12-juni 2013:  Inschrijven voor 7e editie Steenweg Soccer Cup mogelijk!!
Op donderdag 15 augustus zal Steenweg Sport voor de zevende keer het gerenomeerde outdoor mini-voetbaltornooi organiseren. Ondertussen hebben we vernomen van de organisatie dat er al 3 plogen hun deelname bevestigd hebben! Zo zullen Jeux de Boules, Borussia Maxim’s en FC Oud Glorie al zeker meestrijden voor de hoofdprijs! Voor Jeux de Boules is dit hun 7e deelname want ze waren reeds ieder jaar van de partij!! Wil je ook mee doen, neem dan snel contact op met Gunther Hick of Dirk Goelen (soccercup@steenwegsport.be). De flyer kan je hier bekijken...

10-juni 2013:  VK Kolonie geeft forfait!!
Waren het de tropische temperaturen of de angst voor een nederlaag...feit was dat rode lantaarn VK Kolonie uit Lommel forfait gaf en zo onze jongens volop konden genieten van het mooie weer! Aanstaande zaterdag moet SK Kiebergen naar den Dril afzakken om onze jongens te bekampen. Supporters op post...

01-juni 2013:  Steenweg wint doelpuntrijke topper tegen Warande Sport (4-3)
Steenweg won de eerste van vier opeenvolgende thuiswedstrijden...tegen de topploeg uit Ham, recent nog kampioen in de         
Zo vlot het vorige week ging, des te moeizamer ging het deze maal op Schijf. Het feit dat we precies met een botsbal moesten sjotten mag geen excuus zijn, maar vlotte combinaties bleken toch erg moeilijk en Steenweg speelde daardoor teveel met lange ballen. De schaarse kansen in de 1ste helft waren vooral voor Steenweg, maar Schijf B loerde gevaarlijk op de counter en kon zo bijvoorbeeld de lat treffen. Net voor rust lukte het dan toch om de ban te breken via - alweer hij - Thomas op aangeven van Stijn. In de tweede helft kwam de overwinning niet meer in gevaar, maar de score uitdiepen lukte slechts 1 maal via Wim die door Gunther mooi alleen voor de keeper werd gebracht. 0-2 en opdracht volbracht maar voor de rest een match om snel te vergeten. Wel te noteren: opnieuw een clean sheet voor een sterk keepende Tjeu en na de match bleek dat Thomas zijn seizoen er waarschijnlijk opzit door een enkelblessure, de lijst van gekwetsten blijft zo aangroeien, beterschap gewenst aan Jan, Yannick, Marijn en nu ook Thomas. Na afloop van de match bleek dat Cools punten liet liggen tegen Pro Mille en zo hebben we nog 1 punt nodig om de promotie veilig te stellen ... thuis tegen Hoekske krijgen we hiervoor een eerste kans, supporters op post!

25 maart 2017: Steenweg haalt eindelijk nog eens uit tegen slachtoffer van dienst Olmen (8-0)
Vlot een match winnen zat er de laatste weken niet in maar tegen Olmen wilden we nog eens uithalen. Nauwelijks 3 weken geleden bleken ze gedurende 1 helft een taaie klant, maar vandaag werden ze door een gretige thuisploeg vanaf de eerste minuut onder druk gezet en via Gert en Lars stonden we na 5 minuten al 2-0 voor. Ondanks nog enkele goede mogelijkheden was het wachten tot Thomas diep in de tweede helft - onder andere door zijn befaamde “grote schaar” - zijn duivels ontbond en er nog 2 binnenlegde op aangeven van Lars & Stef, 4-0 bij de rust. De veer was duidelijk helemaal gebroken bij de bezoekers en in de 2de helft konden we nog 4 maal scoren: Lars onmiddellijk na rust op een corner van Jesse, 2x Gert (gaat hij zijn weddenschap dan toch halen?) en Jesse via een rechtstreeks (goed naar Stef gekeken op Looi) ingedraaide corner. Een goeie prestatie en zo stellen we stilaan de 2de plaats en promotie naar 3de veilig. Volgend opdracht in en tegen Schijf ... supporters op post!  

18 maart 2017: Steenweg knokt zich naar overwinning op Pullman na gouden wissel (1-2)
Een druilerige dag met als gevolg een zwaar veld: een moeilijke match kondigde zich aan en dat bleek ook. Steenweg had het betere van het spel in de eerste helft, maar echt vlot liepen de combinaties niet en Pullman loerde gevaarlijk op de counter. Onze voorste kanonnen schoten de - soms zeer goede - kansen allemaal vakkundig naast of in de handen van de keeper. Net voor rust lukte het dan toch via Jesse op penalty na een fout op Wim, maar na geharrewar in de verdediging scoorde Pullman onmiddellijk tegen, rusten met 1-1. Panikeren deden we niet want we voelden wel dat we de match konden winnen, maar de mouwen moesten nog meer opgestroopt worden in de 2de helft. Het lukte ons echter niet om snel een 2de doelpunt te scoren en gaandeweg de 2de helft kregen we toch het gevoel dat we opnieuw kostbare punten gingen laten liggen. Pullman kwam er bijna niet meer uit, maar goeie kansen creëren lukte ons ook bijna niet meer. Naast het veld stond er echter iemand te popelen om - na zijn korte invalbeurt op Olmen - verder aan zijn comeback te timmeren: Hans Huysmans. Ons trainercorps gooide hem na 75’ in de strijd en nauwelijks 5’ later bezorgde hij ons de verlossende 2de treffer op aangeven van Wim! Pullman kwam deze opdoffer niet meer te boven en zo konden we de 3 punten over de streep trekken, proficiat aan de ploeg voor de harde werklust en merci Hans! Volgende week opnieuw tegen Olmen die het ons de vorige maal knap lastig maakte ... supporters op post!

4 maart 2017: Steenweg boekt overwinning op Olmen na een fysiek sterke match (0-3)
Voor aanvang van de match waren het vooral de koeien die ons interesseerden, want aan de staat van het veld te zien konden deze niet ver weg zijn. Echt goed voetbal was er in Olmen dus niet te verwachten, maar toch moest er gewonnen worden. De eerste helft leverde een fysiek sterke match op met veldoverwicht voor Steenweg en het betere van de kansen, maar op basis van de eerste helft is het toch vreemd dat Olmen slechts 7 punten telt dit seizoen. We gingen dan ook met een niet zo onlogische 0-0 rusten, maar wel met het gevoel dat eens de 0-1 zou vallen de buit zou binnen zijn. In het begin van de 2de helft drukten we de thuisploeg vast op hun eigen helft en stapelden de kansen zich op, we besloten ze echter allemaal op de keeper of naast het doel. Net voor het uur kon Thomas (die in september voor het eerst papa wordt, proficiat!) Wim randje buitenspel wegsturen, een koud kunstje voor onze topscorer en 0-1, eindelijk de ban gebroken. Het was opletten voor tegenaanvallen, maar Stef besliste met een beauty in de winkelhaak de match na 65’. We konden de match rustig uitspelen en een bedrijvige Lars (die blijkbaar een paar voorspellingen over zijn match had geuit op café) maakte er op het eind nog mooi 0-3 van. Punten weeral binnen, volgende week een vrij weekend en daarna de gevaarlijke verplaatsing naar Pullman.

25 februari 2017: Steenweg recht rug in 2de helft en slaat Broekkant C uit de race voor de 2de plaats (5-3)
Broekkant C is aan een goed seizoen bezig maar kon vandaag door Steenweg uit koers geslagen worden voor de 2de plaats in het klassement. Met een licht vertimmerd elftal gingen onze jongens dan ook vanaf de eerste minuut op zoek naar de overwinning. Dit resulteerde al na 4 minuten in de 1-0 wanneer Seb op aangeven van gelegenheidslibero Lars zijn 1ste voor Steenweg kon binnenleggen. De kansen stapelden zich op voor ons in de openingsfase, maar als de bal er niet meer in wil valt de goal vaak aan de overkant, deze maal was het niet anders, 1-1 na 20 minuten. Niet getreurd, gewoon verder doen, opnieuw een pak kansen ... en opnieuw een koude douche net voor rust, onverdiend met 1-2 naar de kleedkamer. Werk aan de winkel dus in de 2de helft en dat deden we ook, deze maal met meer geluk in de afwerking: Broekkant C werd helemaal vastgezet en via Dirk (op corner van Wim), Wim (via een aflegger van Dirk op corner van Seppe) en 2 maal Seppe (op aangeven van Glenn en Gert) liepen we uit tot 5-2. Na een lichtgefloten penalty kon Broekkant C nog milderen tot 5-3, maar de strijd was gestreden. Een collectief sterke prestatie en een verdiende overwinning. Volgende week wacht ons de verplaatsing naar Olmen ... supporters op post!

18 februari 2017: Steenweg knoopt weer aan met overwinning op Looi (0-5)
Looi is een ploeg die het ons meestal moeilijk maakt, concentratie vanaf de aftrap was dus nodig om aanspraak te kunnen maken op de overwinning. We namen dan ook stevig het heft in handen en na enkele aanvalsgolven viel de 0-1 al na 6 minuten via Wim op aangeven van Yannick. We bleven doorgaan op ons elan en de kansen stapelden zich op via Wim, Seppe, Lars (op de paal) en Yannick en na 20 minuten kon deze laatste de verdiende 0-2 beheerst binnenleggen na een mooie assist van Gunther. Looi kon sporadisch tegenprikken, maar Tjeu was duidelijk gefocust op een nieuwe clean sheet. Steenweg bleef voor de aanval kiezen en na nieuwe kansen voor Lars, Gunther, Thomas en Hans vielen vóór rust ook nog de 0-3 (Lars op aangeven van Wim) en de 0-4 (Seppe op aangeven van Wim). Jammer genoeg kreeg Seppe net na zijn goal rood (onnodig maar terecht) voor het neerhalen van een doorgebroken speler van Looi. Over de tweede helft kunnen we kort zijn: met 10 man bleven we de sterkste ploeg, Stef krulde de 0-5 op corner heerlijk rechtstreeks binnen (of was het een terugspeelbal op de keeper Stef?) en toen Looi ook een rode kaart kreeg voor een fout op de doorgebroken Wim, legde de scheids de match stil na 60’ omdat de speler in kwestie weigerde het veld te verlaten. Een verdiende overwinning, hopelijk de eerste van een nieuwe reeks die ons de 2de plaats moet opleveren op het einde van het seizoen. Volgende week komt Broekkant C op bezoek, geen hapklare brok ... supporters op post!

4 februari 2017: Steenweg moet mikken op 2de plaats na nederlaag tegen toekomstige kampioen Horst (0-1)
Indien Steenweg nog aanspraak op de titel wilde maken moest er vandaag gewonnen worden van Horst. Geen makkelijke opdracht want Horst had tot nu toe een perfect rapport in de competitie, op één nederlaag na thuis tegen ... Steenweg. De eerste helft ging gelijk op met licht overwicht in het spel voor Steenweg, maar de beste kansen waren voor de bezoekers want Tjeu - die een sterke match keepte - moest ons tot 2 maal toe recht houden. Voor Horst volstond een gelijkspel en het was duidelijk tevreden met de gang van zaken, 0-0 bij de rust. Het begin van de tweede helft was tumultueus want Steenweg werd 2 keer een penalty onthouden, toch een misser van de scheids die overigens een goede match floot. Niet veel later miste Bacca een reuzenkans op de 1-0 nadat hij goed volgde op een gelost schot, maar zijn plaatsbal ging net naast. Aan de overkant kregen we echter het deksel op de neus nadat onze verdediging teveel met de scheids discussieerde over een niet gefloten fout en Horst slim via een korte corner en een doorgekopte voorzet aan de 2de paal de 0-1 kon binnenleggen. Met nog een half uur te gaan bleven we op zoek gaan naar minstens een punt en we kregen nog enkele kansen, maar Horst had toch opnieuw de beste mogelijkheden. Het bleef uiteindelijk 0-1 ondanks een rode kaart voor de bezoekers kort voor tijd. Jammer ... terecht op basis van de uitgespeelde kansen, onterecht op basis van het geleverde spel ... maar dat telt niet in voetbal. Proficiat aan de toekomstige kampioen Horst en voor Steenweg zal het de komende speeldagen neerkomen op het vasthouden en veilig stellen van de 2de plaats en de daaraan gekoppelde promotie naar 3de afdeling. Eerstvolgende afspraak binnen 2 weken op Looi, een verraderlijke verplaatsing!

28 januari 2017: Steenweg doet slechte zaak met brilscore op Pro Mille (0-0)
Steenweg wilde op De Leunen ook Pro Mille verder op achterstand zetten in het klassement en zeker met het oog op de komst van Horst volgende week waren de drie punten noodzakelijk. Een makkelijke partij zou het niet worden, dat had Pro Mille in de heenmatch al getoond. Ondanks een moeilijk bespeelbaar veld begon Steenweg met verzorgd voetbal aan de match en werd met vooral goed spel over de flanken een karrenvracht aan kansen gecreëerd met onder andere aan kopbal van Thomas op de lat. De gelegenheidskeeper van Pro Mille ranselde echter alles uit zijn doel en het vizier van Steenweg stond ook niet altijd even scherp. De thuisploeg kwam er in de eerste helft nauwelijks uit op één hele grote kans na maar deze werd gelukkig overgeknald. De tweede helft was van een mindere kwaliteit, maar Steenweg creëerde opnieuw - ditmaal vooral via corners en vrije trappen - genoeg kansen om 2 partijen te kunnen winnen. Zelfde verhaal echter als in de eerste helft: onscherp vizier, sterke keeper en ook de scheids speelde zijn rol door voor een duidelijke trekfout op Wim geen penalty te fluiten. Pro Mille had opnieuw 1 reuzenkans maar deze maal hield de lat ons en de clean sheet van Tjeu recht. Een teleurstellende 0-0 was het resultaat, indien we nog een rol willen spelen voor de titel zijn 3 punten volgende week tegen Horst een must ... supporters op post want we kunnen alle steun gebruiken!

21 januari 2017: Steenweg doet goede zaak met driepunter tegen FC Cools (4-2)
Steenweg staat voor de weken van de waarheid met het drieluik FC Cools, Pro Mille & Horst. Drie punten vandaag betekende alvast dat FC Cools al redelijk ver wordt teruggezet in het klassement. Makkelijk zou het niet worden want het was immers FC Cools dat ons de vorige keer de eerste (!) verlies match van 2016 aansmeerde in de gecombineerde competities van 5de en 4de afdeling. Op het hard bevroren en dus moeilijk te bespelen veld was het de eerste helft een eenrichtingsverkeer: de bezoekers hadden nog wel het eerste kansje, maar daarna creëerden we kans op kans en stonden we bij de rust dan ook verdiend maar slechts met 2-0 voor. De doelpunten waren van Gert en Yannick, telkens op aangeven van Wim. Ook de tweede helft tot aan het uur veranderde het spelbeeld niet en op aangeven van Lars duwde een speler van FC Cools voor de neus van Wim de 3-0 in eigen doel. De match moest altijd gespeeld zijn bij deze tussenstand, maar een terecht gefloten penalty na hands van Glenn bracht de bezoekers op 3-1. Er kroop wat twijfel in de ploeg en plotseling ging ook de scheids er zich mee bemoeien: eerste keurde hij een geldig doelpunt van Steenweg af wegens buitenspel (kan nooit als de bal achteruit gelegd wordt!) en na 83 minuten zag hij duidelijk hands van FC Cools door de vingers waarna ze de 3-2 scoorden. We kwamen echter niet meer in de problemen en na een penaltyfout op Wim kon Gunther net voor het einde de verlossende 4de treffer tegen de touwen jagen.  Opdracht volbracht, nu op naar Pro Mille om ook hen verder op achterstand te zetten in het klassement!

14 januari 2017: koning winter heerst opnieuw, algemene afgelasting van de volledige speeldag

7 januari 2017: sportieve toekomst Steenweg Sport verder verzekerd door de geboorte van twee nieuwe spruiten
Het einde van 2016 en het begin van 2017 bracht nog geweldig extra-sportief nieuws door de geboorte van respectievelijk Renaat Thys en Matteo Meeus. Een dikke proficiat aan de mama’s en de familie en een goed voorbeeld van het scorend vermogen van Stef & Yannick!

7 januari 2017: winterprik zorgt voor algemene afgelasting van de volledige speeldag

26 december 2016: match op 7 januari tegen Hoekske B start om 14:30 ipv 13:30

17 december 2016: Steenweg kent pechnamiddag op Welkom en ziet Horst uitlopen in het klassement (4-3)
Met de winst van Horst tegen Cools op de vorige speeldag stonden we voor aanvang van de match op 3 punten van Horst (met een match minder gespeeld) maar met 6 punten voorsprong op Cools, een goede situatie dus maar wel op voorwaarde dat we ook de 3 punten in Koersel zouden behalen. Pech zou ons echter de hele namiddag achtervolgen: bij de eigen afwerking, bij de tegengoals en bij de arbitrage want de match werd 5 minuten te vroeg afgefloten en op het einde werd ons ook nog een penalty onthouden ... resultaat een zure 4-3 nederlaag. De 1-0 van Welkom kwam er al na 8 minuten na een afstandsschot dat onder gelegenheidskeeper Gunther binnenging. Zelf hadden we ervoor en zeker erna kunnen scoren maar de lat hield Thomas van de gelijkmaker. Aan de overkant viel de 2-0 letterlijk uit de lucht op het hoofd van een speler van Welkom. Op het halfuur konden we de aansluitingstreffer maken na een mooie actie van Lars over Wim naar Seppe. Terug in de match zou je denken maar via een vrije trap en nog een afstandsschot liep de thuisploeg nog voor de rust tot 4-1 uit: werk aan de winkel dus in de 2de helft. De 4-2 viel al snel na de rust via Stijn die een geloste vrije trap van Seppe kon binnenleggen en na een karrenvracht aan kansen kon Jesse 10 minuten voor tijd opnieuw de aansluitingstreffer maken. We kregen nog kansen op minimum de gelijkmaker, maar een penaltyfout op Wim werd onder andere niet gefloten en de scheid besloot na 85 minuten ook dat er lang genoeg gevoetbald was ?!? Erg jammer en een vermijdbare nederlaag. Gelukkig hoorden we na de match dat ook Cools opnieuw had verloren, maar we zien Horst wel 6 punten uitlopen in het klassement (met een match meer gespeeld dan wij). Op 7 januari proberen we terug met de overwinning aan te knopen thuis tegen Hoekske B, supporters op post!

3 december 2016: Steenweg wint van Schijf B en doet door het verlies van Cools een goede zaak in het klassement (4-1)
Steenweg is opnieuw aan een sterk seizoen bezig en daarom was een misstap tegen Schijf B geen optie. De eerste helft was Steenweg dan ook erg dominant maar de scherpte in de afwerking ontbrak en de keeper van Schijf kon dan ook zijn netten schoon houden tot en met de rust. In de tweede helft kon - wie anders - Wim al snel de ban breken na een mooie individuele actie. Niet veel later kon hij na een voorzet van Seppe ook de 2-0 maken. Steenweg bleef op zoek gaan naar meer doelpunten, maar het waren de bezoekers die na een zeldzaam foutje in onze verdediging de aansluitingstreffer konden maken. Echt spannend werd het echter nooit meer want Steenweg legde er nog 2 in het mandje: Lars op aangeven van Yannick na een slecht weggewerkte corner en Wim om zijn hattrick compleet te maken via een vrije trap. Eindstand 4-1 en 3 gouden punten want na de match hoorden we dat Cools verloren had zodat we nu nog enkel samen met Horst op kop staan. Volgende week zijn we vrij en is het Cools - Horst. Welke uitslag het ook wordt in die partij, Steenweg zal altijd een goede zaak doen!

26 november 2016: Steenweg wint makkelijk tegen Pullman en zet uitstekende reeks verder (6-0)
De kalender vertoont de laatste weken enkele gaten en dan wilde Pullman de wedstrijd ook nog eens verplaatsen wegens te weinig volk ... dat bleek uiteindelijk 14 man te zijn (!). Steenweg had er duidelijk zin in en legde vanaf de eerste minuut zijn wil op aan de tegenstander. Meerdere goeie kansen waren het gevolg maar het duurde een half uur vooraleer Gert een gaatje kon vinden na een afgeweerde corner en zo de 1-0 kon binnen leggen. Niet veel later zette hij onze topscorer Wim op weg naar de 2-0 en was de match eigenlijk al gespeeld. Steenweg bleef op zoek gaan naar bijkomende treffers, maar de vizieren stonden niet op scherp. Pas diep in de tweede helft lukte het een derde maal via Lars na wat geharrewar voor het doel van Pullman. In tussentijd was het soms opletten voor de bezoekende counters, maar Tjeu was vastberaden om zijn 2de clean sheet van het seizoen te behalen. De laatste 10 minuten leverden nog 3 treffers op via Glenn, Jesse en Thomas. Eindstand 6-0 (het had evengoed 12-0 kunnen zijn op basis van de kansen) via 6 verschillende doelpuntenmakers. Steenweg zet hiermee zijn uitstekende reeks verder, Schijf is de volgende ploeg die voor de bijl moet gaan, supporters op post!

17 november 2016: W. Spin B geeft algemeen forfait voor de rest van het seizoen
De wedstrijden gepland op 10 december (op Spin) en 8 april (op Steenweg) worden geschrapt, jammer!

12 november 2016: match tegen Olmen verplaatst naar 25 maart

5 november 2016: Steenweg wint op Broekkant C en blijft het klassement aanvoeren (2-4)
Broekkant beschikt over een mooie accomodatie en komt met 3 (!) ploegen uit in de diverse reeksen van de competitie, een goed draaiende club dus. Op het veld draaide het voor de thuisploeg aanvankelijk heel wat minder want na 20 minuten hadden Dirk en Thomas Steenweg al op 0-2 gebracht, telkens na een corner van Marijn. Broekkant scoorde voor rust nog tegen en ondanks het veldoverwicht gingen onze jongens slechts met een krappe voorsprong rusten. In de tweede helft ging het spel wat meer op en neer met enkele kansen langs beide zijden, maar Steenweg toonde zich het efficiëntste in de afwerking: Glenn op aangeven van Lars en Gert na een individuele actie diepten de voorsprong uit. Op het einde van de match kon Broekkant de score nog milderen tot de 2-4 eindstand. Een leuke match en een probleemloze middag voor Steenweg. Aangezien ook FC Cools & Horst A tot nu toe slechts 3 verliespunten tellen blijft het zo spannend aan kop van het klassement.

29 oktober 2016: Steenweg mispakt zich bijna opnieuw tegen Looi maar trekt wel aan het langste eind (2-1)
Na de vroege bekeruitschakeling van Steenweg door Looi wilden we thuis iets rechtzetten ... maar Looi bleek opnieuw een taaie klant. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong en ondanks veldoverwicht en vele kansen bleef de 0-1 er staan tot een kwartier voor tijd. Kort ervoor had Tjeu zelfs nog de meubelen moeten redden nadat een slechte terugspeelbal onderschept werd door de spits van Looi die alleen op Tjeu kon afgaan, maar die trok gelukkig aan het langste eind. De 1-1 kwam er na een knappe combinatie van Jesse over Lars naar Lippe die het goede moment uitkoos om zijn eerste van het seizoen te scoren. Erop en erover dacht Steenweg en na een duidelijke penalty fout op Ven kon Jesse in 2 tijden de 2-1 tegen de touwen schieten. We kregen nog enkele kansen maar de nipte 2-1 overwinning bleef uiteindelijk op het scorebord staan: 3 gewonnen punten en dat is wat telt. Op naar Arendonk nu voor een eerste bezoek aan Broekkant, supporters op post!

15 oktober 2016: Steenweg pakt 3 belangrijke punten tegen Horst A en blijft zo mee op kop (2-3)
Horst A moest vorig seizoen de titel aan Steenweg laten en kon toen voor het eerst sinds lang niet winnen van ons. Sterker nog, op Steenweg werden ze vorig jaar met een mand vol doelpunten terug naar huis gestuurd: ze hadden dus iets recht te zetten en stuurden dan ook hun sterkste elftal de wei in. Onze jongens waren echter goed voorbereid en begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Al snel kon Sjapie op corner van Marino dan ook de 0-1 binnenkoppen. Er kwamen nog kansen maar nog voor het kwartier kon Horst, ook al op corner, de bordjes terug in evenwicht hangen. De rest van de eerste helft was evenwichtig, zonder veel kansen aan beide zijden, al waren de beste kansen wel voor Steenweg. Het begin van de tweede helft was voor Horst, maar gaandeweg nam Steenweg het commando over en na 70’ resulteerde dit in de 1-2: Thomas rukte op aan de zijlijn en zijn voorzet kon aan de 2de paal door Marino gerecupereerd worden. Na een mooie actie kon hij de bal terugleggen op Wim die beheerst raak trof. 10’ later kon Thomas, opnieuw op corner van Marino - zijn 3de assist van de middag - de 1-3 binnenkoppen. Horst kon kort erna nog milderen tot 2-3, maar de gelijkmaker zat er nooit meer in voor de thuisploeg. De verdediging stond sterk en de 3 punten werden na een opnieuw sterke collectieve prestatie veilig gesteld. Hierdoor blijven we mee op kop, is Horst zijn perfecte seizoensstart kwijt en heeft Gunther een tournée aan zijn been, schol!

8 oktober 2016: Steenweg zet na een goede match een sterk Pro Mille opzij (3-0)
Steenweg had na de nederlaag van vorig weekend iets recht te zetten, maar de tegenstander kondigde zich niet aan als een hapklare brok. Onze T1 had iedereen voor de match op scherp gezet met de melding dat het verdedigend en aanvallend beter moest en dat hij ook meer duelkracht wilde zien. Steenweg nam dan ook onmiddellijk het inititatief met enkele goed kansen voor Wim en Bacca tot gevolg. Na een half uur werd een verre inworp van Zwinedine slecht ontzet door de bezoekers en kon Wim de bal mooi binnenknallen, de verdiende 1-0. Pro Mille was soms te stevig in de duels en pakte nog in de eerste helft enkele gele kaarten met geregeld protest aan de scheidsrechter tot gevolg. Ze mochten van de scheids echter niet klagen toen een handsbal in hun 16-meter gebied niet met een penalty bestraft werd. Steenweg bleef het initiatief nemen zonder kansen weg te geven, maar scoren lukte niet meer voor de rust. In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld te zien, met deze maal een niet gefloten handsbal in onze eigen 16, maar scoren lukte pas nadat een Pro Miller met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd: een mooie actie over Gunther, Yannick en Wim bereikte Thomas die tussen 2 bezoekers een opening vindt en de bal onder de keeper schuift. Kort erna wordt een duidelijke fout op Wim met een penalty bestraft waarna Gunther deze feilloos omzet, 3-0 en de veer gebroken bij een tot dan goed (maar stevig) Pro Mille. De bezoekers eindigen de match uiteindelijk nog met 9 man nadat Bacca, die alleen op doel kon afgaan, neergemaaid werd. Scoren lukte niet meer en zo eindigde de match op 3-0 na een collectief sterke prestatie. Volgende week zal dit opnieuw nodig zijn wanneer we op bezoek gaan bij Horst. Extra motivatie: 3 punten op Horst betekent een tourné van Gunther!

1 oktober 2016: Steenweg verliest op FC Cools voor het eerst sinds meer dan een jaar nog eens een winter competitiematch (3-1)
De match op FC Cools werd vooraf als eerste echte test bestempeld en dat bleek inderdaad al snel zo te zijn: de thuisploeg eiste het initiatief op en kwam na een kwartier verdiend op voorsprong, al gebeurde dit wel via een echt zondagsschot dat vanuit de tweede lijn over Tjeu en onder de lat binnenviel. Een tweede doelpunt werd even later terecht afgekeurd wegens buitenspel. Intussen herstelde Steenweg het evenwicht en werden enkele mooie kansen afgewongen, maar het vizier van Glenn, Wim & Jan stond niet scherp. Na de rust bleef Steenweg zoeken naar de intussen verdiende gelijkmaker (die had er via penalty moeten komen maar de fout op Jan werd onbegrijpelijk genoeg niet gefloten), maar het bleef ook opletten voor de gevaarlijke counters van FC Cools. Op het uur lukte het dan eindelijk via Jan op aangeven van Wim die een lange trap van Tjeu kon doorkoppen. Erop en erover dachten we en via Wim maar vooral Stijn hadden we op voorsprong moeten komen. Het spreekwoordelijkse deksel kwam er echter aan de overkant via penalty (licht toegekend want Glenn speelde wel degelijk eerst de bal) en kort erna via een volley aan de tweede paal op een corner, mooi binnengetrapt maar die bal mocht er eigenlijk niet in. 3-1 en boeken toe, ondanks verder aandringen via oa. Yannick, maar de bal wilde er vandaag niet in. Voetjes op de grond en een extra motivatie om volgend weekend terug de drie punten te pakken, supporters op post!

24 september 2016: Steenweg veegt ook Motorclub B van de mat (10-1)
Motorclub zit tegenwoordig in spelersnood en kon initieel slechts 10 man aan de aftrap brengen. Steenweg kon het numeriek overwicht met beheerst aanvalspel al snel uitbuiten na goals van Glenn, Stef & Thomas. Intussen was ook de 11de “Motorclubber” tussen de lijnen gebracht, maar dit kon niet verhinderen dat de bezoekers met 5-0 de kleedkamers in moesten na goals van Jan & Wim. Onze T1 bracht in de 2de helft ineens de drie verse krachten op het veld, maar jammer genoeg moest Lars al snel de strijd staken met een elleboog blessure. Aangezien er geen extra spelers meer op het wedstrijdblad stonden moest nu Steenweg met zijn tienen verder, maar aan het spelbeeld wijzigde niets: Jesse en nog eens 2x Jan & 2x Wim dikten de score aan tot 10 treffers. Tussendoor boorde Motorclub de clean sheet van Tjeu nog via penalty door zijn neus, maar dat was slechts een voetnoot. Een collectief sterke prestatie waardoor we het klassement met het maximum blijven aanvoeren. Op nu naar Cools die in de rangschikking op 3 punten volgen!

16 september 2016: Steenweg wint na stevige match de Molse derby op Hoekske B (1-4)
De tweede competitiematch van het seizoen bracht Steenweg naar Hoekske Sport B, een echte Molse derby dus. De match begon echter slecht voor Steenweg want het was Hoekske dat snel 1-0 voor kwam na een licht gegeven strafschopfout, 1-0. Steenweg wist de scheve situatie na een 10-tal minuten recht te zetten via een mooie actie van Jesse die langs enkele tussenstations Lars wist te bereiken en hij moest de bal maar binnen tikken, 1-1. De match ging er vrij stevig aan toe met enkele zware fouten tot gevolg. Steenweg kon zich toch doorzetten en na een geborstelde bal van Stef Thys kon Glenn Peeters de bal met een streep voorbij de thuisdoelman trappen,1-2. Meteen ook de ruststand. Na enkele wissels van trainer Peeters kwam Steenweg even vinnig uit de kleedkamer. Het was de ingevallen Seppe Engelen die na een doosteekpas van Stef Thys de 1-3 op het bord zetten, hij wist de doelman vakkundig te omzeilen, 1-3. Steenweg kreeg nu wat meer ademruimte en liet het initiatief meer aan Hoekske zonder dat ze echt gevaarlijk konden worden. Steenweg kon op deze manier het counter spelletje spelen. Het was de pijlsnelle Seppe Engelen die een strafschop wist af te dwingen na 1 van die counters. Jesse nam zijn verantwoordelijkheid en bracht Steenweg op 1-4 en match gespeeld. De score had zelfs nog iets kunnen oplopen na nog enkele grote kansen. Een verdiende overwinning voor onze jongens, al moet wel gezegd worden dat Hoekske ook een goed collectief had! Volgende week wacht ons thuis Motorclub B. Supporters op post! (ST)

10 september 2016: Steenweg begint alweer uitstekend aan nieuwe competitie tegen Welkom (10-1)
Onze jongens hadden iets recht te zetten na het beker debacle en dat hebben ze met verve gedaan. Welkom bleek een flinke maat te klein en werd met zware 10-1 cijfers terug richting Koersel gestuurd. Het begin van de wedstrijd was nochtans niet overtuigend en Steenweg kon een vroege voorsprong via Bacca op voorzet van Marino niet vasthouden. Op aangeven van kapitein Gunther moesten de verdedigende taken in het middenveld strikter gevolg worden en het betere positiespel leverde gelukkig het gewenste resultaat op: verdedigend klopte het ineens en onze spitsen vonden elkaar blindelings, via 2 maal Wim en Jan werd de 4-1 ruststand op het bord gezet. Welkom pakte het na rust op papier aanvallender aan met 2 vleugelaanvallers in functie van 1 diepe spits, maar Steenweg kon de bezoekers moeiteloos opvangen. De aanval bleef op volle toeren draaien en de verse krachten deden allemaal hun duit in het zakje: via 2 maal Lars, 2 maal Gert, Jesse en nogmaals Bacca (vrij van krampen deze maal dankzij het wondermiddel van onze apotheker ...) werd het 10-1 en boeken toe! Op naar de Molse derby tegen Hoekske B aanstaande vrijdag ... allen op post!

7 september 2016: wijzigingen kalender
Volgende wijzigingen werden gedaan in de kalender:
- wedstrijd Hoekske B - Steenweg wordt gespeeld op vrijdag 16 september om 19h30 i.p.v. op 17 september
- wedstrijden tegen Pullman (26 november en 18 maart) worden omgewisseld met behoud van de aanvangsuren, we spelen dus eerst thuis
- aanvangsuur wedstrijd Looi - Steenweg van 18 februari wordt 14h30

4 september 2016: kalender nieuwe seizoen bekend
Steenweg Sport neemt het in 4de afdeling op tegen Welkom, Hoekske B, Motorclub B, Cools, Pro Mille, Horst, Looi, Broekkant C, Olmen, Pullman, Schijf B en W. Spin B. De competitie start op 10 september met een thuismatch tegen de Welkom Boys. Na de uitschuiver in de beker hebben we iets recht te zetten en willen we de competitie inzetten met een driepunter ... supporters op post!

3 september 2016: Steenweg vroegtijdig uitgeschakeld voor beker in en tegen Looi Sport (7-4)
R.I.P. bekerambities

31 augustus 2016: vriendschappelijke match Flurky A - Steenweg Sport eindigt na een leuke pot voetbal op 3-3

31 augustus 2016: Steenweg Sport vice-kampioen zomercompetitie 1e afdeling
Steenweg Sport speelde alweer een puike competitie en moest uiteindelijk enkel Motorclub A uit 1ste afdeling voor zich dulden. De wisselbeker Jos Cools (langste periode zonder verliespunt) siert intussen ook onze prijzenkast: 18 overwinningen op rij in de afgelopen wintercompetitie ... wie verbetert deze reeks? Minpunt in de zomercompetitie was wel dat er te vaak forfait werd gegeven (niet door Steenweg!). Op naar het nieuwe seizoen!

31 augustus 2016: wedstrijd Steenweg Sport - Heesakker A van 23 juli wordt 5-0 ff

27 augustus 2016: Ardennenoffensief
What happened in Langlire stays in Langrire ...

20 augustus 2016: Steenweg Sport maakt zich stilaan op voor het nieuwe seizoen
Tijd om de voorbereiding op een ongetwijfeld alweer succesvol nieuw seizoen te starten. Naar aloude traditie doen we dat met een stage in de Ardennen, ditmaal vanuit een uitvalbasis op de “Baraque de Fraiture” in het weekend van 27 augustus. Een ideale test om de conditie te testen volgt op 31 augustus met een vriendschappelijke pot voetbal op en tegen Flurky A, waarna onzen T1 hoopt zijn manschappen klaar te hebben voor de eerste bekerwedstrijd op 3 september tegen Looi Sport.
13 augustus 2016: Penalty Cup groot succes
De 2de penaltycup werd met 38 effectief deelnemende ploegen, een grote schare supporters en dankzij de inzet van onze geweldige crew een enorm succes. Het aangename zomerweer stak ook een handje toe. De winnaars van het hoofdtoernooi en de bijhorende 500 EUR cash werden na een spannende finale de mannen van WKVDI (Wij Komen Voor De Infrastructuur) die de ploeg van Donk Sport versloeg. Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage en op naar volgend jaar!

6 augustus 2016: Welkom Boys geven forfait, Steenweg Sport krijgt 3 punten cadeau (5-0)

21 juli 2016: wedstrijd Steenweg Sport - Heesakker A van 23 juli wordt verplaatst, datum nog te bepalen

8 juli 2016: update Steenweg Penaltycup 2016
De 2de penaltycup is volzet: alle 40 plaatsen zijn ingenomen, dank aan iedereen voor hun deelname!
Sponsors zijn uiteraard nog meer dan welkom! Surf naar https://www.facebook.com/events/110311932652982 voor alle praktische info.

4 juli 2016: BBQ Steenweg Sport
Op 30 juli is het weer tijd voor onze jaarlijkse zomerbarbecue. Aftrap om 18h en duimen voor goed weer! Een Email met alle praktische info wordt nog verstuurd en inschrijven kan nog tem 23 juli bij Gunther.

2 juli 2016: Motorclub A neemt revanche (4-1)
Voor de tweede keer op rij werd onze T1 geconfronteerd met selectieproblemen en dus trokken we met een licht vertimmerd elftal richting Stevensvennen. Met gelegenheidskeeper Jesse en “good old” Luc in de basis speelden we een evenwichtige eerste helft waarin we enkele kansen misten en Motorclub na een mooie steekpas de 1-0 kon maken na 25’, tevens de ruststand. Over de tweede helft kunnen we kort zijn: Steenweg toonde zich vermoeid en was - eerlijk is eerlijk - deze maal een maatje te klein voor Motorclub. We kregen nog 3 treffers om de oren en meer dan een eerredder via Ven zat er niet in. De 4-1 eindstand was dus terecht en hierdoor neemt Motorclub ook de leiding in het klassement over van Steenweg. Tijd om de batterijen en kelen terug vol te tanken de komende weken om daarna met de nodige scherpte de laatste wedstrijden van de zomercompetitie aan te vatten.  Wedstrijdgegevens..

26 juni 2016: Germeer A alweer sterk maar Steenweg pakt de 3 punten (3-4)
Aangezien een ruim deel van onze spelerskern (inclusief onze T1!) mocht gaan testen bij het grote Barcelona, hadden we maar 11 spelers beschikbaar om nogmaals de confrontatie aan te gaan met Germeer A. De thuisploeg was duidelijk uit op revanche en kwam al snel op voorsprong via een penalty na hands van Lippe in onze 16. Het spel ging echter goed op en neer en Jan kon niet lang erna de 1-1 maken. Voor beide ploegen was het moeilijk voetballen op een door de regen verzadigd veld, maar na een mooie individuele actie kon Germeer toch terug op voorsprong komen, 2-1 en tevens de ruststand. Wisselmogelijkheden waren er niet dus konden we enkel wat tactische aanpassingen doen: hoger gaan spelen om Germeer van ons doel weg te houden ... we waren echter amper 5 minuten bezig of we kregen de 3-1 al om onze oren. Het was de thuisploeg die ons kort erna terug in de wedstrijd bracht: een onbegrijpelijke terugspeelbal vanaf 30 meter verraste de thuisgoalie en de 3-2 stond op het bord. En Steenweg ging, nogmaals met behulp van de thuisploeg, erop en erover met doelpunten van Djem en Gert, 3-4 met nog 20 minuten te spelen. Germeer creëerde nog tal van kansen, maar onze jongens smeten zich in elk duel en Tjeu pakte alles. Ook Steenweg kreeg nog enkele kansen op de counter maar de scherpte ontbrak om Germeer de doodsteek te geven. Het verlossende fluitsignaal deed deugd en zo kreeg Steenweg meer dan waar het wellicht recht op had, al moet gezegd dat de 3 punten een mooie beloning zijn voor de inzet van onze 11 krijgers. Volgende week zullen we minstens met dezelfde inzet de moeilijke verplaatsing naar Motorclub A moeten aanvatten, supporters op post!  Wedstrijdgegevens..

14 juni 2016: update Steenweg Penaltycup 2016
De inschrijvingen voor de 2de penaltycup lopen vlot binnen: 32 van de 40 plaatsen zijn reeds ingenomen!
Interesse om ook deel te nemen en met de hoofdprijs van 500 EUR aan de haal te gaan? Ook sponsors zijn uiteraard nog meer dan welkom! Surf naar https://www.facebook.com/events/110311932652982 voor alle praktische info en schrijf je in via yannick_meeus@hotmail.com

14 juni 2016: wedstrijd Steenweg Sport - Heesakker A van 13 augustus verplaatst naar 23 juli

11 juni 2016: Steenweg herpakt zich tegen een sterk Germeer A (2-1)
Na de midweekse misstap op Geneberg hadden onze jongens iets recht te zetten. Germeer A had in deze competitie nog geen punt gepakt maar was met een verjongd en versterkt elftal naar Mol afgezakt, vastberaden om Steenweg een hak te zetten. Die hak kwam er al vroeg in de wedstrijd: Zwinedine moest na een kopbalduel met een kapotte wenkbrauw al na 5 minuten de strijd staken, de verdere namiddag speelde zich voor hem af op de spoeddienst van het HH Ziekenhuis van Mol. Steenweg tijdelijk met 10 man tot de blijde intrede van Sjapie na 15 minuten. Germeer kreeg in de eerste helft heel wat kansen, maar Tjeu was onverzettelijk, 0-0 bij de rust. In de tweede helft toonde Wim nog maar eens zijn efficiëntie: eerste kopte hij na een knappe run en voorzet van Bacca de 1-0 overhoeks binnen, en na de gelijkmaker van Germeer tikte hij ook de 2-1 eindstand binnen, ditmaal na een run en gemeten center van Marino. Dat onze T1 door de scheids nog achter de platen werd verbannen was slechts een voetnoot. Een prachtige collectieve prestatie en aangezien Geneberg op zijn doos kreeg van Motorclub voert Steenweg opnieuw het klassement aan. Volgend weekend zijn we vrij en dan volgt de verplaatsing naar ... jawel ... Germeer! Supporters op post! Wedstrijdgegevens..

8 juni 2016: Steenweg verliest voor het eerst in 9 maanden een competitiematch en verspeelt leidersplaats (3-0)
Dat het in en tegen Geneberg niet simpel ging worden voor Steenweg werd al snel duidelijk. Geneberg kreeg al enkele kansen maar het was telkens Tjeu die er goed tussen zat. Tjeu moest zich dan toch eens gewonnen geven na een scherpe counter van Geneberg, 1-0. Ook Steenweg kreeg enkele kansen via Wim Eysermans maar telkens kwam de thuisgoalie goed tussen. Na een vrije trap voor Steenweg kon Geneberg weer counteren en de score verdubbelen, 2-0. Rust. Ook in de tweede helft kon Steenweg niet echt een vuist maken en was Geneberg beter, wat ook resulteerde in een derde goal na een lobkopbal, 3-0. Weg eerste plaats na een wedstrijd om snel te vergeten voor Steenweg! Op naar de volgende thuis tegen Germeer. Supporters op post.(ST) Wedstrijdgegevens..

5 juni 2016: wedstrijd Geneberg A - Steenweg Sport van 18 juni verplaatst naar 8 juni om 19h30

4 juni 2016: Steenweg pakt in extremis een oververdiend punt na echte spektakelmatch (7-7)
Motorclub A vertoeft al enkele jaren in de hoogste reeks van onze voetbalbond, een interessante test dus voor Steenweg die het komend winterseizoen in de 4de reeks uitkomt. Op het veld was het verschil tussen beide ploegen niet groot, Steenweg had in de eerste helft zelfs de meeste echte kansen, maar de efficiëntie van de bezoeker was dodelijk: 1-5 bij de rust. Boeken toe zou je denken en een thuisploeg die in zak en as zit ... niets daarvan! Iedereen had het gevoel dat we Motorclub aankonden en met maar liefst 4 nieuwe krachten begonnen we aan de 2de helft met als doel er verder een leuke pot voetbal van te maken, van een remonte durfde niemand echt spreken. Wim had er vooraan nog eens ouderwets zin, had de enige Steenweg treffer voor de rust gescoord en maakte vrij snel in de 2de helft zijn hattrick compleet. Motorclub bleef echter ook scoren en de tussenstand werd 3-6. Ondanks de nog steeds ruime voorsprong begon Motorclub achteraan steeds meer te twijfelen en na de goals van Wim (1x) en Sjapie (2x) stond er na 80 minuten een 6-7 tussenstand op het bord. In de laatste 10 minuten zocht Motorclub naar een geruststellende 8ste treffer, maar Lippe, Jakke & Zwinedine verhinderden dit met enkele cruciale tussenkomsten. Steenweg zocht ook verder naar de verdiende gelijkmaker en net voor tijd lukte Wim zijn 5de (!) treffer van de middag, 7-7 en tevens de eindstand  Het punt smaakte als een overwinning, ons bier werd nog omvergelopen door een hond van de bezoekers, maar ook die treffer konden we uitwissen! Steenweg trekt zo reeds aanstaande woensdag als leider naar eerste achtervolger Geneberg A met de 1ste plaats als inzet, supporters op post!  Wedstrijdgegevens..

28 mei 2016: Steenweg zet ook Welkom opzij en blijft ongeslagen op kop (1-3)
Indien Steenweg ook tijdens de zomer voor de knikkers wil spelen moest de verplaatsing naar Welkom punten opleveren, niet eenvoudig aangezien de ploeg afgelopen winter een reeks hoger speelde dan Steenweg. Onze jongens begonnen dan ook geconcentreerd aan de partij en met goed voetbal leverde dit in de eerste helft ook heel wat kansen op. De efficiëntie ontbrak echter en enkel Sjapie kon scoren na een mooie voorzet van Lippe, 0-1 bij de rust. Welkom mocht blij zijn met deze ruststand want zo bleef alles mogelijk. Een groot deel van de tweede helft werd door Welkom voor haar rekening genomen en Christian moest ons enkele keren recht houden, al had het ook 0-2 kunnen staan maar de pegel van Bacca spatte uiteen op de lat, jammer. Op de counter werden we wel steeds gevaarlijker en via Seppe was het Lars die de bevrijdende tweede treffer kon scoren. Kort erna was het Seppe zelf die zijn goede invalbeurt met de 0-3 bekroonde. Welkom scoorde nog tegen via een mooi afstandschot, maar de 3 punten waren voor Steenweg. Volgende week komt met Motorclub een oude bekende op bezoek, een ploeg waartegen we vroeger meestal niets raapten ... ideaal moment om nog eens alles uit de kast te halen! Wedstrijdgegevens..

23 mei 2016: wedstrijd FC Germeer A - Steenweg Sport van 25 juni om 17h00 ipv om 14h30

21 mei 2016: Steenweg wint ook tweede wedstrijd op Real Heesakker en voert klassement aan (0-4)
Steenweg en Heesakker werden beiden relatief gemakkelijk kampioen in hun reeks van de afgelopen wintercompetitie en gezien we de laatste jaren vaak het onderspit moesten delven tegen Heesakker, waren onze jongens gewaarschuwd en extra gemotiveerd. Op het veld werd dit vertaald in een duidelijke en gemakkelijke overwinning. Steenweg was enkele klassen beter en stond na 30’ al 0-2 voor via Wim & Djem. De thuisploeg kreeg in de eerste helft ook nog een rode kaart waarna Steenweg in de tweede helft via opnieuw Wim en Lars de boeken toe deed met een droge 0-4. Steenweg blijft zo in de competities sinds oktober 2015 ongeslagen, een ongeziene superreeks! Op naar Welkom die in de winter een reeks hoger speelde dan Steenweg, supporters op post!

15 mei 2016: Steenweg wint eerste wedstrijd zomercompetitie maar moet wedstrijd met 9 uitspelen na twee rode kaarten!
Voor de eerste wedstrijd van de zomercompetitie stond ons meteen een klepper van formaat te wachten nl Geneberg A. De wedstrijd begon evenwichtig en er waren een paar kleine kansjes aan beide kanten. Het was Geneberg die de score kon openen na wat geharrewar in de grote baklijn bij Steenweg, 0-1. Steenweg herpakte zich vrijwel meteen en kwam na 5 minuten langs zij via Wim Eysermans die de bal enig mooi over de keeper wist te stiften, 1-1. Enkele minuten later kon onze scherpschutter weer toeslaan na een assist van Bacca Peeters, die ook de eerste assist voor zijn rekening nam, en de bal koel onder de keeper door schuiven. 2-1. Ook Bacca en Seppe Engelen kregen enkele goede kansen maar wisten ze niet te verzilveren. Na enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter die de wedstrijd helemaal niet in handen had, kreeg Steenweg toch nog een penalty. Het was Yannick Meeus die zijn verantwoordelijkheid nam maar op de keeper besloot. 10 minuten voor rust werden de benen van Wim Eysermans bijna onder zijn lijf weg getrapt, en Wim ging verhaal halen bij de dader en tot ieders grote verbazing kregen zowel Wim als de hakker rood!!! De scheidsrechter ging hier helemaal de mist in! Toch konden we met 2-1 de rust in gaan. In de tweede helft was het puur overleven voor Steenweg. Met een gelukje hadden we er zelfs nog een goaltje kunnen bij doen maar dit had even goed aan de andere kant ook kunnen gebeuren na een bal op de lat. Het enige dat we hier nog moeten vermelden is de rode kaart van Gunther Hick nadat hij door de libero van Geneberg in doel werd geduwd en een lichte reactie had. We kunnen besluiten dat we op een volwassen manier de 3 punten hebben thuis gehouden en dat de spelleiding zus zo was. Volgende week trekken we naar de kampioen van zesde afdeling, Real Heesakker. Supporters op post! Wedstrijdgegevens..

30 april 2016: wedstrijd Motorclub A - Steenweg Sport van 27 augustus verplaatst naar 2 juli om 17h00

30 april 2016: update Steenweg Penaltycup 2016
De inschrijvingen voor de 2de penaltycup lopen vlot binnen, volgende 20 ploegen hebben hun deelname al bevestigd: FC Boomknuffelaars United - LICHTAART, VC DAF - GEEL, SV FLURKY - MOL, RED STAR 1 - MOL, RED STAR 2 - MOL, RED STAR FLAMES - MOL, Wij komen voor de infrafffrastructuur - MOL, DONK SPORT 1 - MOL, DONK SPORT 2 - MOL, FC CANADA - MOL, ROZE DUIVELS - ZWIJNDRECHT, FC OCTOPUSSY - OOSTKAMP, SCHOP - LOMMEL, OHR HULDENBERG - OVERIJSE, JONG LANSIERS A - LOMMEL, JONG LANSIERS B - LOMMEL, FCW SPIN - DESSEL, FC MASSIVE - BORSBEEK, HEMELRIJK - GEEL & PRO MILLE 1 - GEEL
Interesse om ook deel te nemen en met de hoofdprijs van 500 EUR aan de haal te gaan? Ook sponsors zijn uiteraard nog meer dan welkom! Surf naar https://www.facebook.com/events/110311932652982 voor alle praktische info en schrijf je in via yannick_meeus@hotmail.com

23 april 2016: Steenweg eindigt seizoen met overwinning tegen Millegem (2-5)!
Voor de laatste match van het seizoen moesten we op bezoek bij onze buren van Millegem. De beste kansen van de eerste helft waren voor Steenweg maar we wisten de bal maar niet voorbij de thuisgoalie te krijgen. Millegem daarentegen was efficiënter en kwam na een voorzet-schot 1-0 voor. Dit was tevens ook de ruststand. In de tweede helft, en met wind af, ging het iets beter voor Steenweg en na een discutabele penalty bracht Jesse Van Rompaey ons langszij, 1-1. Maar al snel werd het 2-1 voor Millegem na een messcherpe counter. We lieten de kopkes echter niet hangen en een minuutje later stond het 2-2 via Thomas Ven die de bal in het dak van het doel verlengde na een 1-2 met Hans D'Joos. Erop en erover dan maar moeten ze bij Steenweg gedacht hebben want via Yannick Meeus werd het 2-3, hij was goed gevolgd op een afvallende bal na een schot van Gert Huysmans. En ook Gert deed zijn duit in het zakje na een mooi nummertje in de grote rechthoek, 2-4. Uiteindelijk werd het nog 2-5 na goed doorzetten van Jesse Van Rompaey op de keeper. Een typische einde seizoensmatch maar de cijfers staan er wel, 64 op 66 en dus een seizoen zonder ook maar 1 match te verliezen! Proficiat aan iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt. Op naar de zomercompetitie! Supporters op post!  Wedstrijdgegevens..

20 april 2016: kalender zomer competitie bekend
De kalender met de 10 matchen van de zomer competitie is bekend. De thuiswedstrijden zijn steeds om 13h30, verplaatsingen op diverse uren. Wat er met de wedstrijden van 13 augustus (samen met de Penalty Cup) en 27 augustus (samen met het Ardennen weekend) dient te gebeuren wordt nog bekeken. Aan alle spelers wordt gevraagd zo snel mogelijk Kurt te informeren wanneer je wel of niet kan meespelen.
14 mei 13h30 Steenweg - Geneberg A / 21 mei 17h00 Heesakker A - Steenweg / 28 mei 15h30 Welkom - Steenweg / 4 juni 13h30 Steenweg - Motorclub A / 11 juni 13h30 Steenweg - Germeer A / 18 juni 15h00 Geneberg A - Steenweg / 25 juni 14h30 Germeer A - Steenweg / 6 augustus 13h30 Steenweg - Welkom / 13 augustus 13h30 Steenweg - Heesakker A / 27 augustus 17h00 Motorclub A - Steenweg

16 april 2016: Steenweg zet op Schoonbroek ongeslagen parcours verder (2-6)!
Met de bus naar de match ... het is eens iets anders. Een leuke ontvangst op Schoonbroek stond onze jongens te wachten: een selectie lekkere bieren en een erehaag voor de kersverse kampioenen! Schoonbroek was echter nog strijdlustig, want met een 6 op 6 in de laatste 2 matchen konden ze nog een plaats winnen in het klassement en op de 5de plek eindigen. In de wedstrijd was echter al snel duidelijk dat Steenweg gekomen was om zijn ongeslagen status te handhaven: goed voetbal, efficiëntie voor de goal (1 goal van Jan en maar liefst 3 van Yannick!), een wereldsave van Christian op de enige echte kans van Schoonbroek en dus 0-4 bij de rust. Boeken toe zou je denken, zeker wanneer het in de 2de helft ook nog 0-5 werd na een own-goal (of was het er toch één van den Bacca?). Schoonbroek, gedragen door een stevige rugwind, nam in de 2de helft echter het initiatief volledig over en scoorde verdiend 2 goals. Weg clean sheet voor Christian en onze goalie moest nog enkele kansen uit zijn doel ranselen. Onze jongens sleepten zich toch wat naar het einde en gelukkig legde Jan met zijn 2de van de middag de 2-6 eindscore vast. De kampioenenviering begon al in de kantine en werd op de bus (met een bak bier geschonken door Schoonbroek!) en op de Hei knallend verdergezet. Schoonbroek wensen we nogmaals te bedanken voor de ontvangst en de sportiviteit ... nu op naar de laatste match van het seizoen, de derby tegen Millegem ... een unieke kans om een mooi orgelpunt te plaatsen aan een ongeslagen seizoen!   Wedstrijdgegevens..

9 april 2016: Steenweg pakt oververdiend titel na overwinning op FC Germeer B (0-3)!
Steenweg heeft gedaan wat het moest doen tegen FC Germeer B: minstens 1 punt pakken en het werden er, zoals in 18 van de vorige 19 matchen, zelfs 3! De eerste helft had weinig om het lijf, al had Steenweg toen al het verschil moeten maken. Voor het doel, soms zelfs een open doel, ging het echter enkele keren mis en het hobbelige veld hielp onze jongens ook niet echt bij het afwerken. Het was geduldig afwachten tot Stef in de 2de helft de verlossende treffer beheerst kon binnentrappen ... de viering kon al stilaan ingezet worden. Wim pikte ook nog zijn goaltje mee en Hans Huysmans legde de eindstand vast. Er waren nog kansen genoeg om de score hoog te doen oplopen en de geplande omhaal van Stef kwam er ook nog bijna, maar dat was allemaal bijzaak. Na het laatste fluitsignaal werd de titel zoals het hoort gevierd met vuurwerk en champagne. Volgende week met de bus naar Schoonbroek en kampioenenbal op de Hei ... allen op post! Wedstrijdgegevens..

2 april 2016: Steenweg pakt nog eens uit tegen Schoorhei (8-0) en staat op 1 punt van titel!
Wedstrijdgegevens..

27 maart 2016: Steenweg houdt eerste achtervolger Horst A virtueel op 9 punten en kan titel bijna ruiken!
Wedstrijdgegevens..

10 maart 2016: Uitgestelde wedstrijd op zaterdag 23 april...en start zomercompetitie op zaterdag 15 mei!
Steenweg zal de afgelaste wedstrijd op het veld van RST Millegem spelen op zaterdag 23 april. Daarna zijn er twee vrije zaterdagen waarna de zomercompetitie normaal van start zal gaan op zaterdag 15 mei...meer info volgt later!

21 februari 2016: Steenweg wint Molse derby tegen FC Canada en gaat door op hun elan (48 op 48)!
Steenweg ontving op de 16e speeldag FC Canada, de rode lantaarn van 5e afdeling...opletten voor onderschatting dus! Maar Steenweg kon in de eerste 10 minuten al twee keer scoren dus geen zorgen voor coach Peeters! Gert Huysmans kon de score openen en Jan Geerts kon vanop de stip de 2-0 binnen trappen. Nog voor de rust kon Hans D’Joos er 3-0 van maken. In de tweede helft, kon de pas ingevallen scherpschutter Wim Eysermans er meteen 4-0 van maken en Wim lukte ook nog zijn 19e van het seizoen. Meteen ook de persoonlijke doelstelling (en weddenschap) voor Gert en Wim bereikt! Proficiat spitsen! In het slot konden de bezoekers de eerredder scoren...Een gemiste kans voor Christian die zo zijn 4e clean sheet van het seizoen in rook zag opgaan! Na de wedstrijd konden de “ongeslagenen” ook genieten van heerlijke friet mexicano, traktatie van voorzitter en secretaris vanwege de eerste plaats na de heenronde!! Na een weekje rust trekken onze boys op 5 maart naar RST Millegem. Op naar de 51 op 51...en dus naar hun 17e overwinning op rij...is dat unicum in onze clubgeschiedenis?? Wie zal het weten?? Supporters op post!  Wedstrijdgegevens..

18 februari 2016: Steenweg klopt onder massale belangstelling Toekomst Geneberg met knappe 4-2 en is nog steeds ongeslagen!
De moeilijkste wedstrijd van 2016 kondigde zich aan...De eerste achtervolger Toekomst Geneberg kwam op bezoek en wilden ze onze boys nog een hak zetten in de titelstrijd dan moesten ze de 3 punten komen mee graaien. Trainer Peeters kon geen beroep doen op de geschorste Stef Thys maar gelukkig is de kern ruim genoeg en staat iedereen te popelen om zich te bewijzen. De beginfase ging gelijk opgaand maar toch was Geneberg iets dreigender. Toch kon Steenweg de eerste helft met enkele snedige uitbraken op 2-0 voorsprong komen. Maar lang konden ze hiervan niet genieten want Geneberg kwam terug in de match. De kloof werd opnieuw op 2 goals gebracht maar opnieuw kwam Geneberg terug. In de tweede helft was het vooral de voorsprong handhaven en een tegendoelpunt vermijden. En dat lukte...in het slot kon Glenn Bacca Peeters de 4-2 tegen de netten prikken en zo de knappe zege veilig stellen. Aanstaande zaterdag speelt Steenweg de Molse derby tegen FC Canada...op papier een haalbare kaart maar uiteraard mag er van onderschatting geen sprake zijn! Heel de Steenweg aanhang zou graag de titel grijpen...en liefst zonder verlieswedstrijd! Supporters op post. Wedstrijdgegevens..

09 februari 2016: Kan Steenweg het maximum ook behouden tegen eerste achtervolger Toekomst Geneberg??
Na de forfait winst tegen Schoorhei kwamen onze boys alweer fris voor de dag op het (natte) veld van Sporting Mol in Postel. Maar na 90 stond de knappe 2-7 alweer op het bord!  De cijfers liegen er niet om... 15 wedstrijden... 15 keer winst... 79 gemaakte doelpunten en slechts 17 tegendoelpunten... Het sprookje blijft maar duren... Maar aanstaande zaterdag kondigt zich de moeilijkste thuismatch van het seizoen aan want Geneberg komt op bezoek en die willen graag de leider een hak zetten! Supporters op post. Wedstrijdgegevens..

25 januari 2016: Ook ATIB Leopoldsburg en Donk Sport moeten voor de bijl!
Wedstrijdgegevens..

10 januari 2016: Steenweg pakt 11de overwinning op rij en blijft ongeslagen op kop met 33 op 33!
Wedstrijdgegevens..

Seizoen

Club

Home

Foto’s

Archief

Extra

Gastenboek