de knieën kregen in de thuiswedstrijd. Al was het vooral Steenweg die de hand in eigen boezem moest steken na de vele missers...Bij winst zal Steenweg hun (knappe) plaats in de subtop handhaven!! Aftrap om 17u15, supporters op post

15-juni 09: Uitslagen 12e speeldag (1e afdeling)
SK Ham - Welkom Boys A  0-0
Steenweg Sport - Warande Sport B  3-3
FC Motorclub A - VV Heuvel  4-3
FC Motorclub B - Sparta Blauw-Wit  2-2
SK Vanbroekhoven - FC Canada A  9-5
Stort Sport - Warande Sport B  17/6 om 19u30

Vermits Stort Sport hun 40e verjaardag vierde kwam Warande A niet in actie. Leider Motorclub A won hun thuiswedstrijd wel met 4-3. Een knappe uitslag voor VV Heuvel, die momenteel onderaan geklasseerd staan.  Dankzij het gelijke spel van Steenweg tegen Warande B kon Sparta Blauw-Wit uitlopen en de derde plaats veilig stellen maar ook zij moesten zich tevreden stellen met een drawl tegen Motorclub B. De meeste doelpunten op de 12e speeldag vielen in de wedstrijd SK Vanbroekhoven-FC Canada A. De toeschouwers zagen maar liefst 14 goals. De ploeg uit Balen nam er 9 voor hun rekening en vloerden zo Canada!!  

13-juni 09: Alweer geen winnaar in onderling duel met Warande Sport B (3-3)
Net zoals in de heenwedstrijd is Steenweg Sport er niet in geslaagd om Warande Sport B te verslaan. Vermits hun A-ploeg niet moest aantreden dit weekend hadden ze enkele gerichte versterkingen opgetrommeld. Bij de thuisploeg moest libero Hick noodgedwongen in het doel post vatten, iets wat hij overigens zeer goed deed. Toen Steenweg na een kwartier een hoekschop koen afdwingen werd deze aan de eerste paal binnen gedevieerd (met het hoofd) door Stef. Zijn eerste van dit seizoen.  Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want Warande kwam via een zwaar discutabel doelpunt (was de bal wel of niet over de zijlijn en werd Jesse foutief opzij gezet achteraan...) langszij!  Maar niet getreurd want libero van dienst Jeroen kon mee oprukken en na een knappe dribbel van opnieuw Stef Steenweg terug op voorsprong schieten.  Maar nog voor de rust kwamen de bezoekers voor een tweede keer langszij nadat de Warande-aanvoerder met een streep de bal onhoudbaar voorbij Gunther joeg! De tweede helft werd vooral een fysieke slag en er werden stevige duels uit gevochten... Sterspeler Bjorn Hens van Warande kon profiteren van een aarzeling achteraan en hij trapte  het leer mooi binnen. Steenweg probeerde wel en nam geleidelijk aan meer risico... Warande liet zo op de counter nog enkele mooie kansen liggen en in de slotseconden kreeg Steenweg nog een allerlaatste kans. Roeland kon ongehinderd een verre inworp van Stijn tegen de netten koppen en Steenweg alsnog een punt... De frustratie van de bezoekende trainer was enorm en alles en iedereen moest eraan geloven... gelukkig was hij na de wedstrijd gekalmeerd en werden de Steenweg-spelers op een frisse pint getrakteerd!! Schol...Christiano!!  Wedstrijdgegevens...

Ter info: In de Steenweg-kern van vandaag zaten 9 dezelfde spelers als in de heenwedstrijd. De vaste waarden Stef en Stjin plus onze zomeraanwinsten Dieter en Sam waren  vandaag wel aanwezig in tegenstelling tot de heenmatch!! Dit wil zeggen dat we nog 989 pinten tegoed hebben... Ocharme de Kurt...hij moest ze nu al half leeg kappen...of was dat om het heilige gras te besprenkelen...

12-juni 09: Steenweg Soccer Cup: update inschrijvingen!
Net zoals de voorbije twee jaren zal Steenweg een outdoor minivoetbaltornooi organiseren op de terreinen van Steenweg Sport. Op zondag 16 augustus zullen de 12 teams  voor iedere speler een “gratis sleeveless shirt” ontvangen van het tornooi! Meer info...

ZVC Real (Laakdal) en Donk Sport (Mol) hebben hun (derde) deelname reeds bevestigd en  Partizan Hard uit Antwerpen  verwelkomen we voor het eerst!  Ploegen die ook wensen deel te nemen kunnen contact opnemen met Roeland Kortleven (roeland.kortleven@telenet.be of 014/32.26.86)...

06-juni 09: Het kost FC Motorclub A bloed, zweet en tranen om Steenweg Sport te verslaan in mooie topper (4-2)
Steenweg heeft zijn vel heel duur kunnen verkopen tegen de ongeslagen leider! De eerste helft was Steenweg scherp in al de duels en Motorclub kreeg geen millimeter ruimte. Vooraan was Rob, Wim en Jan ook enkele keren gevaarlijk. Nadat Rob zich in het strafschopgebied de bal mooi kon ontfutselen was het Jan Geerts die met een knap schot de keeper kon verschalken. Steenweg meer dan verdiend op 0-1 bij de rust. De tweede helft ging Steenweg al voetballend op zoek naar de tweede treffer maar bij een kleine twijfel in de verdediging krulde de Lommelse topschutter Claes het leer voorbij doelman Vandenweyer! Wat volgde waren vijf zwarte minuten want binnen de kortste keren sloeg Motorclub nog twee keer toe. Een donderslag bij een heldere hemel voor Steenweg Sport. Maar Steenweg liet de moed niet zakken en walste opnieuw over hun tegenstander heen. Van klasseverschil was er absoluut geen sprake en Steenweg dicteerde duidelijk de wet. Ze kregen ook tal van kansen maar de bal wou er maar niet in. Uiteindelijk kon de ingevallen David met het hoofd de aansluitingstreffer scoren. De aanvallers bleven dollen met hun verdedigers maar de over verdiende gelijkmaker viel (net) niet! Steenweg nam steeds meer risico en liep op een dodelijke  snelle counter (4-2). De scheidsrechter vergat tot tweemaal toe de bal op de stip te leggen en deed spreekwoordelijk alsof zijn neus bloeide maar Steenweg kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. De 15 rood/zwarte leeuwen hadden gevochten voor wat ze waard waren... en achteraf was iedereen het er over eens dat dit Steenweg (de vermoedelijke kampioen) Motorclub A erg veel pijn gedaan had en zelfs in staat was om ze de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen... Wedstrijdgegevens...

02-juni 09: Uitslagen 10e speeldag (1e afdeling)
W arande Sport B - Warande Sport A  2-6
Steenweg Sport - FC Motorclub B  5-1
Welkom Boys A - Stort Sport A  2-5
VV Heuvel - SK Vanbroekhoven  2-4
Sparta Blauw-Wit - FC Motorclub A  1-3

FC Motorclub A en Warande Sport A hebben afgelopen zaterdag weinig moeite gekend met Warande B en Sparta Blauw-Wit! Blauw-Wit moet door dit verlies vooraan de rol even lossen. Stort Sport heeft opnieuw aangeknoopt met een overwinning, deze keer moest rode lantaarn Welkom voor de bijl. In de zespuntenwedstrijd tussen Heuvel en SK Vanbroekhoven waren de Balenaars duidelijk de sterkste. Ze haalden het met 2-4. Door de vierde overwinning op rij blijft Steenweg nog steeds op de vierde plaats en komt het door het verlies van Blauw-Wit drie puntjes dichter. De marge bedraagt momenteel twee punten. Steenweg mag zeker niet mopperen over de heenronde want het won reeds zes matchen en speelde één keer gelijk!! De linkerkolom was de ambitie en die wordt momenteel meer dan waar gemaakt, een dikke pluim aan al de kernspelers... Steenweg kan ontspannen afzakken naar Stevensvennen, waar de ongeslagen leiders FC Motorclub A op hun zal wachten...in een wedstrijd waar alles mag en niks moet!!  Supporters op post...

30-mei 09: Steenweg Sport maakt favorietenrol waar tegen FC Motorclub B (5-1)
Op de voorlaatste speeldag van de heenronde moest Steenweg het opnemen tegen FC Motorclub B. De ploeg die vorige week nipt onderuit ging tegen hun A-ploeg!! Door het aangename weer en het verlengde weekend konden ze geen beroep doen op tientallen spelers... Al snel bleek ook dat Steenweg, zonder de geblesseerde Davy (schouder) de bezoekers goed onder druk kon zetten. De verdediging en middenveld heerste en de aanvallers kregen kansen. Sam kon de keeper dan ook relatief snel te grazen nemen.  Enkele minuten later nam Sam een botsende bal mooi in één tijd op de slof en bingo... 2-0! Tijdens een sporadische tegenprik kreeg een bezoeker te veel ruimte en hij schoot de bal naast Tjeu strak binnen! Steenweg niet van slag want het bleef de bal mooi rond spelen. Toen Stijn na een corner de bal voor de lijn weg kopte kreeg hij een stevige por in het aangezicht...KO! Gelukkig viel de schade mee en kon hij verder spelen. Topschutter Eysermans kon een mooie aanval simpel afronden, 3-1 was meteen ook de ruststand. In de tweede helft nam Steenweg gas terug maar toch jaagde het op de vierde treffer! Wanneer Jan Geerts de bal knap klaar legde voor Sam kon deze met een heerlijk schot buitenkant voet zijn 3e van de namiddag scoren. Uiteindelijk werd een knappe solo-actie van  Gunther door Jesse afgerond. Eindstand 5-1. Met nog de topper in het verschiet heeft Steenweg een heel mooie heenronde gespeeld met een 19 op 30 en bijhorende vierde plaats!  Wedstrijdgegevens..

23-mei 09: Steenweg Sport wint Molse derby na spannend slot en behoud zijn positie in de subtop (1-2)
Steenweg zakte ondanks de afwezigheid van “Farao" Kurt Peeters  toch vol vertrouwen af naar de Bleken  voor de eerste Molse derby... Voor de wedstrijd bleek dat er nog weinig overbleef van de winterploeg. Bij onze tegenstander werd stevig verjongd en dat bleek ook in het spel. Vooral spelmaker Brazil Nys deed de thuisploeg draaien. Maar Steenweg stond goed georganiseerd en gaf in de beginfase weinig kansen weg.  Steenweg kreeg wel enkele reuzekansen maar scoren lukte net niet. Al was Stef er heeeel dicht bij! Bij een snelle tegenaanval stond plots een aanvaller van FC Canada ook in oog met onze doelman maar Tjeu ging gepast neer. Tien minuten voor de rust werd Wim Eysermans mooi in het straatje gestuurd en onze topschutter bleef bijzonder kalm en ronde mooi af. Twee minuten later ging Georges op wandel en hij ronde op Tita Tovenaar Dembele-manier af! Een wereldgoal...en Steenweg op 0-2!!  Canada wilde in  de twee helft snel de aansluitingstreffer scoren en na 8 minuten werd Kurt Vreys even vrij gelaten en hij scoorde de 1-2. Gelegenheidscoach Stijn greep meteen tactisch in  en bracht Davy in voor meer duelkracht in het middenveld. Maar reeds 15 seconden  later kreeg deze een  bal tegen zijn hand waardoor zijn schouder het begaf!! Gelukkig had Steenweg nog een reservespeler/trainer achter de hand om de resterende 30minuten vol te maken. Steenweg kwam steeds meer onder druk maar de mandekkers Hans en Dave deden hun job naar behoren!! Enkel op corners en vrije trappen kon Canada nog dreigen  maar scoren lukte niet en dus won Steenweg voor de derde week op rij! Nu kan Steenweg zich volop concentreren op de laatste twee duels van de heenronde, de dubbele confrontatie met FC Motorclub! Wedstrijdgegevens..

23-mei 09: Uitslagen 9e speeldag (1e afdeling)
W arande Sport A - VV Heuvel   7-0
FC Canada A -  Steenweg Sport  1-2
SK Vanbroekhoven - Sparta Blauw Wit  2-1
Stort Sport A - SK Ham  5-0
FC Motorclub A - FC Motorclub B  3-2

Geen misstap voor de leiders Motorclub A (die de B ploeg met 3-2 versloeg) en Warande Sport A (die met ruime 7-0 VV Heuvel opzij zette). Sparta Blauw-Wit ging wel verrassend voor de bijl op het veld van SK Vanbroekhoven. Stort won met ff cijfers van SK Ham! Steenweg blijft na de zege op het veld van Canada op de knappe vierde plaats!!

17-mei 09: Steenweg Sport zet goede lijn door met winst tegen super-kampioen Stort Sport (3-1)
Stort Sport, de ploeg die de afgelopen drie seizoenen met de titel ging lopen kwam naar Mol afzakken met een beperkte kern. Dat deze ploeg in mindere doen was (9 punten uit 6 wedstrijden) wisten we al maar dat ook Steenweg ze met lege handen naar huis zou sturen was wel een lichte verrassing. Toch was Stort sterk in de beginfase, vooral het Steenweg-middenveld won te weinig duels maar vooraan was het spitsenduo Sam-Wim erg bedrijvig! Wanneer een hoekschop slecht werd weggewerkt speelde Georges de bal met de hand. De strafschop die logischer wijs volgde werd beheerst binnen getrapt. Maar Steenweg liet de kopjes niet hangen en vocht voor de gelijkmaker. Het was Sam die nog voor de rust een verloren bal kon deviëren voorbije een twijfelende keeper. Steenweg kreeg ook nog twee uitstekende kopkansen maar de 1-1 bleef op het bord tot de rust. Het moe gestreden (en met kleine blessures kampende) middenveld werd naar de kant gehaald voor enkele verse krachten. En dit had meteen zijn effect want Steenweg kreeg overwicht in het spel. Vooral over de linkerkant kon Steenweg via Rob een paar keer knap dreigen. Een kwartier voor tijd week een afstandschot van  de ingevallen Jan (met zijn mindere rechter) af op een voet van een verdediger en de doelman compleet verrast!! Even later kon Jan, na een mooie steekpass alleen op de doelman afgaan en (met zijn tweede van de namiddag) Stort Stort figuurlijk K.O. slaan... Een knappe overwinning van een sterk collectief Steenweg!! Wedstrijdgegevens..

17-mei 09: Uitslagen 8e speeldag (1e afdeling)
VV Heuvel - Warande Sport B  0-7
Steenweg Sport - Stort Sport  3-1
Sp Blauw-Wit - Warande Sport A  1-0
SK Vanbroekhoven- FC Motorclub B  4-4
SK Ham - FC Motorclub A  1-2
Welkom Boys A - FC Canada A  2-0

Koploper FC Motorclub A heeft zijn 7e overwinning van het seizoen beet. Het verloeg SK Ham met 1-2.  Warande Sport A moet de rol bovenaan even lossen want het verloor de topper tegen Sparta Blauw-Wit met het kleinste verschil, al was de overwinning lichtjes gevleid. VV Heuvel had een totale offday want het verloor thuis met zware 0-7. In het duel tussen de twee staartploegen SK Vanbroekhoven en Motorclub B kwam er geen winnaar uit de bus. Rode lantaarn Welkom Boys hield de drie punten voor het eerst dit seizoen thuis, voor FC Canada betekende dit het 5e verlies van het jonge seizoen. Aanstaande zaterdag staat de Molse derby op het programma... De cijfers spreken momenteel in het voordeel van Steenweg maar ze zullen op hun hoede moeten zijn want een gewond dier is vaak dubbel zo gevaarlijk... Supporters op post...

09-mei 09: Topschutter Eysermans schenkt Steenweg overwinning in slotminuten na moeilijke wedstrijd (3-2)
Steenweg moest voor de twee keer in evenveel dagen de wei in, deze keer ontving het Welkom Boys A. De ploeg uit Koersel die met slechts één punt op de laatste plaatst stonden. Maar slecht voetballen deden ze zeker niet, toch was het Steenweg dat via David en Sam kon dreigen.  Maar de aanvallers kregen de bal niet tegen de netten al waren ze er enkele keren dicht bij. En zoals vaak valt de goal dan (onverdiend) aan de overzijde. Roeland tracht een voorzet af te blokken in de grote rechthoek en de bal komt hierbij tegen zijn arm(en). De scheids wees resoluut naar de stip. De speler uit Koersel hield het hoofd koel en trapte hem in het midden van het doel binnen. Steenweg op achtervolgen...  Gelukkig kon Jesse David mooi aanspelen en deze trapte hem loepzuiver in het mandje. Even later kreeg Sam ook nog een mooie kans maar zijn schot ging voorlangs. Sam bleef niet bij de pakken zitten en verstuurde even later een knappe kruisbal naar David, waarop de verdediging zich volledig miskeek en David omspeelde rustig de doelman en scoorde zijn derde van het seizoen.  Steenweg met verdiende 2-1 voorsprong de rust in.  De tweede helft nam Steenweg opnieuw het heft in handen en trachtte de voorsprong verder uit te diepen. Welkom kon sporadisch dreigen maar Tjeu en zijn verdediging hield alles goed onder controle! Een vrije trap van Nick strandde op de lat en ook Sam en Wim hun pogingen gingen tegen het doelhout. Tot overmaat van ramp kreeg Hans Z de bal tegen de borst/arm en opnieuw wees de scheids naar de stip. Deze keer was het wel een discutabele beslissing. De bordjes terug op gelijke hoogte. Een individuele actie van Stef werd aan de overzijde niet beloond met een strafschop!! Maar toen Sam in de slotminuten alleen op de doelman afging en de bal breed legde had Wim Eysermans hem maar binnen te leggen maar zijn “fetskeu” hobbelde over of net niet over de doellijn. De scheidsrechter zag de bal over de lijn en Steenweg pakt op deze manier de broodnodige drie punten! De tegenpartij was hier uiteraard niet tevreden mee maar weten ook wel dat de overwinning (op basis van de kansen) niet onverdiend was!!  Wedstrijdgegevens..

09-mei 09: Uitslagen 7e speeldag (1e afdeling)
Sparta Blauw-Wit - VV Heuvel  2-3
Steenweg Sport - Welkom Boys A  3-2
Warande Sport A - SK Ham  4-2
Warande Sport B - FC Motorclub B  7-1
SK Vanbroekhoven - FC Motorclub A  0-3
Stort Sport A - FC Canada A  4-3

Sparta Blauw-Wit is de eerste ploeg die (voorlopig) kraakt onder de titeldruk, ze verloren thuis tegen VV Heuvel. FC Motorclub A en Warande A wonnen wel. SK Ha m en SK Vanbroekhoven gingen voor de bijl. Stort won ook opnieuw, deze keer met het kleinste verschil tegen  FC Canada. De twee B-ploegen (van Warande en Motorclub) vochten onderling ook een duel uit. Warande stuurde Motorclub met ruime 7-1 huiswaarts. Steenweg deed een goede zaak en nestelt zich opnieuw op kop (vierde plaats) van het peloton...  Al vrees ik dat ze de vluchters uit Warande, Motorclub en Blauw-Wit niet meer in het vizier zullen krijgen... Maar zeg nooit,  nooit!!

02-mei 09: Steenweg Sport in “moneytime” onderuit tegen vice-leider Sparta Blauw-Wit (3-1)
Steenweg ging op bezoek bij Sparta Blauw-Wit, de Lommelaars die dit seizoen niet kunnen klagen over hun seizoensstart. Vier winstmatchen en slechts één gelijkspel... Steenweg was gebrand om hen het eerste verlies aan te smeren maar Stijn gooide in de tweede minuut roet in het eten. Met een te korte terugkopbal zette hij een aanvaller op weg naar de 1-0. Steenweg herstelde en kon enkele keren mooi combinatiespel op de mat leggen. Enkel de linkerflank was enkele keren onhoudbaar... Dat de Spartanen nog maar twee puntjes lieten liggen is ook gevolg van hun korte en met momenten potige spel. Wanneer Steenweg in de zone van de waarheid kwam stond een sterk spelende Blauw-Wit doelman steeds op de juiste plaats. Steenweg liet de moed niet zakken en ging bedrijvig op zoek naar de gelijkmaker naar als een donder bij heldere hemel scoorde Sparta op de counter de gevleide 2-0. Even later kon Steenweg met een bijzonder mooie aanval de bal strak voor doel brengen en daar was Dieter die de aansluitingstreffer kon scoren. Blauw-Wit in paniek wat even later resulteerde in een duidelijk handsspel in het strafschopgebied maar een goed leidende scheids (mag ook gezegd worden) ging zeldzaam in de fout. Even later wou de opgerukte Stijn zijn foutje van de beginfase rechtzetten maar wanneer hij oog in oog stond met de doelman werd hij door twee verdedigers foutief gestopt maar Stijn viel één seconde te laat. De scheids interpreteerde dit als een schwalbe en schoof Stijn geel onder de neus. Toch wel een discutabele beslissing... Wanneer Steenweg, na een terechte uitsluiting voor een verdediger, tegen 10 man alles op alles zette kon Blauw-Wit op de counter met een gekruld schot naast de paal het lot van Steenweg bezegelen. Maar toch kon Steenweg de vice-leider doen bibberen op eigen veld! Een opsteker met het oog op de twee thuiswedstrijden (tegen Welkom Boys en Stort Sport). Wedstrijdgegevens..

02-mei 09: Uitslagen 6e speeldag (1e afdeling)
FC Canada A - Warande Sport B  6-4
FC Motorclub A - Warande Sport A  3-3
Welkom  Boys A - VV Heuvel  0-3
FC Motorclub B - Stort Sport A  1-8
Sparta Blauw-Wit  - Steenweg Sport  3-1
SK Ham - SK Vanbroekhoven  4-1

De topper tussen FC Motorclub A en Warande Sport A, de twee titelfavorieten is op een 3-3 gelijkspel geëindigd. Meteen het eerste puntenverlies voor de mannen uit Stevensvennen. Wanneer Warande hun inhaalwedstrijd eveneens winnen staan de drie ploegen (Motorclub, Warande en Blauw-Wit) met gelijk aantal punten aan de leiding! Canada nam makkelijk afstand van Warande B en Stort zette (tegen Motorclub B) ook orde op zaken na enkele mindere weken. Ham won thuis tegen tegen SK Vanbroekhoven, die samen met Welkom onderaan het klassement bengelen...

25-apr 09: Steenweg klimt in het klassement naar de 4e plaats na knappe zege tegen SK Ham (3-2)!
Steenweg ging wervelend van start en creëerde dan ook enkele mooie kansen. Met een mooie steekpass zette Dieter Wim op weg naar zijn derde goal van het seizoen. Even later kon Jan Geerts met een knap schot (met zijn mindere rechter) Steenweg op dubbele voorsprong brengen. Toen een Hamse verdediger een duidelijke overtreding maakte binnen het strafschopgebied op de debuterende David Beckers legde de scheids tot ieders verbazing de bal op de rand van het strafschopgebied! Blijkbaar niet omdat het niet binnen de carré was maar omdat hij toch niet naar de goal ging!!! Is dit een nieuwe spelregel binnen de KAVVV Kempen... Na slecht wegwerken werd een gemeten voorzet door een bezoeker rustig binnen getrapt. Steenweg kon nog een aantal keren van afstand aanleggen maar scoren lukte niet, het bleef bij een 2-1 ruststand. Steenweg in de tweede helft met frisse krachten Roeland en Sam in de rangen ging op zoek naar de derde treffer maar het werd gelijk (2-2) na een misverstand in de verdediging. Gelukkig kon David Beckers een afvallende bal binnen pegelen waardoor de 3 punten in Achterbos bleven. Jammer genoeg geraakten enkele bezoekende spelers & supporters in de slotfase nog oververhit maar onze jongens hielden het hoofd Steenweg-gewijs koel! Wedstrijdgegevens... Aanstaande zaterdag mag Steenweg op bezoek bij Sparta Blauw-Wit, supporters op post!!

18-apr 09: Uitslagen 5e speeldag (zomercompetitie 1e afdeling)
Stort Sport - Sparta Blauw-Wit  1-3
Welkom Boys A - SK Vanbroekhoven  2-5
Steenweg Sport - SK Ham  3-2
Warande Sport A - FC Motorclub B 10-0
Warande Sport B - FC Motorclub A 1-3
VV Heuvel - FC Canada  0-5

22-apr 09: Derde editie van Steenweg SOCCER CUP 2009 zal plaatsvinden op zondag 16 augustus 2009!
In tegenstelling tot de voorbij twee jaar zal het outdoor minivoetbaltornooi dit jaar plaatsvinden op een zondag. Op 16 augustus zullen verschillende ploegen van 6 spelers strijden voor de beker! Foto’s, resultaten en rangschikking van vorige edities en het inschrijvingsformulier voor dit jaar kan je hier vinden...

20-apr 09: Zaalvoetbalploeg sluit competitie af met gelijkspel tegen De Sloefkes (5-5)
Steenweg moest het op de slotspeeldag opnemen tegen De Sloefkes uit Turnhout. Door het laattijdig arriveren van de bezoekers begon de wedstrijd met enkele minuten vertraging. Steenweg voerde de forsing en de onopgewarmde "Binken" kwamen onder druk. Maar toch konden zij scoren. Steenweg ging achtervolgen en het was Stijn die via een voet van een Sloefke kon scoren.Maar voor een tweede maal kwamen de bezoekers op voorsprong. Toen werd het tijd dan Jan Geerts uit zijn sloefen schoot. Hij kon twee keer achter mekaar scoren. Steenweg voor het eerst op voorsprong; Met een vrije trap in de gevarenzone en nog één minuut op de klok namen de Sloefkes een time-out. De vrije trap werd naast getrapt en Stijn kon Roeland op de counter in het straatje sturen. En de wederoptredende Roel legde hem mooi in het mandje! 4-2 ruststand. De Sloefkes begonnen druk te zetten en de spelverdeler ging meer dreigen. Een schot van deze verdween tussen de benen van verdediging en doelman in doel. Jese kon de voorsprong opnieuw uitdiepen maar toen lagen enkele foutjes aan de basis van twee tegendoelpunten! Stijn kon met een solo-actie de paal nog raken maar dichter geraakte men niet! Gelukkig kon Steenweg in de slotfase het verdiende punt nog vasthouden en zo de competitie positief afsluiten. Wedstrijdgegevens...

Extra woordje van dank aan de 13 kernspelers, trainer/afgevaardigde Jan en onze trouwe supporters veva Franne, Maarten en Katrien...
De statistieken van de verschillende spelers kan je hier downloaden (exel sheet)...

18-apr 09: Steenweg knoopt aan met eerste overwinning in prille competitie...
Steenweg moest op bezoek bij SK Vanbroekhoven, deze ploeg was op papier een haalbare kaart voor Steenweg maar hoe gaat het gezegde van het vel van de beer ook alweer... Steenweg begon goed voetballend en Stef en Wim E konden dreigen. Het was dan ook geen verrassing dat goalgetter Wim Steenweg op voorsprong bracht. Maar toen verloor Steenweg even de pedalen en de Balenaars gingen erop en erover. Steenweg liet de kopjes niet hangen en het was Georges die met een punter tegen de binnenkant van de paal kon tegenscoren. Even later kon ook Jesse scoren na een knappe infiltratie vanuit het middenveld. 2-3 ruststand. In de tweede helft controleerde Steenweg maar het moest opletten voor de snedige tegenprikken. Steenweg was er nog een aantal keren dicht bij maar de marge vergroten lukte net niet. Georges verloor zelfs bijna zijn oor bij een stevig kopduel in “de zestien” ! Foto hiervan volgt later... De polyvalentie van Christian kwam weer goed van pas, hij was in de slotfase samen met Stef een gesel voor de Vanbroekhoven-verdediging!! SK trof na een scherpe voorzet nog de paal en zo kwam Steenweg goed weg. Al zou een punt voor de thuisploeg wel erg gevleid geweest zijn... Wedstrijdgegevens...

18-apr 09: Uitslagen 4e speeldag (zomercompetitie 1e afdeling)
Sparta Blauw-Wit - Welkom Boys A 4-1
SK Ham - Warande Sport B 1-2
FC Canada - Warande Sport A 1-3
SK Vanbroekhoven - Steenweg Sport 2-3
FC Motorclub B - VV Heuvel 4-4
FC Motorclub A - Stort Sport A 5-3

FC Motorclub A blijft ongeslagen aan de leiding, ze blijven erg doeltreffend met 29 doelpunten in 4 wedstrijden! Dit keer moest kampioenenploeg Stort Sport eraan geloven... Enkel Warande A kon nog langszij komen als ze hun inhaalwedstrijd winnen. Zij wonnen hun derde wedstrijd op rij op het veld van FC Canada A. De tegenstander van Steenweg aanstaande zaterdag, SK Ham verloor met het kleinste verschil tegen Warande B. Steenweg staat op de 7e plaats met 4 punten. Indien het aanstaande zaterdag wint, wipt het over SK Ham, die momenteel op de  4e plaats staan!! Supporters op post...

14-apr 09: Zaalvoetbalploeg speelt beresterke partij in Weelde tegen ZVC Boost
Steenweg begon gretig aan de wedstrijd en het was Georges die met een knap afstandsschot Steenweg op voorsprong bracht. Boost kwam meer in de match maar de mannen van Achterbos stonden achteraan goed te verdedigen. Toch was het Boost dat met een verrassende trap Gunther kon verschalken. Steenweg liet zich niet uit hun lood slaan en het was twee keer Jan Geerts die kon scoren. Toen even later Hans Huysmans na een poeier vanuit een scherpe hoek de 1-4 ruststand tegen de netten trapten sloopt de twijfel in de Boost-rangen. Boost begon zenuwachtig te worden want verlies tegen de 10e uit de stand was niet ingecalculeerd... Steenweg speelde achteraan de bal goed rond en Stjin kon een enig mooie combinatie ("uit het boekske") afronden. Toen Boost begon te pressen kreeg Steenweg nog twee goaltjes binnen maar Georges kon na een geweldige solo-actie, zijn derde van de (late)avond maken, meteen goed voor de de 3-7 eindstand! Wedstrijdgegevens...

11-apr 09: Uitslagen 3e speeldag (zomercompetitie 1e afdeling)
Warande Sport B - Sp. Blauw-Wit  0-0
Warande Sport A - Steenweg Sport 6-1
Stort Sport A - SK Vanbroekhoven 3-2
VV Heuvel - SK Ham 1-6
Welkom Boys A - FC Motorclub B 4-4
FC Canada A - FC Motorclub A 0-9

11-apr 09: Steenweg Sport kansloos tegen efficiënt Warande Sport A (6-1)
Steenweg Sport met Sam Dillen voor het eerst dit seizoen in de basis begon in mineur. Na enkele minuten spelen was doelman Vandenweyer kansloos na een slechte doeltrap. Warande was vooraan bijzonder gevaarlijk en al snel liep de score op. Ondanks het evenwichtige spelverloop kon de verdediging geen antwoord verzinnen op de snedige aanvallende acties. Verdedigers Dave en Hans Zwinnen hadden het niet onder de markt en beleefden een zware en warme namiddag tegen het spitsenduo Sterckx-Bussels! Net voor rust kon Wim Eysermans milderen vanuit een scherpe hoek. In de tweede helft nam Warande gas terug en Steenweg kon enkele keren dreigen maar scoren lukte niet! Warande maakte er op een counter nog 6-1 van! Een wedstrijd om snel te vergeten... Wedstrijdgegevens...

05-apr 09: Uitslagen 2e speeldag (zomercompetitie 1e afdeling)
FC Motorclub A - Welkom Boys A 8-4
Steenweg Sport - VV Heuvel 2-3
SK Ham - Sp. Blauw-Wit  1-2
FC Motorclub B - FC Canada A  5-1

Op de tweede speeldag heeft enkel FC Motorclub A en Sp. Blauw-Wit het maximum van de punten kunnen behouden Ze wonnen tegen respectievelijk Welkom Boys en SK Ham. Enkel Warande A kan nog mee aan de leiding komen, maar zij kwamen dit weekend niet in actie. Na de knappe zege op de eerste speeldag ging FC Canada nu verrassend onderuit tegen FC Motorclub B. Tweemaal feest dus in Stevensvennen... Steenweg kan na een 1 op 6 niet echt spreken van een goede start al was het geleverde spel (lees: aantal kansen) wel hoopgevend...

04-apr 09: Steenweg Sport moet onverdiend drie punten aan VV Heuvel laten (2-3)
Steenweg begon sterk en na 8 minuten kreeg linkerflank Geerts de eerste grote kans na een hoekschop. Maar jammer genoeg ging de bal er niet in. Enkele minuten later kon Jesse alleen op de doelman afgaan maar hij trof de paal. Na 20 minuten komt Heuvel voor het eerst dreigen maar Hick red de bal op de doellijn. Even later kon de bezoekende aanvaller een mooie rush afronden. Steenweg probeerde daarna het evenwicht te herstellen maar Douwen miste onbegrijpelijk voor een open doel. Voor een tweede keer ging de bal tegen het doelhout.  Maar gelukkig kon Jan een gemeten hoekschop binnenknikken. De bordjes terug in evenwicht. Even voor de rust kon Heuvel gevleid scoren na vermeend buitenspel of was een penalty...  In de tweede helft nam Wim Eysermans de plaats in van Hans Huysmans. En het was Wim die meteen goed kon afleggen maar Jeroen had opnieuw pech bij de afwerking.  Tot overmaat van ramp was het Heuvel die aan de overkant wel raak trof na slecht verdedigen.  De kansen stapelden zich op maar de missers eveneens... Heuvel kwam steeds meer onder druk en uiteindelijk moest het Wim foutief afstoppen in het strafschopgebied. Stijn trapte de 2-3 tegen de touwen van op de stip. Steenweg ging op zoek naar de gelijkmaker en toen Jeroen “eindelijk” kon scoren werd hij onterecht terug gefloten!! Heuvel kwam nog met tien te staan na een tweede gele kaart. Toen Steenweg meer risico ging nemen moest doelman Chody tot driemaal ingrijpen op pogingen van de Heuvel aanvallers. Ons sluitstuk bleef knap overeind in deze spannende slotfase, waarin Steenweg nog enkele kansen kon afdwingen maar ook voor “Marouane” Zwinnen lukte scoren net niet... Op basis van het aantal kansen kon Steenweg minstens aanspraak maken op één punt maar het bleef (lichtjes gefrustreerd) met lege handen achter!  (extra dank aan afgevaardigde Thys, die wegens een vervelende knieblessure forfait moest geven, voor de uitgebreide verslaggeving) Wedstrijdgegevens...

31-mrt 09: Zaalvoetbalploeg kan slechts één helft stunten tegen Rima Sportif (2-5)
Steenweg moest het in de voorlaatste thuiswedstrijd opnemen tegen Rima Sportif, momenteel op de derde plaats na de toppers Wezel en Staalhard. Rima was niet van plan om zich een tweede keer te laten verschalken, ze verloren de heenwedstrijd met 2-7! Steenweg begon defensief en kwam er enkele keren snel uit. Bij één van deze snelle counters kon Jan knap afwerken. Dit was ook meteen ruststand. Steenweg kon maar beroep doen op 6 spelers en kreeg het in de tweede helft al snel lastig. Rima kwam langszij maar het was opnieuw Steenweg dat een knappe counter kon afronden. Deze keer Stijn op aangeven van Jan. Maar toen verloor Steenweg even de pedalen en Rima kon in een mum van tijd twee keer scoren. Steenweg nam meer risico  om de achterstand op te halen maar liep nog op twee dodelijke counters!! Het laatste doelpunt kwam er na opzettelijk handspel van Roeland...volgens hem was het een reflex!!  2-5 eindstand. Wedstrijdgegevens...

29-mrt 09: Uitslagen 1e speeldag (zomercompetitie 1e afdeling)
Warande Sport A - Stort Sport 3-0
Warande Sport B - Steenweg Sport 1-1
FC Canada A - SK Vanbroekhoven 4-1
Welkom Boys A -SK Ham 1-4
Sp. Blauw-Wit -FC Motorclub B 4-1
VV Heuvel - FC Motorclub A 2-7
Stort Sport, de kampioen der kampioenen begon slecht aan de competitie. Het ging met de billen bloot op het veld van Warande Sport A. Welkom Boys uit Koersel, begon ook miserabel met 1-4 verlies tegen SK Ham. De andere Molse ploeg FC Canada begon wel uitstekend met winst tegen SK Vanbroekhoven. FC Motorclub A speelde als vanouds en won met ruime 2-7 tegen VV Heuvel!

29-mrt 09: Steenweg komt goed weg bij Warande Sport B (1-1)
Voor de eerste wedstrijd van de "zomercompetitie" ging het richting Ham waar we Warande B partij mochten geven op een zeer zompig veld. Aanvankelijk kwam het initiatief vooral van Steenweg dat redelijk goed combineerde, terwijl de thuisploeg zich vooral probeerde te organiseren. Het moeilijke combineren op het zware veld werd toch beloond met een doelpunt van Jeroen, die vanuit een zeer scherpe hoek kon scoren. Ruststand 0-1. In de 2e helft kwam Warande sterker opzetten, en nu was de organisatie bij Steenweg volledig zoek. We konden (mede dankzij een aantal ingrepen van Tjeu) de thuisploeg een dik kwartier afhouden, maar na een vrijschop moesten we de 1--1 toestaan. Steenweg trok in de eindfase terug ten aanval, maar kreeg niet veel bij mekaar gevoetbald (gebrek aan matchritme?). Warande kreeg onder andere door ons balverlies nog een aantal kansen, maar die bleven gelukkig onbenut. Al bij al dus een geflatteerd gelijkspel voor Steenweg. Wedstrijdgegevens...

26-mrt 09: ZVC Steenweg wint clash tegen De Palmboys met ruime cijfers (2-8)
Vooraf werd deze wedstrijd door de Palmboys als de wedstrijd van het jaar aangekondigd. Voor Steenweg was dit een goede training om het slot van de competitie voor te bereiden.  De thuisploeg had maar liefst 8 boys afgevaardigd om ons partij te geven, Steenweg moest het stellen met een harde kern van zes. Het spel verliep nogal gelijkopgaand, beide teams konden kansen creëren. Steenweg toonde zich echter efficiënter in de afwerking. De Palmboys lieten af en toe verdedigend wat steken vallen, en daar werd gretig van geprofiteerd. Naar het einde toe verschenen de Palmboys regelmatig voor Gunther, maar hij pareerde heel wat pogingen. Hij zorgde er zo mee voor dat ze konden aftikken op 8-2 winst. Voor de Palmboys was dit het eerste verlies sinds november 2008!  Wedstrijdgegevens...

21-mrt 09: Zaalvoetbalploeg de boot in met 7-6 (tegen staartploeg Spinpedes C)!
Na een paar weken inactiviteit mochten we op bezoek in Dessel, bij Spinpedes C. De thuisploeg speelde gretig, maar Steenweg had toch meer balbezit en kansen. Het bleef echter bij die kansen en Spinpedes kon uitlopen tot 5-2 . Zowat elke bal op doel ging er bij hen in. In de 2e helft konden we bijna aansluiten, maar Spinpedes ging beter verdedigen en hield de rangen gesloten, verder dan 7-6 kwamen we dan ook niet. Wedstrijdgegevens...

13-mrt 09: Volledige kalender “Zomercompetitie 2009” (1e afdeling) online...

13-mrt 09: Al de gegevens van de afgelopen “Wintercompetitie 2008-2009” (1e afdeling) kan je hier terugvinden...
De volledige kalender met uitslagen, wedstrijdverslagen & wedstrijdgegevens, topscorers en eindklassement kan je in de rubriek “archief” terugvinden! Daarnaast is een excel beschikbaar met de volledige statistieken per speler (aantal gespeelde wedstrijden, invalbeurten, doelpunten en de gemiddelden)

11-mrt 09: Reeksindeling Zomercompetitie 2009 (1e afdeling)
Op zaterdag 28 maart start de “Zomercompetitie 2009”. In tegen stelling tot de voorbije jaren is het nu wel mogelijk dat een club met twee ploegen in dezelfde reeks moet aantreden. Hierdoor zullen we  het vier maal moeten opnemen tegen Warande Sport en FC Motorclub. Daarnaast zal de top 3 van afgelopen zomer: Stort Sport, FC Canada en Welkom Boys ook van de partij zijn. De lijst wordt aangevuld met SK Ham, SK Vanbroekhoven, Sp Blauw-Wit en VV Heuvel! Dus vijf teams uit Lommel, drie teams uit Ham, twee uit Mol, één uit Koersel en één uit Balen. Steenweg zal de competitie openen op het veld van Warande Sport B!! Veel succes... Wie het klassement en de uitslagen/statistieken van vorig jaar wil terug bekijken kan deze hier vinden...

08-mrt 09: Stort Sport kampioen in 1e afdeling na winst in topper tegen SK Zilverzand (3-1)

Eindklassement (Wintercompetitie 2008-2009 - 1e afdeling):
1. Stort Sport (39 punten)                         6.  FC Motorclub A (22 punten)                     
2. SK Zilverzand (38 punten)                      7. SK Ham (20 punten)
3. Warande Sport A (33 punten)                8. Steenweg Sport (20 punten)
4. Welkom Boys A (33 punten)                  9. SK Vanbroekhoven (17 punten)
5. FC Canada A (24 punten)                     10. Toek. Geneberg (7 punten)

08-mrt 09: Steenweg Sport sluit wintercompetitie af met knappe thuiszege tegen SK Ham (4-1)
Steenweg moest op de laatste speeldag (inhaalwedstrijd van 10 januari) de wei in tegen SK Ham, deze ploeg stond één plaats hoger geklasseerd en had 3 punten meer dan Steenweg Sport. Trainer Peeters kon het zich permitteren om naast de geschorste Jan Geerts nog een viertal anderen (Gunther, Davy, Stef en Stijn) te laten rusten. Steenweg met aanvallende driehoek Monsieurs-Eysermans-Vos begon scherp en het was Nick die met enkele mooie acties kon dreigen. Nick slaagde er dan ook in om als eerste te scoren. Maar daar bleef het niet bij want even later trapte hij met een volley de 2-0 op het bord. Nog voor de rust kon uitblinker Vos met een Dembele-dribbel heel de verdediging oprollen en mooi binnen leggen. Een zuivere hattrick!! SK Ham had ook enkele vaardige jongens in hun rangen maar dit was niet voldoende om te scoren. In de tweede helft ging doelman Chody & invaller Lievens in de aanval posteren. En na een een kwartier was het Rob die met een prachtig schot buitenkant voet de bal in de winkelhaak deponeerde. Steenweg kreeg nog kansen maar de 5-0 kwam er net niet! In de slotminuten moest de Steenweg-verdediging onder deskundige leiding van Jesse zich toch gewonnen geven. 5-1 was ook meteen de knappe eindstand. Zo komt Steenweg naast SK Ham op een gedeelde 7e plaats! Wedstrijdgegevens...

03-mrt 09: ZVC Steenweg Sport walst over moedige rode lantaarn De Bierschuur (16-2)
Steenweg nam het op tegen de ploeg die in 16 gespeelde wedstrijden maar liefst 213 doelpunten incasseerden... Dit wil zeggen gemiddeld meer dan 13 doelpunten! Scheidsrechter Eddy Hoes stuurde zijn kat en daardoor nam geblesseerde Stef deze taak noodgedwongen op zich. Steenweg begon aanvallend maar De Bierschuur wou hun vel duur verkopen. Het duurde dan ook even vooraleer Steenweg de score kon openen. Het was uiteindelijk Wim VC die de eerste tegen de netten trapte. Gelegenheidsdoelman Dave kwam gepast tussen wanneer De Bierschuur de neus aan het venster stak. Georges scoorde twee keer op rij en de veer was gebroken. De bezoekende doelman trachtte met enkele snelle uitbraken te scoren maar het was Steenweg dat voor het meeste gevaar zorgde. In de tweede helft liep de score op tot 16-2. Wim VC scoorde in de slotminuten zelfs zijn 5e van de avond. Wedstrijdgegevens... De zaalvoetbalploeg heeft nu een kleine rustpauze tot donderdag 19 maart. Dan nemen ze het op tegen Spinpedes C.

02-mrt 09: Steenweg Sport legt vice-leiders vuur aan de schenen in leuke wedstrijd (2-3)
Steenweg moest voor de tweede keer dit seizoen met een beperkte kern strijden tegen topploeg Stort Sport. Steenweg begon stevig en won het merendeel van de duels. Toch was het opletten voor het gevaarlijke spitsenduo. Steenweg kreeg enkele kleine kansjes maar na 20 minuten waren twee onoplettendheden voldoende voor een 0-2 achterstand. Tot overmaat van ramp dwarrelde een afgeweken schot onder de lat binnen. Gelukkig zag onze scherpschutter Wim een opportunistisch schot van afstand eveneens knap binnenvallen. 1-3 ruststand. In de tweede helft probeerde Steenweg druk te zetten maar het was steeds opletten voor de dodelijke counter! Een kwartier voor tijd moest de bezoekende doelman een strakke voorzet lossen en Davy was er als de kippen bij om de 2-3 te scoren... Good-old Janneke Huysmans kwam een moegestreden Wim E vervangen en de Lommelaars begonnen te twijfelen. Stef was er met een knap afstandschot nog dichtbij maar spijtig genoeg lukte scoren niet meer! Een extra pluim voor het verdedigende trio Gunther, Hans Z en Luc die achteraan de deur mooi dicht hielden! Wedstrijdgegevens... Volgende week de laatste match tegen SK Ham

26-feb 09: Voorbeschouwing 20e speeldag: Steenweg Sport - Stort Sport
Steenweg ontvangt aanstaande zaterdag  Stort Sport. Deze ploeg staat momenteel twee punten achter de leider SK Zilverzand. Willen ze nog kans maken op de derde opeenvolgende titel (na afgelopen zomer en winter) mogen ze zich geen misstap veroorloven.  In de heenwedstrijd gingen 9 Steenwegspelers  op een hard (bevroren) en moeilijk bespeelbaar veld in de tweede helft zwaar de boot in met 9-0. Reden genoeg om iets recht te zetten!! Supporters op post...

24-feb 09: Zaalvoetbalploeg verliest tegen waardige leider ZVC Wezel. (8-4)
ZVC Steenweg moest op  bezoek bij ZVC Wezel, de onbetwiste leider in 4e afdeling B, deze ploeg heeft over het ganse seizoen slechts twee puntjes laten liggen... De heenwedstrijd was een echte nachtmerrie en met knikkende knieën begon Steenweg aan de match. Al snel bleek dat Wezel twee topspelers in hun rangen hadden, Semir Duric en Naser Sekeric, twee balgoochelaars die eveneens in eerste nationale futsal actief zijn (begrijpe wie begrijpe kan) speelden Steenweg in de beginfase van het spreekwoordelijke "kaske naar de muur". Ze liepen dan ook snel uit tot 4-0. Maar het laatste kwartier van de eerste helft was voor Steenweg, ze hielden het goed gesloten en konden enkele keren mooi counteren. Wezel was achteraan niet zo secuur en zo kon Stef, Wim VC en Stijn scoren. Ruststand 4-3. In de tweede helft trachtte Wezel met individuele acties Steenweg voor schut te zetten en zo nam de frustaties stilletjes toe. Ze scoorden opnieuw vier keer op rij en vooral aanvaller Sekeric was onhoudbaar. In het slot kon Stijn de eindstand op 8-4 brengen. Wedstrijdgegevens... ZVC Steenweg moet zich op de resterende 5 haalbare wedstrijden richten...

22-feb 09: Omstreden gelijkspel op Toekomst Geneberg (1-1)
Het initiatief was in de beginfase van de match volledig aan Steenweg. We kregen veel ruimte en tijd en konden aardig combineren. We dwongen een aantal kansen af, maar de efficiëntie was er net niet. Tegen het verloop in kon de thuisploeg net voor rust op voorsprong komen. In de tweede helft begon de scheidsrechter zich te manifesteren, waarschijnlijk bij gebrek aan animo, de ene omstreden beslissing volgde de andere op. Dit zorgde aan beide kanten voor wat frustratie; na een opstootje met Davy mocht één van de thuisspelers gaan douchen, na een stevige doch correcte ingreep moest ook Sam Dillen vroegtijdig naar de kleedkamer. Hij had eerder nog een doelpunt afgekeurd zien worden. Een kwartier voor tijd keken we nog tegen een 1-0 aan, maar dat was buiten Wim Eysermans gerekend, die binnen de 3 minuten na te zijn ingevallen de 1-1 binnenknalde. Een rentree een echte topspits waardig, en Wim helemaal terug na z'n lange afwezigheid! (GH) Wedstrijdgegevens...

22-feb 09: Klassement na 15 wedstrijden (1e afdeling - Kavvv Kempen)
1. SK Zilverzand (32 pnt)
2. Stort Sport (30 pnt)
3. Welkom Boys (27 pnt)
8. Steenweg Sport (16 pnt)

17-feb 09: Knappe zege tegen ZVC Arendonk en knappe statistieken hoopvol voor vervolg competitie (6-3)
Na het verlies tegen Staalhard moest en zou Steenweg zich terug herpakken tegen ZVC Arendonk, deze ploeg stond op de 5e plaats (met 6 punten meer). In de eerste helft kreeg Steenweg enkele mooie kansen maar Arendonk kwam wel op voorsprong. Stef bracht de stand terug in evenwicht en toen hij even later alleen voor de doelman kwam kon hij Steenweg op voorspprong brengen. Maar de doelman stond op de juiste plaats en de counter van Arendonk was wel raak, 1-2! Meteen ook de ruststand. Gelukkig kon Roel en Stef na mooi samenspel snel tegenscoren. Achteraan stond Wim VC na lange afwezigheid terug in de basis en dat bracht vooral achteraan veel rust in de ploeg. Dave, Wim en Roel bezorgden Steenweg met enkele knappe goals de verdiende 6-3 winst. Wedstrijdgegevens... Meteen de vierde competitieoverwinning in 2009, de statistieken 26 doelpunten voor, amper 12 tegen liegen niet. Met nog 6 wedstrijden te spelen tegen onbetwiste leider Wezel, middenmoters Rima, Boost en Sloefkens en staartploegen Spinpedes en De Bierschuur kan Steenweg nog stijgen in het klassement. Aanstaande maandag de topper tegen ZVC Wezel in de Bleukens (aftrap om 21:00)

16-feb 09: Steenweg sleept gelijkspel uit de brand in spannende wedstrijd (4-4)
In de beginfase was het Steenweg dat het intitatief nam en Welkom Boys deed terugplooien. De thuispleog herstelde echter snel, en begon ook op te rukken in een gelijkopgaande eerste helft. Roel kon 0-1 scoren met een voorzet die mooi over het pak waaide en aan de verste paal binnenviel. Stijn moest met de rust binnen blijven met een gekloven wenkbrauw, waardoor Gert Monsieurs vooraan ging postvatten. De thuisploeg begon goed te draaien, en vooral de centrale tandem pocketspelers maakten het ons behoorlijk moeilijk. Uiteindelijk kon Welkom de aansluitingstreffer scoren en nadien via een strak schot van een van die twee op voorsprong komen. Steenweg kampeerden noodgedwongen nogal veel voor eigen doel, maar na wat geharrewar bij een corner kon Roel nogmaals zeer alert de gelijkmaker binnenleggen. Hier bleef het bij, gezien het aantal kansen van de thuisploeg komen we met een punt goed weg. (GH) Wedstrijdgegevens... Aanstaande zaterdag mag Steenweg op bezoek bij rode lantaarn Toek. Geneberg!

14-feb 09: Gehavende zaalvoetbalploeg kan helft lang Staalhard in de problemen brengen (5-2)
Zonder de vaste waarden Roeland, Stef, Jan en Hans kon Steenweg kon slechts beroep doen op 6 fitte (?!) spelers. Staalhard stond op de tweede plaats en verloor recent twee keer. Ze kwamen dus met het mes tussen de tanden in het veld. Steenweg begon afwachtend en hield vooral de verdediging goed gesloten. Staalhard vond geen openingen terwijl Steenweg er af en toe snel probeerde uit te komen. Eén van deze counters werd door debutant Jeroen fraai afgemaakt. 0-1 voorsprong. Gunther moest enkele keren gepast tussenkomen en toen Stijn Georges in het straatje stuurde verdubbelde hij met zijn 13e van het seizoen de voorsprong. Net voor rust werd een fout die duidelijk buiten het strafschopgebied gemaakt werd door de “thuisfluiter” op de stip gelegd. Tot verbazing van vriend en vijand... 1-2 en Staalhard terug in de match. Net voor affluiten verdiende Steenweg een strafschop na duidelijk handsspel maar de scheids reageerde niet. In de tweede helft kreeg Steenweg het fysiek moeilijk en slikte het twee snelle goals. Steenweg kreeg ook enkele kansen maar scoren lukte niet. Wanneer Steenweg risico ging nemen in de slotfase kon Staalhard de eindstand op 5-2 brengen. Spijtig genoeg eiste de scheidsrechter, en niet de spelers de hoofdrol op in deze wedstrijd.  Wedstrijdgegevens...

12-feb 09: Voorbeschouwing 18e speeldag: Welkom Boys A - Steenweg Sport
Na het gelijke spel tegen SK Vanbroekhoven staat Steenweg op een 8e plaats. Enkel SK Vanbroekhoven en Toek. Geneberg staan achter hun in het klassement. De tegenstander van aanstaande zaterdag doet het veel beter, ze staan op een knappe derde plaats. Waarschijnlijk zullen ze hun titel-ambities wel moeten opbergen want vorige week verloren ze de topper tegen SK Zilverzand. In de heenronde kon Steenweg thuis de mannen uit Koersel afdrogen met 6-1 na een erg knappe wedstrijd. Een verlies dat vermoedelijk nog op de maag ligt van menig Welkom-boy...  Supporters op post... aftrap om 15u te Beringen-Koersel!

08-feb 09: Drie wereldgoals van Thys volstaan niet om winst te pakken tegen SK Vanbroekhoven (4-4)
Steenweg, momenteel op de achtste plaats nam het op tegen SK Vanbroekhoven die op de voorlaatste plaats stonden op 4 punten van Steenweg Sport. Een lange feestnacht van de trainer lag aan de basis van een truitjeswissel voor de wedstrijd maar gelukkig had dit geen invloed op het geleverde spel. Steenweg begon gretig en de spitsen Thys en Geerts waren enkele keren gevaarlijk. Ook de flanken Georges en Roel konden enkele keren mooi oprukken. Toch was het Vanbroekhoven dat op voorsprong kwam nadat Tjeu een hard schot moest lossen en een bezoeker er als de kippen bij was om binnen te tikken. Steenweg bleef voetballen en het was na knap voorbereidend werk van Jan dat Jesse zijn 9e van het seizoen tegen de netten kon trappen. Trainer Peeters bracht na de rust met Tom en Christian een fris aanvalsduo in het veld. Stef die een rij achteruit schoof kon met een streep vanop 20m prachtig scoren. Maar lang kon Steenweg niet genieten van deze 2-1 voorsprong want Vanbroekhoven stak enkele keren het neus aan het venster en twee keer was het raak! Enkele Balenaars vonden het nodig om Steenweg te provoceren met vuil en ruw spel. Stef liet zich niet uit zijn lood slaan en bracht met een magistrale lob/trap Steenweg terug langszij. Maar tot overmaat van ramp was het opnieuw Vanbroekhoven dat te gemakkelijk kon scoren, 3-4. In het slotoffensief was het opnieuw Stef die na mooi doorkoppen van Hans Huysmans met een knappe deviatie de doelman kon vloeren. Eindstand 4-4. We onthouden vooral de knappe hattrick van Stef en het onsportieve gedrag van “enkele” Balenaars!! Aanstaande zaterdag naar Welkom in Koersel die nog strijden voor de hoofdprijs!! Wedstrijdgegevens...

06-feb 09: ZVC Steenweg wint leuke oefenpot tegen Sporting Sporno (9-3)
Steenweg Sport nam een blitsstart tegen de mannen uit Leopoldsburg, het combineerde vlotjes en vond enkele mooie openingen. Georges, Stijn en Roel brachten Steenweg op 3-0 voorsprong. Nadien sputterde de motor en na een owngoal van Stijn kwam Sporno terug in de match. Nog voor de rust konden ze eveneens de 3-2 scoren. In de tweede helft kon Steenweg zich herpakken en terug  uitlopen. Stijn en Roel scoorden ieder nog 3 keer en zo eindigde de match op 9-3! Wedstrijdgegevens...

04-feb 09: Voorbeschouwing 17e speeldag: Steenweg Sport - SK Vanbroekhoven (Zaterdag 07-feb om 15:00)
Na de (letterlijke) uitschuiver van afgelopen zaterdag zal Steenweg aanstaande zaterdag SK Vanbroekhoven ontvangen. In de heenwedstrijd in Balen moest Steenweg met lege handen naar huis na een spannende wedstrijd. Op het volledig  besneeuwde terrein bleef Vanbroekhoven in de slotfase net overeind. Hopelijk zijn de weergoden Steenweg deze keer beter gezind en kan het op een goed bespeelbaar veld revanche nemen voor het 5-4 verlies van de heenwedstrijd. Supporters op post!!

01-feb 09: Gigantisch verschil in efficiëntie nekt Steenweg Sport in moeilijke wedstrijd (8-2)
Steenweg had veel moeilijkheden om zich aan te passen aan het hard bevroren veld en tot overmaat van ramp was de eerste kans voor Warande Sport meteen raak. Gelukkig kon Stef na een gemeten corner van Jesse de stand terug in evenwicht brengen. De verdediging onder leiding van gelegenheidslibero Stijn, bij afwezigheid van Gunther, stond te bibberen (letterlijk en figuurlijk) op hun benen en gedurende 20 minuten was iedere kans raak... De ballen vlogen er langs alle mogelijke hoeken in! In een mum van tijd Steenweg op 1-5 achterstand. Steenweg combineerde aardig mee maar scoren lukte niet op het gevaarlijk gladde veld. Steenweg probeerde nog het één en ander recht te zetten maar kort in de tweede helft was het van hetzelfde laken een broek. Het meeste balbezit en beste combinatievoetbal was van Steenweg maar toch liep Warande verder uit. In de eindfase van de wedstrijd kon Jesse nog scoren na een knappe combinatie. Een wedstrijd om vooral heel snel te vergeten... Aanstaande zaterdag kan Steenweg tegen SK Vanbroekhoven orde op zaken stellen! Wedstrijdgegevens...

27-jan 09: Verrassende maar vooral knappe zege van zaalvoetballers tegen Kronos C (5-2)!
Steenweg ontving op de 15e speeldag Kronos C uit Retie, derde in de stand. De bezoekers waren op hun hoede want in de heenwedstrijd hield Steenweg de jongens uit Retie op een 3-3 gelijkspel.  Het begon dan ook erg sterk en Steenweg moest zich beperken tot verdedigen. Sporadisch kon het ook dreigen maar scoren lukte niet. Kronos combineerde vlot en ze kwamen ook verdiend op voorsprong. Nog voor de rust konden ze uitdiepen tot 0-2. Steenweg had ook wel enkele mooie kansen maar de doelman kwam steeds gepast tussen. Steenweg bleef niet bij de pakken zitten en in de tweede helft ging het beter spelen en het was Georges die na zijn recente hoogtestage zijn trefzekerheid nog eens etaleerde.  Even later hingen de bordjes gelijk toen Roel kon scoren. Steenweg kon op een snelle counter met drie de verdediging oprollen en het was opnieuw Roel die kon scoren.  Kronos moest noodgedwongen komen en wanneer de doelman ook kwam meevoetballen zat eerst Stijn en nadien Jesse gepast tussen om de voorsprong verder uit te bouwen.  Een knappe en vooral verdiende zege op basis van de tweede helft. 9 op 9 in 2009, met 18 gemaakte en slechts 4 geïncasseerde goals, reden genoeg (voor de trainer) om te beginnen zweven!!  Wedstrijdgegevens..

25-jan 09: Zeer nipte zege voor Steenweg Sport tegen FC Motorclub A  (2-1)!
In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, en dat resulteerde in kansen aan beide kanten. Na een handsfout van Motorclub kon Jesse via strafschop beheerst 1-0 maken, meteen ook de ruststand. Wat we op het einde van de eerste helft al voelden aankomen, gebeurde ook in de 2e helft: Motorclub kwam sterk opzetten en dwong ons stevig in het defensief. Een aantal mooie safes van debuterende Tjeu en doortastend optreden van de verdediging konden niet voorkomen dat de bezoekers konden gelijkmaken, nadat ze eerst ook nog een penalty hadden gemist. Steenweg bleef redelijk onder druk staan, maar kon op de counter toch nog kansen creëren, en na een mooie solo-actie van Jesse kon die ook besluiten en de punten thuis houden: eindstand 2-1. Wedstrijdgegevens... Steenweg staat nu op een gedeelde 5e plaats met evenveel punten als Warande Sport en FC Canada A, maar deze twee teams hebben nog een inhaalwedstrijd tegoed. Aanstaande zaterdag mag Steenweg op  bezoek bij Warande Sport A, aftrap in Ham om 14:45!

17-jan 09: Steenweg weer met voetjes op de grond na zware nederlaag tegen SK Zilverzand (2-7)!
Steenweg is er niet in geslaagd om de goede start van 2009 door te trekken. SK Zilverzand kwam met een ervaren ploeg naar Achterbos en ze bleken over de ganse wedstrijd bekeken sterker maar vooral veel sluwer! Steenweg had in de beginfase het betere spel en verdiende eigenlijk op voorsprong te komen. Toen Zilverzand een eerste keer kwam dreigen kreeg het op de rond van het strafschopgebied een vrije trap en die werd netjes binnen gelepeld.  Even later verdubbelde ze de voorsprong. Gelukkig voor Steenweg kon Jan met een mooie lob Steenweg terug in de wedstrijd brengen. Maar nog voor de rust was het opnieuw Zilverzand dat een derde keer kon scoren. 1-3 ruststand. De tweede helft was amper op gang gefloten of Zilverzand kon na een mooi opgezette aanval over links de bal strak voor doel brengen en de Zilverzand-spits was er alweer als de kippen bij. Steenweg herpakte zich en kon een ruim kwartier de Zilverzand-boys wegdrukken maar verder dan een goal van Roeland kwamen ze niet. Toen Jan Geerts in de slotfase zwaar werd aangepakt en de irritante libero hem bleef uitdagen sloeg het noodlot toe, op niet-Steenweg wijze revancheerde Jan zich en liep zo tegen een rode kaart aan! Zilverzand bracht de eindstand nog op 2-7. Een wedstrijd om snel te vergeten al is het bang afwachten welke sanctie onze aanvaller zal opgelegd krijgen... Wedstrijdgegevens...

15-jan 09: Zaalvoetbalploeg wint tweede wedstrijd op rij...nu tegen het Vijfde Wiel (1-5)
Steenweg is erin geslaagd om de tweede wedstrijd van 2009 eveneens te winnen. Met twee wisselspelers en stevige portie motivatie startte het de wedstrijd. Steenweg legde meteen zijn spel op en de mannen uit Ravels moesten het spel noodgedwongen ondergaan. Het duurde wel even voor Steenweg het overwicht kon omzetten in doelpunten. Uiteindelijk was het Jesse die Steenweg fraai op 0-1 bracht. Vijfde Wiel plooide masaal terug en het was erg moeilijk om een gaatje te vinden. Gelukkig voor Steenweg kon Gunther een licht toegekende strafschop pareren waardoor Steenweg met 0-1 de rust in kon.  In de beginfase van de tweede helft kwam Vijfde Wiel toch langszij na een klein foutje in de verdediging. Steenweg liet zich niet ontmoedigen en ging door op hun elan. Vijfde Wiel kreeg het vooral fysiek moeilijk omdat ze geen beroep konden doen op wisselspelers. Steenweg ging terug beter combineren en zo slaagde het erin om enkele fraaie doelpunten te scoren (en dit zelfs zonder Georges in de rangen). Stjin, Roel, Hans en Stef pikten hun goaltje mee. Eindstand 1-5 en alweer een portie vertrouwen voor het vervolg van de terugronde! Op maandag 26 januari ontvangen we thuis Kronos C. Wedstrijdgegevens...

14-jan 09: Voorbeschouwing 14e speeldag: Steenweg Sport - SK Zilverzand
Steenweg zal het na een weekje verplichte rust niet onder de markt hebben met SK Zilverzand. Ze staan op een knappe derde plaats op slechts twee puntjes van leider Stort Sport. In tegenstelling tot Steenweg begonnen ze 2009 in mineur want ze leden een pijnlijke nederlaag tegen staartploeg SK Ham. Om nog kans te maken op de hoofdprijs kunnen ze zich dus geen tweede misstap veroorloven! Van de heenwedstrijd (3-1 verlies) onthouden we twee zaken: SK Zilverzand dat vooraan erg doeltreffend was en Steenweg dat in de slotfase met 10 verder moest na de uitsluiting van Gert Monsieurs. Reden genoeg om Zilverzand het vuur aan de schenen te leggen!

08-jan 09: Wedstrijd tegen SK Ham van aanstaande zaterdag (10 januari) afgelast!!
Door de barre weersomstandigheden zal het niet mogelijk zijn om  de wedstrijd tegen SK Ham af te werken.  

06-jan-09: ZVC Steenweg Sport stuurt De Treffers met lege handen naar huis (8-1)!
De Treffers uit Retie, momenteel knap derde in het klassement werden met verstomming geslagen na de zware afstraffing. Steenweg begon erg georganiseerd en vooral ook gedisciplineerd. In balbezit trachtten ze met een rustige opbouw openingen te creëren en dat lukte wonderwel. Georges kon dan ook de thuisploeg op voorsprong brengen. Steenweg ging op hun elan verder en Georges kon er in de eerste helft nog drie bij prikken. 4-0 ruststand! De wijze woorden van de trainer (sorry, ik bedoel afgevaardigde): “Als we dit nog uit handen geven kom ik niet meer mee” gaf de Steenweg-spelers nog meer moed. De Treffers konden amper één echte kans bijeen spelen en de drie verdedigers/middenvelders Stijn, Dirk en Roeland zorgden ervoor dat de drie aanvallende spelers Georges, Stef en Jan in stelling werden gebracht. Bij een 7-0 voorsprong konden De Treffers de eerredder scoren. Uiteindelijk kon een sterk spelende Stef de 8-1 eindstand op het bord zetten. Naast de sterke collectieve prestatie was het uiteraard Georges die in de kijker liep, hij scoorde in deze wedstrijd 5 doelpunten!! Wedstrijdgegevens...

03-jan-09: Steenweg Sport slaat FC Canada K.O. in Molse derby (5-0 ff)
Steenweg kon in tegenstelling tot de laatste wedstrijd een beroep doen op een ruime kern, maar liefst 14 spelers stonden paraat om FC Canada naar de slachtbank te leiden.  De mannen uit Rauw waren erg verzwakt en konden slechts beroep doen op 9 spelers. Steenweg speelde de twee man meer goed uit en Stijn kon na een mooie infiltratie de 1-0 op het bord zetten. Canada probeerde wel maar tevergeefs. De verdediging stond sterk en de middenvelders konden de Steenweg-aanval meermaals in stelling brengen. Na een foutje van de doelman kon Jan Geerts met een fraaie lob Steenweg op 2-0 zetten. Even later werd het 3-0 toen opnieuw Jan Geerts vanop afstand kon aanleggen. Nog voor de rust kreeg Canada het genadeschot toen Jesse de 4e tegen de touwen trapte. Onder de rust besliste FC Canada om niet meer verder te spelen (waarschijnlijk om erger te voorkomen)! Toch wel een onsportieve daad waar menige aanwezigen hun wenkbrauwen voor fronste! Aanstaande zaterdag speelt Steenweg thuis tegen SK Ham! Wedstrijdgegevens...

02-jan-09: Voorbeschouwing 10e speeldag
Steenweg Sport start de eerste van vier opeenvolgende thuiswedstrijden tegen de buren van FC Canada! De ploeg uit Mol-Rauw is net zoals Steenweg ook aan mindere wintercompetitie bezig maar het blijft een ervaren en gevaarlijke tegenstander! Vermits Canada slechts één punt meer heeft zal de Molse derby een echte 6-puntenmatch worden! In de heenwedstrijd eindigde de wedstrijd op 3-3 nadat  Jesse in de slotminuten kon gelijkmaken! Hopelijk is het veld voldoende bespeelbaar en acteert Steenweg beter op de gevroren ondergrond dan recent tegen Stort Sport...

02-jan-09: Steenweg Sport wenst al zijn leden en sympathisanten een sportief 2009...